Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Kilép az MDF-ből Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester

Kilép a Magyar Demokrata Fórumból Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester. A politikus pártonkívüliként folytatja.

Részletek közlésétől Szabó Miklós elzárkózott, mondván, hétfőn sajtótájékoztatót tart Németh Sándor önkormányzati képviselővel közösen; ennek címe a meghívó szerint: Pártonkívüliként folytatjuk.

Szabó Miklós tavaly novemberben mondott le az MDF Győr-Moson-Sopron megyei elnöki posztjáról. Döntését akkor azzal indokolta, hogy az MDF-en belül az utolsó két évben történtek megtépázták a párt demokratikus működésébe vetett hitét.

Bizalomvesztésének okairól elmondta, hogy az utóbbi tisztújításokon és az országos gyűlésen történtek, továbbá az európai parlamenti listavezető kiválasztásának módja számára elfogadhatatlanok.

Olvasóink írták

 • 11. Tóti 2010. február 01. 19:02
  „Érdekes dolog ez a politika.
  Van aki valóban komolyan veszi, elveket vall, de azért megőrzi saját önállóságát is.
  Van aki az elveit ugyan mindenhol hangoztatja, de azért olyan 90 -120 fokos fordulatok még beleférnek.
  És vannak olyanok is, akik számára az elvek csak egy fölösleges koncot jelentenek.
  De mindhárom csoportban megtalálhatóak azok az emberek, akik számára jó üzlet a politika.

  Nem akarom most erre a két emberre "rávonatkoztatni" (amúgy magyarosan) az előbbi tételeket, de azért elgondolkodtatóak a következők is:

  Az ős MDF-nek volt egy határozott tartása, melyet a valódi LAKITELKIEK képviseltek. Valószínűen ez nem tűnt praktikusnak a megélhetésiek számára, ezért az ősöket - minden szinten, akár itt Mosonmagyaróváron is - kigolyózták maguk közül. Ezt jót tudom, hisz saját bőrömön tapasztaltam lassan 5-6 éve. Akkor még "renegát"-nak, megmosolyogni valónak tartottak azok, akik jóval később érkeztek, s az elveik szilárdsága kb. egy puha rézdróttal ért fel. De sikeresek voltak, hisz akár listán, akár mások vállán keresztül bejutottak a helyi parlamentbe. Nézet? Amit a kalapos hölgy mondott.
  Aztán jöttek a "nagy felismerések": Eus-képviselő, nem megfelelő pozíció, stb.
  És most az "szdsz-es" irányvonal - ami ugyan már régóta megvolt az MDF-ben (hiszen náluk még a Tisztelet Társasága, Schmuck Andor sem verte ki a biztosítékot) - ez lett a "végső lökés".
  Ugyan már.
  Közeleg az új választás. Most már nem érdemes új helyi tisztségeket választani. A hajó már elsüllyedt (az ős MDF-esek, vagyis számunkra , nagyon szomorú tény ez), hiszen ez már nevében sem lesz MDF.

  Szomorú, tragikomikus helyzet ez. A két legutolsó ember számára is, - de az egész helyi politika számára is.
  És csak a cinikus elme gondolkodik el azon: vajon az ilyen inget-gatyát forgató szellemek mennyi hasznot is húztak le az egészből? S akik mögöttük állnak - a súgók, a szürke eminenciások - most vajon miben hisznek?
  És vajon mit is szűrnek le mindebből a választók?”
 • 10. Gatinho 2010. január 30. 14:46
  „Embertelen, vicces gyerek vagy te... :)”
 • 9. embertelen 2010. január 30. 11:26
  „Nagyon helyes, hogy Szabó Miklós és Németh Sándor kilép az MDF-ből. Már rég el kellett volna őket az MDF-ből zavarni. Az MDF-nek nincs szüksége ilyen megélhetési politikusokra.”
 • 8. paci13 2010. január 30. 11:23
  „Az utolsó három évben történtek pedig megtépázták Szabó Miklós volt megyei elnökbe, polgármesterbe és polgárba vetett hitemet..........”
 • 7. stég 2010. január 30. 09:00
  „Kedves Miklós ! Emlékeztető : 2006-ban az MDF-ből kilépésemkor a helyi szervezetben ismertettem a rendszerváltó párt megroggyanását. Kértem a tagságot---aki ezek után marad a pártban az vagy tájékozatlan, vagy megélhetési politikus. Sajnos te ezen utóbbiak közé tartoztál. Éveken keresztül ferdeszemmel tekintettetek rám, mint a párt tisztségviselői , rám, az első szabadonválasztott egyéni Ogy. képviselőre.Mondhatnám árulónak néztetek. Az idő engem igazol! Sajnos !Elvárhatnám,hogy megkövessetek ! A megkésett kilépés nem ment fel politikai vakságod alól,bár jobb későn, mint soha! Vagy talán így szeretnéd további politikai pályfutásodat biztosítani? Az őszi önkormányzati választáskor méltó feleletet kaphatsz rá !”
 • 6. 621 2010. január 30. 07:17
  „Na végre! A nem mindennapi munkahelyi(?!)vargabetűk után csak megszereti a narancsot.... pláne, ha vissza nem utasíthatóan ajánlják....”
 • 5. AranyKözépút 2010. január 30. 06:46
  „nagyon kevés a "tisztességes " ember. Ez azt jelenti, hogy akkor sem lop, ha megtehetné, akkor sem vállal el egy pozíciót, ha nem felkínálják. Nem sok kommentelőből nézem ki a fentit.”
 • 4. piteam 2010. január 30. 04:28
  „Ne folytassák ! Úgy tisztességes !”
 • 3. magzol 2010. január 29. 21:14
  „sajnos ő már azt a határt réges régen átlépte!
  a fidesz most felajánlott neki egy 5 éves bebetonozott állást (részleteket holnap fogom ide bemásolni) cserébe kilép és nem indul a választásokon.
  ő is ugyan olyan politikusbűnöző lett, pedig nem így indult...”
 • 2. Patriot 2010. január 29. 20:43
  „Gratulálok a polgármesternek! Van egy határ amit tisztességes ember nem lép át.”
 • 1. Jandex 2010. január 29. 20:39
  „Süllyed a hajó???!!! :))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: egyedül a Jobbik képes megmenteni az országot

A jelenlegi politikai erők közül egyedül a Jobbiknak van meg a hitelessége, amely ahhoz szükséges,… Tovább olvasom