Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Második Szabó Zoltán Emléktorna - Videó

Kapuvár, Osli, a KTMF, Barátok, Bajcs I-II. játszott a két éve elhunyt szakember emlékére rendezett tornán.
Második alkalommal rendezett Bajcs emléktornát, egykori játékosa emlékére Győrben szombaton.

A rendezvényen Kapuvár, Osli, a KTMF, Barátok, Bajcs I-II. lépett küzdőtérre. A szombaton 10 órakor kezdődő rendezvénynek a Széchenyi István Egyetem tornacsarnoka adott otthont. Józsa Péter, a Bajcs edzője nyitotta meg a sporteseményt, amit ezután egyperces néma emlékezés követett. A rendezvényen Szabó Zoltán édesapja jelen volt.

Józsa Péter edző, az emléktorna eredményhirdetésén rövid megemlékező beszédet tartott. Megtudtuk, hogy Szabó Zoltán 2009. január 27-én tragikus hirtelenséggel halt meg. Rövid élete valamennyi sportolótársa és barátai számára sok-sok maradandó emléket, élményt hagyott hátra.

Második Szabó Zoltán Emléktorna, Győr


Nagyon sokat tett azért, hogy elismerjék és számításba vegyék a két kisközség Kisbajcs, és Nagybajcs által működő Bajcs SE csapatát. Vezényletével nagy sikereket értek el. Kétszer bajnok csapat volt, többször dobogón végzett a sportegyesület. Szabó Zoltán labdarúgó pályafutása során, sok szép eredménnyel büszkélkedhetett. A sors úgy hozta, hogy életében a legutolsó csapatban vezetőségi tagként is tevékenykedett. A Bajcs SE csapatával a jövőre tekintve komoly tervei voltak - mondta Józsa Péter. Arra a kérdésre, hogy mit jelenthetett a csapattársaknak és az ismerősöknek Szabó Zoltán, az edző így válaszolt:

„Élete sok ember életének új életet adott. Nem csak a sportban, hanem munkahelyén is, hiszen akkor volt boldog igazán, ha embertársain segíthetett. Meggyőződéses közösségfejlesztő munkája a célok megvalósítása érdekében nem ismert lehetetlent. Képes volt különböző korosztályú játékosok játéktudását integrálni, és azt mindenki el is fogadta tőle. Vállalta, hogy minőségi labdarúgáshoz, minőségi feltételek szükségesek. Igazi közösségfejlesztő játékos volt, nem csak a sportban, hanem munkahelyén is szerette a közösséget. A pályán és a pályán kívül is fontosnak tartotta az emberi értékek állandó fejlesztését"- fejezte be Józsa Péter.

Videó az eseményról itt >>

A tornán első helyen végzett Bajcs II. (A régi megyei I. osztályú csapat), második lett Kapuvár focicsapata, őket a Barátok és a KTMF követte, ötödik helyezést ért el Osli csapata, Bajcs I. játékosai végeztek a hatodik helyen.

Olvasóink írták

  • 1. véleményformáló 2011. január 30. 11:59
    „Kedves Olvasók!
    Sajnálatos módon egy félreértésből adódóan , rosszul jelent meg az írásban, a beszédet tartó neve. Aki a besezédeket tartotta a Bajcs elnöke, és Kamocsai Sándornak hívják. Józsa Péter korábban volt a Bajcs edzője.Kérem az érintett személy elnézését ezen tekintetben.
    GULYÁS ATTILA”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vig Béláné Balogh Irén néni 90 éves

Meghatódottan köszöntöttük Vig Béláné Balogh Irén nénit, aki 90 évvel ezelőtt 1921. január 14-én… Tovább olvasom