Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Baba és Mackó Kiállítást rendeznek Győrben - fotók

Győrben rendezték a 22. Országos Baba és Mackó Kiállítást, melyre a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ invitálta az érdeklődőket a Zichy-palotába.
A temérdek kiállított baba és mackó mellett alig volt hely a nagyszámú közönségnek, akik Vadas Zsuzsa újságíró megnyitó szavait hallgatták. Köszöntőt mondott Dr. Györgyi Erzsébet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság elnöke és méltatta az alkotókat, melyek közt fiatalok, idősek egyaránt megtalálhatóak voltak. A megnyitón közreműködött Komálovics Ábel gitárjátékával, megadva a hangulatot a békés nézelődéshez.

A tárlaton láthatóak voltak egyedi tervezésű alkotások, népviseletbe öltöztetett babák, játékmackók, de voltak életképek is, például egy egész királyi udvartartás, a kereskedelmi forgalomban kapható elemek, formák, modellek felhasználásával készült babák, saját készítésű porcelán- és textilbabák, babaházak. A nagyon sok munkát és odafigyelést igénylő alkotások méltán nyerték el a közönség tetszését.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen számos díjat és oklevelet adtak át, köztük a Darnózselin élő és alkotó Bősi Éva is, aki eddigi munkásságáért az Ezüst Koszorús Mester címet kapta és a mostani alkotásaiért pedig első díjat vehetett át a zsűritől. A kiállítás megtekinthető április 15-ig a Zichy-palotában, Győr, Liszt Ferenc utca 20. szám alatt.
 
Baba és Mackó Kiállítást rendeznek Győrben - fotó: Talpas Balázs 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött össze Győrben az Árkádnál - fotó

Két autó ütközött össze Győrben az Árkádnál - fotó
Információink szerint senki nem sérült meg. Tovább olvasom