Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Klubvilágbajnoki cím, hatalmas győri sikerek a sárkányhajó világbajnokságon

A Rába Sárkányhajó Club négy legénysége kiemelkedően eredményesen szerepelt a ravennai Sárkányhajó Klub Legénység Világbajnokságon.


A két évente megrendezésre kerülő esemény a sportág legrangosabb nemzetközi versenye, amelyen nevezési osztályonként minden ország 5 egyesületi legénységet indíthat.

Az idei VB-én több mint 1000 legénység 5300 versenyzője volt jelen. Az eredmények értékét növeli, hogy volt olyan versenyszám, amelyben a nagy hagyományokkal rendelkező kanadaiak, németek és csehek kihasználták mind az 5 indulási lehetőséget.


A Rába Premier (felnőtt) női 10-es legénységének 2000 méteres távon sikerült a sportág első magyar klubvilágbajnoki címét megnyernie.

A női csapat tagjai: Vaskó Barbara, Budai Nikoletta, Schmidt Zsófia, Markó Amália, Szarka Fanni, Laki Anna, Fias Eszter, Horváth Rebeka, Bedők Eszter, Bruszt Ráhel, Szűcs Veronika, Varga Brigitta, Sziklenka Lászlóné (dobos) és Balassa Katalin (kormányos).


A legerősebb Premier Open (férfi) mezőnyben a Rába 21 éves átlag életkorú legénysége a nagyon előkelő 10. helyezést érte el a 20 személyes hajók futamában 2000 méteren. Bíztató a jövő szempontjából, hogy a fiatal csapat csak 15 másodpercet kapott az első helyezett ukránoktól.


Az egyesület veteránjai szintén részt vettek, és az 50 évesek feletti korosztályban egy értékes 7. helyezést értek el.

A sportág klub legénység Európa-bajnokságot 2015-ben Budapesten rendezik, ahol remélhetőleg ismét örülhetünk győri sikereknek.

Sziklenka László
csapatvezető

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz irodát törtek fel Győrben - A falat is áttörték, ha kellett

A tettesek ha kellett, tokostul bontották ki az ajtót, a második emeleten pedig áttörték a helyiségek közötti gipszkarton falakat. Tovább olvasom