Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Az MDF az államfőhöz fordul

Az MDF elnöke levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz a nyílt miniszterelnök-jelölti vita szokásának megvédése érdekében.

Dávid Ibolya azt kérte az államfőtől, kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját.

A közlemény kitér arra, hogy Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje nyílt programvitára hívta Orbán Viktort és Vona Gábort, a Fidesz illetve a Jobbik kormányfő-jelöltjét, eddig azonban "mindkét jelölt kihátrált a felkérés elől".

Az MDF az ország jelenét és jövőjét nézve ezt a gyakorlatot aggasztónak tartja, mert véleményük szerint a működő demokrácia alapfeltétele a politika nyilvánossága, átláthatósága és ellenőrizhető működése.

Az országnak minőségi politikára van szüksége a kilábaláshoz, ennek pedig kiindulópontja, hogy pártok nem rejtegetik elképzeléseiket, s nem óvják a vitáktól miniszterelnök-jelöltjeiket - olvasható a közleményben.
Az MDF azt javasolja, a mindenkori miniszterelnök-jelölti viták fontosságát annak intézményessé tételével ismerjék el.

Dávid Ibolya azt kérte az államfőtől, hogy kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját és tegyen javaslatot egy időpontra, ameddig a kormányfőjelöltek a választók nyilvánossága előtt mérik össze programjaikat és felkészültségüket.

Olvasóink írták

 • 3. t-a-ibi 2010. február 16. 20:23
  „Sólyom László nem tesz eleget Dávid Ibolya kérésének

  Az államfő jogállása nem teszi lehetővé, hogy javaslatot tegyen nyilvános politikai viták megtartására. Csak akkor avatkozik be, ha a versengő pártok magatartása veszélyezteti az államszervezet demokratikus működését - közölte Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője kedden Dávid Ibolyának írt válaszlevelében.

  és most mit csináljak cibáljam oda viktorkát?”
 • 2. pulci 2010. február 16. 18:25
  „Na akkor a jót kérik kívánságaik teljesítésére, Sólyomnak biztos érdekes lesz hogy Orbánt vitára késztesse.”
 • 1. jánosi 2010. február 16. 17:50
  „Tanítóbácsi, a Viktorka meg a Gáborka nem áll szóba velem ! Verd meg őket .............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KDNP az ombudsmanhoz fordul

Ombudsmanhoz fordul az OVB hétfői alakuló ülése, az elnökválasztás érvényessége miatt a KDNP… Tovább olvasom