Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Szemét a kukában - miért nem ürítik?

"Miért nem viszik el szemetet?" - kaptuk a felháborodott levelet Tudósítónktól. Nézze meg a fotókat!

 

 

 

 

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

 • 20. MTT 2011. március 10. 16:07
  „Nálunk módszeresen kinn hagyják a kukát az úton, -igaz kiürítve- de az autók, vagy a nagyobb teherkocsik felborítják, emiatt letört a teteje, megrepedt. Írtam emailt, amelyre válasz ezidáig tőlük nem érkezett...Ennyit a szolgáltatóról.”
 • 19. Mezike 2011. március 08. 19:02
  „Tegnap láttam a Hédervári úti Tesconál, hogy jött a kukáskocsi, az egyik kukát vidáman kiürítették, a másikat, a telit pedig otthagyták érintetlenül. Na most kérdezem én kedves polgártársak, vajon a teli kuka tulajdonosa hová tegye a szemetet? Miért ez a megkülönböztetés? Nem biohulldékos kuka volt, nem szelektív. Csak a kukások figyelme volt az.”
 • 18. wuschel 2011. március 08. 18:39
  „Meg fotót is kéne csinálni, hogy néznek ki az utak szelén, ha az ember elindul Györböl valamelyik falú felé.pld,Tényö és Menföcsanak közzött!!
  stb.!!!”
 • 17. kurbli 2011. március 08. 14:10
  „Nem a kukásokat kéne köpködni, hanem azt, aki odapakolta mellé a mindenféle zsákot. Először is nem tudjuk, hogy amikor a fotó készült, jártak-e már ott a kukások, vagy egyáltalán aznap van-e ott a szállítás.
  A szemétszállítás sem szeretetszolgálat, hanem szolgáltatás! Amikor még a komszol kiküldte mindenkinek a hírlevelet, én vettem a fáradságot, és elolvastam. Nekem ezek után már világos, hogy X literes kukát fizetek, azt el is szállítják. Ha megtelt? A bunkó ember ezt teszi, ami képen van, a normális vesz tartaléknak néhány emblémás zsákot (annak az ára tartalmazza szállítást) és a többi szemetet abban teszi a kuka mellé, és láss csodát, eddig még mindig elvitték.
  Ahogy látom, sok kukásautó be van kamerázva, nem hiszem, hogy a rakodók szívesen el merik vinni a mindenféle szedett-vedett zsákban, kartonban levő szemetet.
  Nálunk is volt, hogy miután elvitték a szemetet, 10 perccel később, az egyik új lakó hitte a kukákat lomtalanító konténernek, és mindez telepakolta deszkákkal, kiszuperált porszívóval, ruhákkal, és minden nem oda való holmival.”
 • 16. georgbob 2011. március 08. 11:41
  „Én első körben fejbe rúgnám azt a parasztot, aki szemetesnek nézi a kuka környékét is...A mocsok a lakóktól van, nem a komszoltól...”
 • 15. Madarász 2011. március 08. 11:33
  „Révfalui szúnyog! A kutyagumit nem is lehet a bio kukába tenni.

  Amúgy lehet, hogy ők is úgy jártak, mint már néhányan, nem jött a kukás kocsi, nem jött a kukás kocsi, betelefonáltunk és a sofőr feljegyzése szerint a címen nem volt kint kuka reggel, ebben a poén, hogy már előtte nap délután kiraktuk...”
 • 14. Vita-Max 2011. március 08. 11:31
  „Én egy valamit nem értek!!! A fotós úr,vagy hölgy miért nem az illetékes helyre telefonál,és próbál velük megegyezni,vagy választ kapni a kérdésére??????????????
  Lehet arra gondol,hogy a KISALFÖLD szerkesztősége kimegy és elszállitja,mint tavaly a Napló cimű műsor.Szólni kell, a Papp "pimasz" Gergelynek,majd Ő megoldja az tuti!!!”
 • 13. holci 2011. március 08. 09:01
  „Nem értem, a kettőnek mi köze egymáshoz?”
 • 12. racer 2011. március 08. 08:49
  „10.

  Azért, mert egyszer már az elejét is megtörték, nézd csak a lökhárítót!

  Ilyen a gazdája, oszt jónapot!”
 • 11. oPTiKa 2011. március 08. 08:12
  „Kíváncsi leszek, milyen bejelentés jön még? "Miért nem nyírják a füvet", "miért log a fiatalok gatyája" és hasonlók?”
 • 10. nagy_greg 2011. március 08. 02:22
  „mért van vonóhorog a Suzukin??”
 • 9. Révfalui-szúnyog 2011. március 07. 22:16
  „Orion!
  Ez érdekes. Nekem pedig épp azt mondták, hogy a hamut tegyem a biokukába, ugyanis fával fűtök.”
 • 8. orion1 2011. március 07. 21:39
  „vegyetek ki annyi szemetet mindkét kukából, hogy le lehessen csukni a kuka fedelét, és akkor csoda fog történni. a haverom kukáját pl azért nem ürítették, mert hamu volt a tetején a szemétnek”
 • 7. ortadon 2011. március 07. 21:34
  „És azt a csillogós pirosat mikor viszik el?

  Faluhelyen az új rendszerben hetenete kijön a komposztos autó és megállás és komposzt nélkül kénytelen végigrobogni... Falura komposztkuka...???!!! <moderálva>
  A kommunális szemetet meg 2 hetente viszik... Had büdösödjön!!!
  Minden házhoz kell szelektív gyüjtő és szállító rendszer!!! A panelok közé is!!!
  Ne nekem kelljen a kukába tennem az almacsutkát, hagymahéjat stb..., amikor az a kertben is jó helyen van! A panelosok meg mindent egybe!!! Gratulálok! Ott kell szétszelektálni és nem falun!!! Nagyokosok...”
 • 6. umberto 2011. március 07. 20:59
  „Ez egy embernek-családnak a szemete. Látszik az egységes csomagoláson.
  Gondolom nagytakarítás volt.”
 • 5. Révfalui-szúnyog 2011. március 07. 20:37
  „Nálunk 17 éve hetenként kétszer vitték. MIóta megkaptuk az új csipes kukákat, azóta a vegyes szemetet kéthetente egyszer, a biot hetente egyszer ürítik. Mivel nyilván nem bio képződik több, így az egész utca hozzám jár faágért, kerti hulladékért, amivel a kukák felső negyedét töltik fel álcázásként. Javasoltam az utcában a zöldhulladékos álcát megfejelni egy kis kutyaszarral is, abba senki se fog ellenőrzésként beleturkálni.
  Így aztán néhány napja a kerti hulladékot és a kutyaszart is elviszik a háztól pénzért. Ilyen jó világom se volt még soha!”
 • 4. Bolla_Andras 2011. március 07. 18:08
  „Papírdobozból, mellépakolt zacskókból ne is várja senki. Csak szabvány kék Győrszol zsákból viszik el. Pénzért. De két sör is csodákra képs... :-)”
 • 3. anuvuk 2011. március 07. 18:05
  „Az illetékes szervek nem tudom egyáltalán figyelik-e a kukák,bobrokok környékén a folyamatos rendetlenséget, az igénytelenséget. A hétfői nap város szerte csúcs ami itt van.
  Javaslatom a kukák, bobrokok helyett ritkábban elhelyezett, de nagyobb zárt, "medve barát" konténereket kell helyezni. A szemét bedobás mint az egérfogó, befele lehet, - de vissza nem!
  A rendetlen embereknek megszűnik a guberálási lehetősége, nem kotorják ki melléje a mocskot!”
 • 2. Cloeon_dipterum 2011. március 07. 17:38
  „A kukába bele nem férő szemetet ráadásul nem kötelesek elvinni, mert arra már nem vonatkozik a díjfizetés. Megjegyzem, ennek ellenére a kukások többsége rendes ember és (saját szakállára, de) elviszik azt is.”
 • 1. pozdorja 2011. március 07. 16:43
  „A szemetet márpedig elviszik. Meghatározott időközönként amennyiben be van fizetve a csekk. Bármilyen hihetetlen a kuka nem jelzi a szolgáltatónak ha megtelik. Talán el kellene gondolkodni azon hogy a 20-30 lakásos társasháznak nem elég a 2 db gyűjtőedény és többet kérni. Igaz többet kell érte fizetni, de hát valamit valamiért...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósító: Felháborító parkolás az ETO Parknál

Azért, hogy rövidítsenek, néhányan nem az ETO Park parkolóiban, hanem a szomszédos házak előtt… Tovább olvasom