Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A postástól tűntek el az ajánlószelvények

Kézbesítés közben tűnt el Sopronban kedden 45 darab ajánlószelvény. A névre szóló borítékok már meglettek, és szerdán a postaládákba kerültek.

Sopronban, az országgyűlési választások előtti jelöltállításhoz szükséges ajánlószelvényeket, és az értesítőket kedden kézbesítette a posta. Az alkalmazottak ezen a napon szinte csak ezzel foglalkoztak.

– Az egyik postai körzetben negyvenöt darab ajánlószelvény tűnt el ezen a napon – jelentette be Dobos József jegyző, aki a választási iroda vezetője is egyben. – A kopogtatócédulákat szerdán egy lakos megtalálta, és hiánytalanul leadta azokat a postán. Így a borítékokat már megkapták a címzettek. Tudni kell, az ilyesfajta tett bűncselekmények minősül, és akár három éves szabadságvesztés is kiszabható. Bízunk benne, hogy véletlen esetről van szó, és nem történt szándékosság.

Foki Gábor, a soproni posta vezetője a részletekről szólva elmondta, a borítékokra a Patak utcában szétszórva lelt rá a megtalálója.

– Az ügyben nem tettük rendőrségi feljelentést, mert sértetlenül meglettek a borítékok – tette hozzá a postai vezető. – Alkalmazottaink a szelvényeket a kézbesítés közben a kerékpáron található ládában tartják. A borítékok innen tűntek el. Munkatársaink egyébként kedden, a negyven körzetben, mintegy huszonnégyezer ajánlószelvényt kézbesítettek ki.

Március 19-ig lehet leadni a szelvényeket 

Tószegi Ildikó, a választási iroda jogi helyettese elmondta, az ajánlószelvények gyűjtésére március 19-ig van lehetőség. A kopogtatócédulákat fénymásolni nem szabad, és csak akkor érvényesek, ha minden adat szerepel rajta, és a tulajdonosa saját kezével aláírta. A választásra jogosultak csak egy ajánlást adhatnak le, ellenkező esetben mindegyik ajánlás érvénytelen. Ahhoz, hogy egy jelölt indulhasson a választáson 750 darab cédula szükséges.


 

 

Olvasóink írták

 • 15. adlerzsigabá 2010. február 15. 23:50
  „lótusz!

  Semmivel sem különb a szoclibeknél! Bontogatja (-ná) a jobboldalt az ilyen véleményekkel! Ha igazi hazafi lenne, akkor a jobboldali erőket összekovácsolni és nem szétválasztani törekedne! Hajrá MSZP???”
 • 14. ssmd 2010. február 12. 12:27
  „Simon alpolgármester monológja a helyi tv-ben az ajánlószelvényekről:
  http://www.pulzustv.hu/archivum/varospolitika/

  Igazi demokrata megnyilvánulás: "Nincs más alternatíva, mint a FIDESZ". Magyar Köztársaság - 2010 - No comment....”
 • 13. Father 2010. február 11. 15:37
  „"Az egyik postai körzetben negyvenöt darab ajánlószelvény tűnt el ezen a napon - jelentette be Dobos József jegyző, aki a választási iroda vezetője is egyben. - A kopogtatócédulákat szerdán egy lakos megtalálta, és hiánytalanul leadta azokat a postán. Így a borítékokat már megkapták a címzettek. Tudni kell, az ilyesfajta tett bűncselekmények minősül, és akár három éves szabadságvesztés is kiszabható. Bízunk benne, hogy véletlen esetről van szó, és nem történt szándékosság."

  Csak én értelmezem félre?”
 • 12. Eva- 2010. február 11. 08:05
  „9-hez

  "Egy hasonló ügyben 2007-ben a bordeaux-i fellebbviteli bíróság másodfokon felmentette a francia államvasutakat, kimondva: a nácik által megszállt országban az SNCF nem önállóan, hanem kényszer hatása alatt cselekedett. A ma is e néven működő vállalat a többi közt azzal érvelt: a németek átvették az ellenőrzést eszközei és működése felett, többszáz vasutasát agyonlőttek az ellenállásban való részvétele miatt, ezreket pedig deportáltak közülük."

  Nálunk lenne több száz vasutas ellenálló?”
 • 11. Mankapunka 2010. február 10. 23:43
  „Nekem van 2 cédulám!!!

  Eladó!!!!!”
 • 10. Deir_Yassin 2010. február 10. 23:23
  „Csornán, Rábapatonán,Kónyban és Bősárkányban is csal a Fidesz. Úgy szedik a kopogtatót hogy: Orbán Viktornak és Vona Gábornak , vagy úgy hogy a jobboldalnak. Alpár mit akartok ezzel bizonyítani?”
 • 9. Túrabakancs 2010. február 10. 23:22
  „kolombela!
  Azért kell a kopogtatócédula, mert enélkül fenn állna a veszély, hogy megszámlálhatatlan szervezet, ill. párt akarna indulni, emiatt drágulna meg igazán a választás, több tízszer kellene nagyobb papírmennyiség és apparátus a választás sikeres lebonyolításához. Ha ezt nem vesszük figyelembe, akkor valóban úgy hülyeség ez az egész, ahogy van. Na de muszályból bizony figyelembe kell venni. Szóval emiatt kellenek a cédulák. Ezt a cikket olvasd el, garantáltan felmegy benned a pumpa, én először azt hittem vicc az egész, de halálosan komoly! http://nol.hu/specialis/rss_valogatas/zsidok_deportalasaert_perlik_egymilliardra_a_mav-ot”
 • 8. magzol 2010. február 10. 21:50
  „csak a Jobbik a tiszta erő!”
 • 7. Fidóbácsi 2010. február 10. 20:18
  „Sopronban legalább van becsületes megtaláló!”
 • 6. Csetneky 2010. február 10. 19:50
  „kolombela

  Tényleg érdekes dolgok történnek, mert van, aki összeszedi a 750 ajánlást, azután meg 22-en szavaznak rá. De mégis kell valamit csinálni, mivel ha ez nem lenne és mindenki jelentkezhetne képviselő jelöltnek feltétel nélkül, akkor akár több méter hosszú listákra kellene szavazni - ráadásul mindenhol másfélére - ami azért elég nehezen lenne megvalósítható.”
 • 5. kolombela 2010. február 10. 19:43
  „Ennek az ajánlószelvényes rendszernek semmi értelme, ráadásul sok pénzbe is kerül. Miért ne indulhatna az aki akar, a választók majd eldöntik, hogy ki kerüljön be a parlamentbe. Az ajánló szelvény megszüntetésével megszűnne egy lehetőség a csalásra.
  De úgy látszik ez a "nagy" politikusoknak nem érdeke, mivel eggyel kevesebb mocskolódási lehetőség lenne.”
 • 4. Lobbo71 2010. február 10. 18:10
  „lótusz, nem a postás tüntette el, hanem a postásTÓL tűntek el. Érteni kellene, amit elolvasol.”
 • 3. Mankapunka 2010. február 10. 18:00
  „Pedig azt mondják,véletlenek pedig nincsenek
  Csak úgy valaki megtalálta,na ja.”
 • 2. BsBe 2010. február 10. 17:34
  „Erről jutott eszembe http://www.hotdog.hu/video/video.hot?v_id=86379 bár már régen hallottam.
  Imádom ezt a reklámot... s amikor olyan édesen mondja halkan hogy apa kezdődik nah az a legjobb benne .. Apa, kezdődik, és még hol van a vége???????”
 • 1. lótusz 2010. február 10. 17:32
  „ami itt zajlik szégyen. csal az mszp és fidesz is. a fidesz megbeszéli a postával hogy hova viszi ki a cédulát ,a fideszes megy összeszedni.éljen az új erő!az egyetlen becsületes erő”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a szocialisták sikertelenül próbálják besározni Szijjártót

A Fidesz szerint a szocialisták újabb sikertelen kísérletet tettek Szijjártó Péter besározására. Tovább olvasom