Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Gőbl ügyészségi vizsgálatot kért Kóczán ellen

Ügyészségi vizsgálatot kért Gőbl Gábor, a Jobbik városi elnöke és polgármesterjelöltje, a választáson szintén induló Kóczán Zoltán SZDSZ-elnök ellen, akit szerinte évekig valós munkavégzés nélkül foglalkoztattak városi cégeknél.


Az MTI-hez eljuttatott, csütörtöki keltezésű jegyzőkönyvben az áll: Gőbl Gábor a napokban szerzett tudomást egy megnevezni nem kívánt, de általa teljesen megbízhatónak ismert személytől arról, hogy 2003 januárjától négy éven át Kóczán Zoltán úgy viselt vezető beosztást a város két cégénél, hogy "munkavégzés céljából be nem járt, ott valós teljesítményt nem végzett", ugyanakkor munkabért vett fel.

"Bejelentésemet azért is fontosnak tartom, hiszen az SZDSZ-es képviselő úr további közéleti tevékenységet kíván folytatni, és a magyar Szocialista Párt színeiben és támogatásával jelöltette magát a 2010. október 3-i önkormányzati válsztáson, egyéni képviselőjelöltként" - áll a bejelentést rögzítő jegyzőkönyvben.

 Az MTI-hez eljuttatott jegyzőkönyvre reagálva farkas-barkas nicknevű kommentelőnk az alábbi hozzászólást fűzte:

Farkas-barkas

"Na nézzük ki is az a Göbl Gágor!
... és mindenek előtt az APEH figyelmébe ajánlom!

A Soproni futtbal tönkretevője, egykor a klub résztulajdonosaként, több tízmillió ft-ot vett ki a J. Wieser -el kötött látszat és mutyi szerződéseken át. Tehát amíg a szponzorok, magánemberek- cégek és az Önkormányzat támogatott, Göbl lopott, a soproni foci meg tönkrement Lakásokat vásárolt- nem egyet-és azokat most bérbe adva üzemelteti. Adó és bevallás nélküli, komoly jövödelem.
Higgyék el Tisztelt Hatóság, érdemes utánanézni, komoly adócsaló a néhai tolvaj!
Ennyit a közélet tisztaságáról, a fasiszta hősről, a város megmentőjéről.
Volt már ilyen, de akkor 1938-at írtak.....és hamarosan jött a JOBB világ...."

A hozzászólásra reagálva Gőbl Gábor az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

"Nyilatkozom, hogy - "A Matáv FC Sopron labdarúgó klubnak 3 éven át kezdetben 5, majd 21%-os tulajdonosa voltam. Kisebbségi tulajdonosaként és ügyvezető igazgatóként munkámmal meghatározó módon járultam hozzá a soproni futballklub életben maradásához, működéséhez, sikereihez! A klubtól 2006. június 30-án közös megegyezéssel távoztam.

Kinevezésemkor a klubot - 145 millió forintos működési deficittel vettem át, és - 8 millióval adtam át, miközben a klub a legsikeresebb sportszezonjait teljesítette. Bajnokság 5. hely, Magyar Kupa győzelem!

Munkámat a klub tulajdonosi képviselői, - köztük a soproni önkormányzat delegáltja, és az APEH, valamink a Labdarúgó Liga uefa licenc bizottságai, többször ellenőrizték, és soha semmilyen elmarasztalást, hiányosságot nem tártak fel, mert mindenben a törvényesen, a vonatkozó szabályoknak, kritériumoknak megfelelően vezettem a sportvállalkozást!

Prémiumot, jutalékot soha sem vettem fel!

A klub távozásomat követően másfél évvel 2007. november 2008. január között ment csődbe, majd került felszámolásra!"

Gőbl egyben jelezte, úgy véli a véleménynyilvánítás személyiségi jogsértést valósít meg, ezért kérte hozzászólónk adatait. Gőbl Gábort tájékoztattuk, hogy a hozzászóló hozzászólásáért felelőséggel tartozik és személyes adatait csak illetékes hatóságok számára (rendőrség és/vagy bíróság) van módunk kiadni.   

 

 

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. Ovinkor 2010. szeptember 17. 21:04
  „Mi kell itt akadékoskodni?

  Gőbl Gábor élére rakta a fizetését, simán összegyűjtött 2003 és 2005 között 11,6 millió forintot, ha jól vettem ki az itt leírt szavaiból, ha rosszul értelmeztem, majd kijavít. Szerintem ez mindennapos eset, kár ebből valami csúnya dologra következtetni. Csupa tehetség, csupa szépség, s a vagyon ezzel kéz a kézben jár.”
 • 63. SzukitsRezső 2010. szeptember 16. 08:55
  „"A Vitézi Szék, v. ns. Vad László elnöklése alatt, visszatérve a hagyományokhoz, szavazati jogokról, helyettesítésekről, és szervezeti felépítésről döntött. Megszüntette a Kormányzói Kabinetet, és visszaállította a főszéktartó törzskapitány és ügyvezető törzskapitány beosztásokat. Döntött a helyettesítésekről és a felállítandó új törzskapitányságokról.
  A szervezeti felépítés szerint a Tartományi Kormányzó alatt dolgozik a főszéktartó és ügyvezető törzskapitány (akik közösen a helyettesei is), akik alá tartoznak az országos törzskapitányok, a központi és tiszteletbeli törzskapitányok. Az országos törzskapitányok alá tartoznak a területi törzskapitányok, a magyarországi törzskapitány alá tartozik a Magyar Nemzetőr Hagyományőrző Csoportfőnök, törzskapitányi rangban.
  A területi törzskapitányok alatt vannak a székkapitányok, akik egyben a helyetteseik is, ők irányítják a vitézi hadnagyokat.
  További tagolódást (alhadnagy, őrmester, stb.) jelenleg nem szavazott meg a Vitézi Szék."
  Forrás http://www.vitezek.hu/rendtarsaknak/345-tajekoztato-a-vr-atszervezeserl.html

  Bujkál bennem a kisördög. Ha jól emlékszem a Pál utcai fiuk között volt egy közlegény. Nemecseknek hívták. Miatta szoktuk olvasni Molnár Ferenc remekét.”
 • 62. gobl.gabor 2010. szeptember 15. 21:39
  „Tisztelt "belecsap" Úr!

  2003-ban 5 M Ft-ért vásároltam 5%-nyi üzletrészt, 2005-ben Antók úr üzletrészét vettem meg 11.6 M Ft összegért, így lettem 21%-ps tulajdonosa az FC Sopron Futball Kft-nek.

  2006. márciusában Vízer úr vásárolta meg az egész üzletrészemet mindösszesen 16.6 M Ft összegért. Egyetlen forintot sem kerestem az ügyleten. A saját megtakarított pénzemből kívántam megvásárolni a Dunaújvárosi Futball Klub 60%-os részét amelyért 20 millió forint összeget kínáltam az eladónak!
  Vagyon nyilatkozat? Állok elébe!
  Két lakásom van abban a társasházban, amit 2000-ben saját beruházás keretén belül építettem. Sportmarketing ügynökségemet vezetem. Az elmúlt években többek közt az MLSZ-nek és más élvonalbeli kluboknak igyekszem szponzorokat felkutatni. Évente kb. 3-3.5 millió forint adót fizetek + a TB és az egyéb járulékaimat. További kérdés???

  üdvözlettel,

  Gőbl Gábor”
 • 61. Hozzászóló 2010. szeptember 15. 11:16
  „Milyen érdekes, hogy törölték a hozzászólásomat, pedig se sértő, se csúnya nem volt benne. Egyébként emlékeim szerint másokét is... Megismétlem nagyjából, amennyire emlékszem rá. Így szólt:
  Tisztelt VLS! Láthatóan a normál érték felett lebeg az önbecsülése, így bocsánatot kérek Öntől, amennyiben megbántottam. Mindazonáltal majd´ fél órán át sírva röhögtem a fenyegetésén. Ön így képzeli el a szebb jövőt?”
 • 60. belalecsap 2010. szeptember 14. 20:52
  „Göbl Gábortól kérdezem, szigorúan csak a baráti érdeklődés szintjén, hogy mivel ellensúlyozta a tulajdonrész-növekményt, illetve milyen forrásból kívánta 2008-ban megvásárolni a Dunaújvárosi FC-t (vagy Kohászt?). Tisztában van-e vele, hogy képviselővé választása esetén vagyonnyilatkozatot kell benyújtania? (Ezzel sem kívánok semmit sem állítani, csak emlékeztetem rá, hogy nehogy valami figyelmetlenségből kimaradjon, mert ezek a csúnya bolsik egyből lecsapnak rá.)

  Mivel elhangzott a vád, kérdezem - s nem állítom - hogy valóban van-e több lakás a tulajdonában, ahogy a kommentelő állítja? Ha igen, üresen állnak? Jelenleg miből él? Mikor kíván életvezetési tanácsadást nyitni?”
 • 59. VLS 2010. szeptember 14. 17:58
  „Tisztelt "Hozzászóló"

  Ez még talán az előzőnél is gyengébb volt... Ha már egyszer vette a fáradtságot leülni az internet elé,
  hogy utána járjon valaminek, akkor talán pontosabban kellett volna elolvasni ( az általam megnevezett
  weboldalon ) ki, milyen feltételekkel lehet tagja a Rend-nek. Téved, mikor azt vélelmezi "hogy valamely
  felmenőm hátán lovagoltam be " az Ön által " hiteltelennek vélt társaságba ill. bohócgyülekezetbe". Ez utóbbi minősítése arcátlan és vérlázító ezért a leghatározottan vissza utasítom, mind a magam, mind pedig valamennyi vitéz társam nevében! Felszólítom, hogy soha többé ne becsmérelje sem a Vitézi Rend-et,
  sem pedig annak tagjait, ellenkező esetben ( sajnos mivel személyes revansot nem tudok Önön venni )
  komoly jogi szankciókat kell kilátásba helyeznem!
  Egyébként a gyengébbek kedvéért: e fórum témája továbbra is Gőbl Gábor úr ügyészséghez benyújtott
  panasza.

  vitéz Ladányi Sándor Jobbik MM Sopron, 9sz. EVK”
 • 58. SzukitsRezső 2010. szeptember 13. 19:19
  „Kedves vitéz Ladányi Sándor!

  Meg kell vallanom, hogy kellemesen érintettek szavai, bár félelmeim szerint az Önök által álmodott ,,szebb jövőben" illegalitásba vonulhatok ahhoz, hogy véleményemet szabadon leírjam.

  A neten a saját név használatát inkább hivalkodásnak érzem, mint a nemes lélek megnyilvánulásának, de minősítése természetesen hízelgő. Bár csak igaz lenne.

  Nyilvánvaló, hogy Ön és én mást-mást gondolunk a vitéz rendről. Számomra rémisztő kor, ijesztő emléke. Mielőtt félreértenénk egymást, tudom, hogy a vitézi cím megszerzői háborúban, és harcban mutatott helytállás kitüntetettjei, igazi hősök. Természetesen olyan hősök, amelyek más fajok (sic) harcosai között is voltak. Tehát a hősök: hősök, de a cím ma, egy átkozott kor, szörnyű emléke, és ezért idéztem e két sort:

  A ,,fajunk legjobbjai" miatt, és azért a lehangoló megállapításért, hogy ,,... egy sincs közöttetek, akinek hőstette magyar helységnévhez fűződnék."

  Az itt érezhető szemlélet vezetett nagyjából egymillió magyar állampolgár halálához, közülük négyszázezret ölt az ellenség, (jelentős részüket hazánktól sok száz kilométerre), hatszázezret pedig a magyar hatóságok segítségével a hitleri Németország haláltáboraiban pusztítottak el, vagy egyszerűen a Dunába lőttek.

  Természetesen nem gondolom, hogy Ön helyeselné annak a kornak a borzalmait, inkább talán valami nemes, hősies helytállás példáját látja a vitézi rendben vagy más jó ügyet, de bennem egy szörnyű kor borzalmait idézi.

  Maradok tisztelettel Szukits Rezső”
 • 57. Hozzászóló 2010. szeptember 13. 18:06
  „Tényleg nem nagyon akarok belemenni ebbe a vitéz, nem vitéz dologba, de meglehetősen hiányosak a történelem ismeretei annak, aki azt állítja, hogy nemrég´ saját jogon avatták vitézzé. Ön bizonyára az alapszabály azon esetére gondol, amikor beadja elbírálásra valamely felmenője vitézi oklevelét, aztán ősei hátán belépdel egy jól hangzó, ámde annál hiteltelenebb társaságba. A rendről egyébként annyit, hogy egy kereséssel rögtön három szervezetet is lehet találni és mind azt mondja magáról, hogy ő az egyetlen jogos és igazi. Éppen ezért sok olyan ember lépett ki és hagyta ott a bohócgyülekezetét, aki tényleg saját jogon volt vitéz. Erről ennyit.
  A cikkel kapcsolatban pedig annyit, hogy bizony pártállástól függetlenül fel kell deríteni az ilyen visszaéléseket, mindegy, hogy most lesz választás vagy sem. Senki ne herdálja el az adófizetők pénzét.”
 • 56. VLS 2010. szeptember 13. 15:44
  „Kedves "Hozzászóló"
  Hát... ez nagyon gyenge volt... Ismételten figyelmébe ajánlom mindenkinek a www.vitezek.hu oldalt,
  ahol hiteles információkat kaphatnak a Vitézi Rend-ről. ( többek között arról, hogyan lehet valaki
  saját jogon a Rend tagja )
  Egyébként, ha az eredeti cikkhez lenne esetleg valakinek hozzáfűznivalója...

  Adjon az Isten szebb jövőt!

  vitéz Ladányi Sándor Jobbik MM Sopron 9.sz. EVK”
 • 55. Hozzászóló 2010. szeptember 13. 13:48
  „Saját jogon avatták vitézzé. VLS ezek szerint szolgált a világháborúban. Ez nagyon szép dolog. Nem fog gondot jelenteni ilyen idősen bejárni az önkormányzati ülésekre?”
 • 54. rokkerfeller 2010. szeptember 13. 11:39
  „Hello Skandi !

  Én ugyan nem vásaskodtam, csak adtam pár tippet a helyi Jobbikvezérnek. Az, hogy ez a feljelentés egy becstelenség, még nem büntethető. Legjeljebb nálatok a Jobbiknál. Majd zárjatok táborba :)

  Az mindenesetre feltűnő, hogy szerinted is ilyen kitűnő viszonya volt Abdai és Kránitz urakkal egyaránt. Őket, illetve pártjaikat nem is jelentette föl soha. Csak tavasszal az MDF-t, most meg a Kóczánt.

  Nyilván, mert sem a FIDESZ-nek, sem az MSZP-nek nincsenek pártpolitikusai városi állásban. Ezt te is úgy látod mi ? szerintem, meg ezen a fórumon is találsz ilyet.

  Orfeusz !

  Aki ezt a liberálbolsevik dumát kitalálta, az egy ravasz ember volt. De aki használja, mint egy kötőszót, az meg elég ostoba. Sopronban 4 éve a FIDESZ van hatalmon, az országban már lassan fél éve. Meg kellene mutatni, hogy mennyivel jobbak. De sajnos, és ezt tényleg sajnálom, nem nagyon sikerül.”
 • 53. VLS 2010. szeptember 13. 10:11
  „Kedves Szukits Rezső úr!
  A gesztus, hogy névvel vállalja kommentjét, nemes lélekre vall, ami ritka manapság. Oly kevesen vannak akik
  nyilvánosan vállalják véleményüket, tisztelet érte. Ám hozzászólásában már nem vélem oly mértékben
  felismerni a korrekt, lovagias stílust, ami elvárható lenne Öntől. Csak emlékeztetőül: jelen fórum a
  cikkben említett önkormányzati képviselőjelöltről szól, nem Gőbl Gábor úr ill. a Jobbik MM-ról. E tárgyról
  vajmi kevés szó esett, javaslom szorítkozzunk az eredeti téma megvitatására!
  A Vitézi Rend-ről a legpontosabb információkat a www.vitezek.hu honlapon olvashatja, lényegesen
  többet, mint a Wikipédián ( bár nem értem miért csak ezt a két sort találta onnan említésre méltónak )
  A vitézi címet egyébként nem örököltem, hanem saját jogon avattak vitézzé.
  béka6-nak üzenem ( és bárki másnak akit érdekel ) elérhetőségem megtalálható szórólapjainkon,
  bátran keressenek, szívesen folytatok érdemi vitát akármilyen témában.
  Mindazonáltal tisztelettel kérek mindenkit. hogy csak e cikk legyen hozzászólásainak témája, ha másról
  akarnak vitatkozni, indítsanak új fórumot. Továbbá javasolnék erősebb önkontrollt az észrevételek
  stílusában is.
  Adjon az Isten szebb jövőt!
  vitéz Ladányi Sándor Jobbik MM Sopron 9.sz. EVK”
 • 52. Orfeusz 2010. szeptember 13. 08:38
  „Feleljen Farkas-barkas a mocskolódásért. Akik Kóczánt védik, a loiberálbolsevik rezsimet védik, kordonjaikkal, lenyúlásaikkal és az ország tönkretevésével! Az onlinera se lehessen mocsok dolgokat írni, az igaz hír szent és a vélemény szabad....”
 • 51. sup7ra 2010. szeptember 13. 08:30
  „http://partizaninfo-wanted2008.blogspot.com/2008/03/83-gbl-gbor-tlcsrbe-kilt.html”
 • 50. SC 2010. szeptember 12. 20:13
  „Kíváncsian várom a két vádaskodó hozzászólását,mert hogy nem ússzák meg,az biztos. :-)”
 • 49. skandi 2010. szeptember 12. 19:57
  „farkas-barkas, rokkerfeller!
  Könyörögve kérem tegyétek meg feljelentéseteket Gőbl ellen. Mivel biztosan minden állításotokat tudjátok bizonyítani, nem kétséges hogy Gábor a következő 30 évet Sopronkőhidán fogja tölteni a helyi rock zenekar bőgőseként. Viszont, ha nem, akkor sajnos Ti fogtok többek között rágalmazás miatt a vádlottak padján szorulni. Akartok még a megbízóitokat terhelő dokumentumokat látni? Szívesen felteszek még egy-kettőt, aztán nézzük meg kinek is lesz igaza. Azért arról tájékoztatnálak benneteket, hogy a futball kft. működését Felügyelő Bizottság felügyelte, a város részéről Kránitz és Abdai urak képviseletével. Valahogy sohasem találtak semmilyen kifogásolható döntést ebben az érában...”
 • 48. SC 2010. szeptember 12. 17:56
  „Nem tudom,egyeseknek miért böki a szemét a Vitézi Rend?
  Miért fáj,hogy létezik? Kit bántanak,kinek ártanak?
  Ezennel megalapítom a Kéteres Kábel Vitézi Rendet,aki gondolja,beléphet! :-)
  Hogy egy kis vidámság is legyen itt,ennyi politikus vénával "megvert" embernek. :-)”
 • 47. SzukitsRezső 2010. szeptember 12. 17:44
  „Kedves béka6 egy kis segítség.

  Vitéz BAJTÁRSAIM!
  Meghatottan nézek végig soraitokon. Szeretettel üdvözöllek Benneteket, mint nagy és nehéz idők közepette fajunk legjobbjait. Melleteken a csillogó érdemrendek idegen országok harcairól beszélnek és egy sincs közöttetek, akinek hőstette magyar helységnévhez fűződnék.

  Részlet Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzónak, a rend főkapitányának 1921. augusztus 20-án tartott vitéz avatáson mondott beszédéből (Forrás wikipédia)

  Hát ennyit a vitézekről, amely címet a legidősebb férfi leszármazott örökölte.”
 • 46. béka6 2010. szeptember 12. 17:21
  „Kedves VLS!

  Mitől vitéz Ön, kedves vitéz Ladányi Sándor?

  Ez komolyan érdekelne...”
 • 45. SC 2010. szeptember 12. 17:18
  „Egy ügyes kezű embernek 10 perces ujjgyakorlat,és megvan farkaskának a címe... :-)
  És akkor személyesen is meg lehet kérdezni tőle,mire föl rágalmaz.
  Mert csak azt csinálja,hogy ütné meg a guta:-)”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Nők Független Szervezete - 16 jelölt Győrben

Győr nőbarát várossá alakítását tűzte ki célul a Győri Nők Független Szervezete, amely hat… Tovább olvasom