Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Nézőként a soproni Canicross EB-n

Nemrég még elképzelni sem tudtam, mi a Canicross, de a Sopronban megrendezett Európa bajnokság megmutatta, milyen kemény, de szép ez a sportág - írja olvasó-tudósítónk, Magdi.
Európa 14 országából jöttek el pénzt, fáradtságot nem kímélve azok a kutyaszerető emberek, akik rendszeresen edzenek, együtt futnak, kerékpároznak szebbnél szebb kutyusokkal, s vállalják a megmérettetést. Bár az első versenynap nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, rendezőket, szakadó esőben, sáros, csúszós talajon folyt a verseny a soproni erdőben, mégis lelkesen küzdött kutya és ember!

Vasárnap szerencsére kisütött a nap, bár a sár még maradt, de sokkal jobb kedvű volt mindenki.

Fantasztikus látvány volt az a sok szeretet, simogatás, törődés, dicséret, amit ezek az állatok kaptak a gazdáiktól! Ha nem sikerült valami, akkor is csak dédelgetés volt a jutalom!

Ember-emberrel néha sokkal rosszabbul bánik, tanulhatnánk! Sok rutinos, összeszokott páros állt a rajtvonalnál, a kutyák izgatottan, versenylázban égve, mint a versenylovak a rajtnál, várták a startot. A visszaszámlálást minden versenyző a saját nyelvén súgta kutyájának … -aztán repültek szédítő gyorsasággal, hihetetlen látvány volt!

A beérkezésnél csapzottan, sárosan, de boldogan ölelgették, hűtötték, itatták gyorslábú kedvenceiket. Az állatvédők talán most összeráncolják a homlokukat…

Ez a sportág, mivel az emberek nem ismerik, soha nem kapja meg azt a figyelmet, amit a futball, vagy pár olyan sportág, amiről oldalakat írnak az újságok, közvetít a televízió, felkap a média... Nagyon jó, hogy Sopron megrendezte az Európa bajnokságot, karöltve a Magyar Canicross Szövetséggel, nagyon sok időt, munkát, energiát beleölve, sok önkéntes segítővel!

Fotók: Cseszregi B. Magdi (tudósító)


Nézőként és drukkolóként felemelő érzés volt, amint az eredményhirdetésre kivonultak a magyar ruhás lányok, a szövetség vezetői, a külföldi vezetők, s felkísérték a bajnokokat, ahogy a „nagykönyvben" meg van írva! Canicrossban három bronzérem (Novák Eszter 14 év alatti lányok, Tusai Brigitta felnőtt női, Gajdos Tamás veterán II. korcsoport), valamint családi kategóriában egy ezüst és egy bronzérem jutott a magyar versenyzőknek. Sajnos, idén csak más ország himnusza hangzott el (tavaly a csehországi Decinben Novák Réka megnyerte a 10 év alatti lányok kategóriáját), de nagyon örültünk minden eredménynek!

Talán jó hírünket öregbíti, s szépen gondolnak ránk, szívesen jönnek vissza Magyarországra a külföldről érkezett, sok csapat versenyzői! Ízelítőként pár fotó a versenyről!

Cseszregi B. Magdi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mihály-napi vásár a Bisinger Óvodában

Hagyomány teremtő szándékkal rendeztek első alkalommal Mihály-napi vásárt a Bisinger Óvodában. Tovább olvasom