Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

VOSZ: talpra kell állítani a gazdaságot

Az új, egyszínű Fidesz-kormánytól a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) olyan versenyképes adórendszert kialakítását várja, amely talpra állítja a gazdaságot

Mondta mindezt az MTI-nek vasárnap késő este Dávid Ferenc főtitkár, az első hivatalos választási eredményekre reagálva.

Dávid Ferenc közölte: a VOSZ azt kívánja a felálló új kormánytól, hogy gyorsan cselekedjen, s mivel ebben a ciklusban nem kell egyeztetni koalíciós partnerrel, nincs ok a késlekedésre.

A VOSZ álláspontja szerint az új kormánynak az üzleti szféra érdekeinek figyelembe vételével kell cselekednie, s intézkedéseivel a termelést, a munkahely teremtést, a hazai kis- és középvállalkozások fellendítését kell szolgálnia - jelezte a főtitkár. Ehhez hozzátette azt is, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások segítésében a jövőben is kiemelt szerepet kell kapnia az állami támogatású, kedvezményes hitelt biztosító Széchenyi-kártyának.

Kevesebb teher rakódik a vállalkozásokra, ha olcsóbb és hatékonyabb az állam, s ehhez például az elburjánzott önkormányzati rendszer bürokráciájának felszámolása vezethet el - magyarázta Dávid Ferenc.

Olvasóink írták

 • 1. Bali01 2010. április 12. 11:59
  „És még sok minden más apróság.
  Példának okáért fel kéne lendíteni a mezőgazdaságot,állattenyésztést,feldolgozóipart,ösztönözni a családi gazdaságokat,minél több embert visszaterelni a munkába a segélyezésből....mert a csodavárás időszaka lejárt.
  Most már tenni kell.
  Lehet ám belföldre is termelni,nem kell megremegni az exportért,olyan feltételek mellett amik szinte teljesíthetetlenek.Ez az ország képes remekül ellátni magát,minden tekintetben.Csak kéne használni az adottságokat.
  Nem csak a hitelt...
  Igen.Egy jóval kisebb,okos és takarékos állam is jól jönne,esetleg kezdhetnék a kistelepülési önkormányzatok összevonásával,majd a parlament létszámának csökkentésével,és ha nagyon belejöttek esetleg,meg lehetne nyirbálni kicsit a közigazgatás eszméletlen nagy és drága vízfejét.
  Itt a lehetőség,lehet cselekedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mandátumok száma - 99,01 százaléknál

A leadott szavazatok 99,01 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma az… Tovább olvasom