Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > Mikrohullámú sütők tesztje: nem melegítenek egyenletesen a gépek

Mikrohullámú sütők tesztje: nem melegítenek egyenletesen a gépek

A melegítés egyenletessége szempontjából teljesítettek a legrosszabbul a vizsgált mikrohullámú sütők - derült ki a Teszt plussz magazin kutatásából.

kisalfold.hu - 2011.01.17. 14:02
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A szakemberek legalább 12 órán keresztül 6 Celsius fokon tárolt 190 grammnyi protein keveréket - tojás fehérje, tehéntej és cukor -, valamint 100 és 150 grammnyi porból készült krumplipürét helyeztek el egy tányéron.

Mérték a melegítés egyenletességét és a kiolvasztást, tesztelték a grillezést finom kétszersült kenyérszeletek segítségével, és sütöttek malachúst is.

A  tesztelésnél számított az étel állaga, színe, pirulása és adott időre, adott hőfokra történő felmelegítése is. A legrosszabbul a melegítés egyenletessége szempontjából teljesítettek az eszközök, sok volt a kettes osztályzat, és hármasnál jobb nem született.

A Teszt plussz magazin a nemzetközi fogyasztóvédelmi kutatás és felmérés (ICRT) tesztjének 59 készülékéből a hazai boltokban is kapható tizenhetet vizsgálta. A felmérés egyik tanulsága, hogy bizonyos készülékeknél a tényleges hasznos térfogat (forgótányérral mérve) a névleges térfogatnak csupán a fele.

A Fagor és a Candy egyik típusánál a 20 literes névleges űrtartalom helyett csak 10 liter használható. A hasznos űrtartalom a tesztben szereplő készülékeknél 8-tól 29 literig terjed.

A beépítős, "fix" elhelyezésű modellekhez 900-1000 Watt teljesítmény társul, a kisebb készülékeket 700 Watt hasznos teljesítménnyel árulják. Az ICRT során vizsgálták a valós energiafogyasztást, ennek alapján pedig a hatásfokot is mérték.

Az energia-felvétel komplex szempont volt, ahol viszonyítási alapként a kiterjesztett mezőny tizenkét legjobban teljesítő készülékét használták. A Magyarországon is beszerezhető gépek nem tartoznak az élmezőnybe.

Van olyan mikrohullámú, amelyiknél 5 perc a legkisebb használati idő, de található olyan is, amelyiknél 10 másodperc a minimum, míg a maximális használati idő 100 perc. A tesztelt mezőnyben akadt közel száz lehetőséget felkínáló masina, de található négy olyan készülék is, amely semmiféle programmal nem kecsegtet.

A használat egyszerűsége szempontjából közepes és jó osztályzatot kaptak a készülékek. Az egyik legfontosabb paraméter a burkolat hőmérséklete volt, itt a legrosszabb osztályzat a hármas lett, de ennél sincs szükség teflonkesztyűre a szerkezet leállításakor.

Az elektronikus és mikrohullámú sugárzás biztonsági tesztjén való gyenge eredmény miatt két típus (Samsung) bukott meg annak ellenére, hogy egyéb tulajdonságaik alapján a középmezőnyben foglalhattak volna helyet.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. miracle 2011.01.17. 17:58

Ja, ilyen egy kontárokat.
"A legrosszabbul a melegítés egyenletessége szempontjából teljesítettek az eszközök, sok volt a kettes osztályzat, és hármasnál jobb nem született."
Ez nem a mikro hibája, hanem tényleg egyszerű fizika, egyenletes semelyiknél sem lesz. (Esetleg folyadékoknál). Nem csoda, ha minden eredmény tökegyforma :)
"adott időre, adott hőfokra történő felmelegítése is"
Ezen is mit kellett mérni? 95%-ban nyilván a teljesítménytől függ, 5%-ban meg esetleg a ház szigetelésétől, meg, hogy a Magnetron nem a Hold felé néz-e tévedésből, de az 5% miatt külön táblázatot kreálni, és ebből következtetést levonni, hááát.

Moderálásra küldöm 1. oPTiKa 2011.01.17. 17:11

Király. Figyelni kellett volna fizikaórán, meg elolvasni a használati útmutatót - akkor nem lenne meglepö, hogy egy mikrohullámú sütö (ami nem is sütö, hanem igazából fözö) nem tud egyenletesen melegíteni.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...