Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Baross híd építés: szembe a forgalommal az öntőzőkocsi és a sofőr bemutat - fotó

Középső ujját mutogatta az egyirányú utcába behajtó teherautó. A közút sajnálja az esetet.

"Augusztus 8-án délután 5 óra előtt 5 perccel az Eszperantó utcán közlekedtem volna a Bartók Béla úti csomópont felé személygépkocsimmal. A behajtani tilos tábla ellenére szembe jött velünk az út közepén az építők fotón látható víztartályos kocsija úgy, hogy véletlenül se férhessünk el mellette: a vezetőe az ablakon slaggal kifelé vizet spriccelt (a slag vége lóg lefelé a bal oldali tükör alatt).

3 percig vártam, mögöttem kb. 10 dudáló kocsival, villantottam neki, széttárt karral kértem, hogy valahogy engedje már a forgalmat. Kiüvöltött a kocsi ablakán, hogy "nyugodtan lesz.....juk", és nem mozdult.
Folyamatosan a képen látható "üzenetet" küldte a rá váró már kb. 20  autósnak. Amikor körülbelül 5 perc múlva látta, hogy a mögöttem álló autósok is fényképezik, videózzák, "nagy kegyesen" félre tolatott, lépésben elférhettünk mellette, miközben a teljes magyar
"mocsokszótárt" zúdította nyakunkba.

Eddig azt hittem, hogy az építők minket segítenek munkájukkal, amelyért a MI PÉNZÜNKBŐL kapnak FIZETÉST! A fotó láttán talán egyesek elgondolkodnak, az illetékes téveszmékben élő dolgozót pedig felvilágosítják, hogy meddig lesz még munkája" - írta olvasónk beszámolójában.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója


A kisalfold.hu megkereste a híd építését végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság válasza:

"A győri Baross Gábor híd felújítását közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezői konzorcium végzi. A képen látható jármű nem a mi tulajdonunkban van és sajnos így azt sem tudjuk megállapítani, hogy az mely céghez vagy esetleg más közfeladatot ellátó szervezethez tartozik - a kivitelezők is több alvállalkozót vontak be a projektbe -, hiszen nem vagyunk nyomozó hatóság. Ugyanakkor mindenképpen sajnálatosnak tartjuk az esetet, ezért felhívjuk az építő cégek képviselőinek figyelmét, hogy a híd felújításának területén és környékén továbbra is a lehető legkisebb mértékben zavarják a város forgalmát, munkavégzésük során pedig a többi közlekedők által elvárható magatartást tanúsítsák.

Szerencsére eddig hasonló bejelentést nem kaptunk a híd felújítása során, amely egyébként az ütemterveknek megfelelően halad, így már belátható időn belül megszűnhetnek az ahhoz kapcsolódó forgalomkorlátozások és az ebből adódó esetleges kellemetlenségek is."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomvályús 85-ös: ilyen, ha szembe jön egy kamion esőben - videó

Olvasónk a félelmetes szót használta, amikor esőben autózott Szárföld és Farád között a 85-ös… Tovább olvasom