Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Ahogy halottainkat tiszteljük, úgy viselkedünk az élőkkel is

A megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság, jubileuma alkalmából "Az ősök sírjai avatják az országot hazává" című országos honlapkészítő pályázatot hirdetett meg.

A Városi Kollégium a mosonmagyaróvári 1956.október 26-ai sortűz áldozatainak az emlékére készítette el weboldalát, www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu címmel.

A pályázat eredményhirdetésére 2009. november 6-án a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság VIII. Kegyeleti Konferenciáján került sor, melyre a Városi Kollégium is meghívást kapott.A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban szervezett konferenciát Sólyom László Köztársasági Elnök Úr nyitotta meg.A nap folyamán neves történészek tartottak előadásokat, majd egy fotókiállítás megnyitására került sor, melyen a Bizottság tízéves munkáját mutatták be.A honlapkészítő pályázatra harminchárom pályamű érkezett be. A pályázatok értékelésének szempontjait Szakály Sándor történész ismertette, aki előadásában kifejtette, hogy a Bizottság egyhangúan a Mosonmagyaróvári Városi Kollégium honlapját javasolta első helyezettnek.Az első díjat Simon Zsuzsanna, a Városi Kollégium igazgatója, Boross Pétertől, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság Elnökétől vette át.


Olvasóink írták

  • 2. Truder 2009. november 23. 17:31
    „"Ahogy halottainkat tiszteljük, úgy viselkedünk az élőkkel is"
    Ez pontosan így van..Akinek "nincsenek" holtjai, annak élői sincsenek..”
  • 1. meir 2009. november 10. 23:47
    „moderálva off”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képek az ország vasútjairól - Győr

A fotográfiát és a vasutat a 19. század nagy vívmányait mind a mai napig használjuk, életünk szerves… Tovább olvasom