Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kónyi-botrány - Vizsgálat indul az iskolaigazgató ellen

Lemondásra szólította fel a múlt hétvégén nyilvánosságra került hangfelvétel-ügy miatt az érintett négy képviselőt a kónyi önkormányzat többi tagja. A polgármester eljárást is indít az egyik résztvevő, a faluvezetői posztra pályázó iskolaigazgató ellen.

Az ügy miatt olyan hírnévre tett szert Kóny, "amilyenre a falu sohasem vágyott, és soha nem is érdemelt volna", hiszen az érintettek "a magyar történelem legsötétebb idejét idéző koncepciós eljárásokat terveztek" a település vezetése ellen - áll az MTI-hez eljuttatott, csütörtöki keltezésű, a polgármester közlése szerint az érintetteknek már postázott levélben.

Mint írják, felháborítónak tartják, hogy mindezt baráti beszélgetésnek próbálják beállítani, ahogy azt is, hogy csak két, a felvételen emlegetett fideszes politikustól, Áder Jánostól és Gyopáros Alpártól kérnek bocsánatot, a kónyiaktól - akiktől a hat másik testületi tag szerint elsődlegesen kellene - nem.

Aller Imre, a település 1990 óta hivatalban lévő, független (de az MSZP megyei listáján szereplő) polgármestere az MTI-nek pénteken elmondta: hivatalból vizsgálatot indít az esetben érintett Németh Marica iskolaigazgató, polgármesterjelölt ügyében. Ennek célja annak kiderítésére, nem vált-e közalkalmazotti jogviszonyához méltatlanná a felvételen hallható kijelentéseivel a pedagógus.

"Nincs más választásom, mint hogy elindítsam a vizsgálatot, hiszen a pedagógus esetében nemcsak az a fontos, hogy munkahelyén milyen magatartást tanúsít, hanem az is, hogy magatartása milyen hatással van tanítványaira, a nevelőtestület tagjaira" - jegyezte meg a polgármester, felvetve: vajon az iskola hány diákja hallhatta az interneten az igazgatónő szavait. Hozzátette: még vizsgálja, tegyen-e büntetőfeljelentést az ügyben. A múlt vasárnap nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszélgetnek a Fidesz–KDNP pártszövetség támogatását élvező önkormányzati képviselőjelöltek, illetve a polgármesteri mandátumért induló Németh Marica, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálata segítené Aller Imre helyi polgármester "leváltását". A felvételből az is kihallható, hogy ehhez fideszes politikusok segítségére is számítottak. A Fidesz hétfőn elhatárolódott a hangfelvétel tartalmától, illetve szereplőitől.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. bübü 2010. szeptember 13. 15:55
  „A Maricának már másnap le kellett volna mondania az igazgatói posztról,meg a polgármester jelöltségről is!
  Miért? Csak nem azt gondolja aranyos,hogy még valaki fog magácskára szavazni? A talpnyalóin kívül?
  Az Aller Imrére meg egy szót nem lehet szólni,ha "kommunista",ha nem,mert meg lehet nézni,mennyit tett a faluért!Minden korosztály javára csinált valamit a faluba! Napközi otthonos óvoda, óvoda felújítás,Idősek otthona,tornacsarnok,Kerék-Tó Szabadidőközpont,Falunap,Vakáció sírató.......Mit akartok még?
  A Maricának a járdafelújító projektjét??? Elmehettek vele a p...ba!”
 • 21. Baltazár_professzor 2010. szeptember 12. 10:11
  „Lényeg a lényeg, nem alkalmas egyik polgármesterjelölt sem a falu vezetésére....”
 • 20. Platon 2010. szeptember 11. 23:44
  „Azt beszélik, lelepleződött a felvétel készítője?
  Most hol lesz kihátrálás? Suttog a falu....”
 • 19. hegyestű 2010. szeptember 11. 20:16
  „16. hozzászólás andor47 2010.09.11. 13:50

  Maga direkt akar itt dezinformálni, vagy tényleg ennyire el van tájolva. Mennyit ivott?”
 • 18. Muki81 2010. szeptember 11. 17:59
  „Adler vizsgálatot indít? Na ezt hívják úgy hogy koncepciós és Maricát kirúgják, mert ÁSZ-szal akarta vizsgáltain Kónyt?”
 • 17. embertelen 2010. szeptember 11. 14:54
  „Teljesen mindegy, hogy ki mit tesz, Aller Imre 20 éve polgármester, és most is meg fogják választani. Aki jó, az jó, mindegy, hogy milyen szinekben indul! Az emberek nem hülyék, még akkor sem, ha a fidesz azt akar belőlük csinálni.
  Az iskolaigazgatói beosztás egy morális beosztás, egy ilyen igazgatónak már rég le kellett volna mondania az eset után, mert hogyan is tudná a diákjait jó erkölcs fogalmára megtanítani a jövőben?”
 • 16. andor47 2010. szeptember 11. 13:50
  „Mi abban a botrány, hogy egy több ciklus óta regnáló polgármester önkormányzatát meg akarják az Állami Számvevőszékkel vizsgáltatni? Semmi. Nem kell lopni, aztán nem kell félni. Az Állami Számvevőszék az nem az ÁVH, ha nincs hiba, akkor nem fog taláni.”
 • 15. tosa2 2010. szeptember 11. 13:09
  „13.
  Te, illetve Ön baromira eltájolta magát. Ez ugye nem valódi botrány !? Igen, igaza van: " akinek vaj
  van a fején, az sz...jon be "”
 • 14. v 2010. szeptember 11. 12:50
  „Nagy kár itt pártokat emlegetni!
  Az igazgató már tolta a szekerét az mszp nek is!
  De a fidesznek csak árt, úgy ahogy az iskolájának is. Nem érdekli a szakmai munka, munkaidőben a kocsmában (tündértó) van.
  Sok jó pedagógus van az iskolában...ha nem ő lenne a vezető sokkal jobban ki tudnának bontakozni.
  A zsabadhegyiből sokkal kisebb dolog miatt egyszerűen kirúgták az igazgatót....hajrá képviselőtstület...az ilyen pedagógus nem méltó sem igazgatónak sem tanárnak. ennek szellemében hozzatok döntést.”
 • 13. andor47 2010. szeptember 11. 12:06
  „Mivel a Fidesznél nincsenek valódi botrányok, azért az Mszp próbál jelentéktelen, valójában szóra sem igen érdemes ügyekből botrányt csinálni, de sajnos/szerencsére elég gyengére sikerülnek.
  Miért fél az Aller a vizsgálattól? Mert valószínűleg "vaj van a füle mögött". Hogy is mondta Pelikán elvtárs a Tanú című filmben? "az osztályharc egyre élesedik. Akinek pedig vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit a Szocialista Szellem Vasútján" :-)”
 • 12. OJ 2010. szeptember 11. 11:08
  „Túl van dimenzionálva az ügy, egyszerűen ilyen a magyar, miért az elmúlt 8 évben az összes "független" hatóság élén fideszes vagy nyíltan jobboldai emberke csücsült? vagy ugyanolyan arányban nyertek el tendereket jobboldail cégek mint baloldali versenytársaik? NEM mindenki a saját kutyája kölykeit támogatja. 8 év után meg 2/3-al átadni a kormányzást az ellenzéknek nem feltételez igazságos meg az egész ország által elismert demokrata magatartást. (aki ennyi év alatt nem tudja belopni magát a szívekbe, annak komoly hiányosságai vannak pont a demokratizmus terén)”
 • 11. hegyestű 2010. szeptember 11. 10:13
  „7. hozzászólás OJ 2010.09.11. 00:05

  Lehet, hogy a helyi viszonylatokban igazad van, de Kóny határain túl ez az ügy arra világít reá, vagy az iránt kelt aggodalmat, hogy a fidesznek adott esetben ilyen pol-i boszorkányüldözés végett, érdekében (is) kellett elfoglalnia a független - s eddig alapvetően párttalan (talán a fideszhez húzó ügyészség kivételkével - alapintézményeket, mint pl. ÁSZ, Közt. Elnök, PSZÁF, médiahatóság, Rendvédelmi panasztestület, Alkotmánybíróság, stb.)
  S ez nem 2/3-ad kérdése! 94-98 közt a Horn-Kuncze kormánynak a mostani Orbán-kormánynál nagyobb többsége volt, s mégse csinállak ilyet. 4 év alatt összesen 1 törvényt módosítottak az akkori ellenzék akarata ellenére. Orbánék mr talán 40 felett járnak.
  Igaz, a "pufajkás" Horn demokrata volt.”
 • 10. sorok_közt 2010. szeptember 11. 09:34
  „Ezzel az üggyel az Aller simán megnyerhette volna a választást, csak nem kellett volna a Molnár Csaba mellett pózolnia a kisalföld címoldalán, és a TV-kben.”
 • 9. sziszifusz 2010. szeptember 11. 08:04
  „Tünet- Magyarország és a szép új világ.A mértéket én is tanácsoltam volna Molnár úrnak - Vitányi alapján- szocdem=mértékkel !Sajna a bornírtság és az emberi alkalmatlanság oly nagymérvű,hogy nehezen találjuk a mértéket.Ahogy a másik Darth Vader -elhatárolódva/Debrecen-Kóny tandem!? /megszólalt és a lefüleltek elnézést kértek Gyopáros Alpárttól ,nos az minden mérték alatti.A büntetés akár enyhet is adhat az emberi alkalmatlanságra!
  Lásd még a FIDESZ 100 napos törvénykezésében a jó erkölcs és az indoklás nélküli kirúgás erkölcsi magaslata.Amelyben a Kósa-Szijjártó nyilatkozat nem vizsgálható,de minden szoci politikai döntés-bűncselekmény!”
 • 8. Fürgeszarvas 2010. szeptember 11. 06:52
  „"Vizsgálat indul az iskolaigazgató ellen" - HELYES !”
 • 7. OJ 2010. szeptember 11. 00:05
  „6. hozzászóló
  Mindkét oldal ugyanolyan m..... f...... sz....... csak a hatalmon meg a pénzen jár az eszük
  Ja a Marica néhány éve még puszi pajtása volt az Allernek sőt még talán ugyanolyan színüre festették az eget is pirosra, most meg FIDESZEZIK itt már régen mem arról szól a dolog, hogy ki mit akart csinálni meg ki mit mondott kicsinyes kis hatalomjáték”
 • 6. hegyestű 2010. szeptember 10. 23:47
  „3. hozzászólás OJ 2010.09.10. 22:02
  4. hozzászólás csabrab 2010.09.10. 22:14

  Remélem, rosszul értem a hozzászólásaikat, miszerint az Önök problémája a kónyi fideszesekkel csupán az, hogy balfékek voltak, azaz hogy felvették a beszélgetésüket, de amit tervezgettek, az rendben van?”
 • 5. Bodom 2010. szeptember 10. 22:15
  „akos1!
  Molnár Csabi a Darth Vader, nem tudtad?”
 • 4. csabrab 2010. szeptember 10. 22:14
  „Aller elvtárs,a maga ideje már lejárt.Persze az igazgató is balfék volt.”
 • 3. OJ 2010. szeptember 10. 22:02
  „HA HA HA
  Tisztelt kónyi polgármesterjelöltek
  1. Marica: Igaza van, az Aller tényleg nem okos, mert semmi mást nem kellett volna tennie ez ügyben csak homlokát ráncolva mutatni a szegény piszkos jobboldal céltáblája szerepet, besöpörni ezzel az összes szavazatot megnyerni a választás, aztán ráért volna azután is hasonló ürüggyel jól fenékbebillenteni magácskát.
  2. Aller úr. Sajnos ezen lépésével bebizonyította, hogy tényleg van vaj a füle mögött és nem bírja túltenni magát a történteken még a látszat kedvéért sem. ezzel komoly szavazatokat ellökve magától szinte a szavazók sajnálatát felkeltve a Marica iránt.
  3. Marica tényleg kellett ez magának néhány évvel a nyugdíj elött? alig fél évvel a már már botrányos igazgatói kinevezése után?
  4. Kónyi FIDESZ hogy lehetnek ennyire bagatelek, hogy egy ilyen beszélgetést felvesznek és azt ki volt olyan b... hogy kiadta másnak.
  Szóval sok sikert Kóny, de ez sajnos nem a faluról szól, csak néhány ember kicsinyességéről.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőbl ügyészségi vizsgálatot kért Kóczán ellen

Ügyészségi vizsgálatot kért Gőbl Gábor, a Jobbik városi elnöke és polgármesterjelöltje, a… Tovább olvasom