Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Pedagóguskórusok országos találkozója volt Pápán

28 pedagógus énekkar, közel ezer résztvevője énekelt a barokk emlékeket őrző kisvárosban.
A Pedagóguskórusok Országos Társasága ,a pápai Erkel Kórus és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara közreműködésével- a barokk éve, Kodály Zoltán születésének 130. és Fasang Árpád születésének 100. évfordulója alkalmából ,országos találkozót rendezett Pápán.

Az eseményen részt vett Fasang Márta, Fasang Zoltán, és Fasang János.
Négy helyszínen, az Erkel Ferenc Ének-Zenei és a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában, valamint a református és az evangélikus templomban, az ország valamennyi régiójából ideérkező- 28 pedagógus énekkar, mintegy ezer éneklője, Kodály- és Fasang-művek megszólaltatásával tisztelgett nagy elődeink emléke előtt, beleszőve műsorukba a barokk muzsika gyöngyszemeit is. A kórusok az ország szinte minden pontjáról érkeztek.Az Esterházy-kastély előtti téren, a kórusokat köszöntötte a grófi pár és Pápa polgármestere, dr. Áldozó Tamás. - Eddig a kastély udvarának legnagyobb komolyzenei eseménye az emlékezetes Wagner-film egyik részének forgatása volt. Most ezt is sikerült felülmúlni - fogalmazott a polgármester. A városvezető, köszönetét fejezte ki az esemény létrehozójának, Schmidt Dezsőnének, aki tagja a Pedagóguskórusok Országos Társasága elnökségének.

A kórusok elsőként Horváth Adrián szerzeményét, Pápa Város himnuszát énekelték el Pápa Város Fúvószenekarának közreműködésével, majd az összkórus Georg Friedrich Händel Győzelmi kórus című művét adta elő a kastély előtti téren.

Az Összkar végül, Fasang János vezénylése mellett a Júdás Makkabeusból elénekelte a Halleluját.

A nap zárásaként a Sportcsarnokban, a nívós Fasang Árpád díjat adták át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenyérfesztiválon voltunk Győrben

Főtt a gulyás, a gyermekek szaladgáltak, mindenki kóstolgatta a finom péksüteményeket. Tovább olvasom