Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Magyar zsidók lemészárlásával gyanúsítanak egy férfit

A német rendőrség házkutatást tartott egy 89 éves férfinál, akit azzal gyanúsít, hogy 1945-ben részt vett több mint hatvan magyar zsidó lemészárlásában egy burgenlandi faluban.

Németországban él a gyanúsított

A német rendőrség házkutatást tartott egy 89 éves férfinál, akit azzal gyanúsít, hogy 1945-ben részt vett több mint hatvan magyar zsidó lemészárlásában egy burgenlandi faluban.

Az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség szerdán közölte, hogy a németlövői (Deutsch Schützen) tömeggyilkosság ügyében indított nyomozás keretében vizsgálják azokat a dokumentumokat, amelyeket Adolf S. duisburgi otthonában találtak.

A feltételezés szerint a férfi azon három SS-tag egyike, aki megölte a szóban forgó magyar zsidó munkaszolgálatosokat a II. világháború vége előtt nem sokkal, 1945 márciusa végén. Ezenkívül lehet, hogy ő volt az, aki hátba lőtt egy már járni nem képes zsidót, amikor társaival együtt menetelésre kényszerítették Németlövőről Hartbergbe - olvasható a rendőrség közleményében. Adolf S. a házkutatás során jogával élve megtagadta a vallomástételt.

A németlövői mészárlás áldozatainak földi maradványait 1995-ben találta meg egy erdei tömegsírban egy ausztriai zsidó szervezet. Azóta egy emléktáblát helyeztek el ott.

A náci bűncselekmények kivizsgálásával megbízott dortmundi államügyészség egyik ügyésze, Ulrich Maass egy hónappal ezelőtt kezdett el nyomozni a férfi után, mert egy bécsi egyetemista - más forrás szerint egy bécsi egyetemi munkacsoport -, aki/amely kutatást végez a németlövői tömeggyilkosság ügyében, értesítette őt arról, hogy az egyik gyilkos feltehetőleg Duisburgban él, a városi telefonkönyvben rábukkant a nevére.

Az ausztriai sajtó szerint a gyanúsított a háború után megváltoztatta neve írásmódját, ami nyilvánvalóan hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sokáig rejtőzködni tudott.

Maass ügyész megerősítette szerdán a házkutatás tényét, de többet nem volt hajlandó közölni a nyomozással kapcsolatban.

A kismartoni (Eisenstadt) ügyészség két héttel ezelőtt bejelentette, hogy a német hatóságokkal együttműködve vizsgálatot indított egy 89 éves német állampolgár ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a németlövői mészárlásban. Éppen Ausztriában tartózkodott akkor egy német ügyész, hogy jelen legyen három szemtanúnak (a Hitlerjugend volt tagjainak) kikérdezésekor - közölték.

Olvasóink írták

 • 14. CsabaKiraly 2009. február 17. 06:07
  „Hanuka, ha tovabb fejtegeted ez a temat arra is ra=talalsz, hogy amikor Hitler visszaadta Bacska egyik reszet mi magyarok meggyilkoltunk tobb ezer artatlan civil szerbet egy ejszaka. Erre mondjak, hogy "hagyjuk az alvo-oroszlant aludni. MInden atrocitast amit ellenunk elkovettek mi ugyan annyi atrocitast kovettunk el elotte ellenuk. Nehogymar azt hidd, hogy mi kis-barany-modra artatlanok voltunk.”
 • 13. TancsKaszabell 2009. január 11. 10:53
  „zeta62.-nek !
  -Pesterzsébet határában volt egy olyan ipari létesítmény amely négy vagy öt szőnyeg bombázást is átvészelt.
  Nagyapám szerint véletlen bombatalálat rombolta le.Igen "Bácska Baja Légiriadó ! és a lakosok gyengébb idegzetű tagjai össze..arták magukat.Az óvó helyi WC-nél tülekedtek az emberek.
  Ugyanakkor a munkás lakta területeket módszeresen bombázták,azok a most baráti,repülök.
  Ne sminkeljük azokat a repülőket!Ez is háborús büncselekmény de itt közvetlenül a háború után sem és máig sem vontak felelőségre senkit!!!!!
  -A Sopron környéki erdőkben található bombatölcsérek az ott kiépített védvonalat támadó ,tudatosan ledobott bombák okozták.Jól céloztak.Végigszórták a vasútvonalat és a másik mentesítő pályát fölszaggatták.
  A tárgyhoz !
  Ezek a bűnök Háborús Bűnök.SOHA NEM ÉVÜLNEK EL !”
 • 12. Hanuka 2008. december 19. 15:31
  „joco

  Civil lakosság mészárlásánál teljesen mindegy ki-kinek üzent hadat! Az biza bűncselekmény! Az angol légerőnél volt olyan tábornok aki pont európa történeti emlékeinek elpusztításával szórakozott, Pompei, Herkuláneum, Monte Cassino, Drezda stb. bombázásával ezek 0 hadászati értékkel bírtak.

  Külön érdekes, hogy egyesek, országunkat szétbombázó, a kommunista hordáknak kiszolgáltató hatalmakat védi a kérdésben. Az elmúlt évtizedekben a magyargyűlölet már a tudatalattiba is beépült! Példa: Budapest egyik ha nem a legszebb terén ha körbenéz az ember mindenről Széchenyi jut eszébe, mégis arról az emberről van elnevezve, aki ideküldte a bombázóit, hogy mindezt rombolja össze. Találós kérdés: melyik ez a tér?”
 • 11. Hanuka 2008. december 19. 15:08
  „Én meg arra lennék kiváncsi mikor állnak bíróság elé a magyarokat lemészárló, szovjet, román, szerb partizán, stb. gyilkosok, meg azok akik magyarok százezereit hurcolták a szovjetúnióba rabszolgának (????????? ??????), vagy a lengyelek ezreit lemészárló szovjet kommunkisták? A hdifogolymészárlásokból, lakosság elleni bűncselekményekből (jellemzően nemi erőszak) meg a szövetségesek is jócskán kivették a részüket,a megszállt területeken.”
 • 10. joco 2008. december 18. 17:43
  „hehe08 2008.12.18. 14:58: haver ki is üzent háborut az USA-nak.haver érted? hát nem biztos.”
 • 9. zeta62 2008. december 18. 15:04
  „Az amerikai repülősökre utalni sem igazán tisztességes: ők elsősorban infrastrukturát akartak rombolni, a kor technikai szinvonala ennyit tudott.
  S végül nem tudod véletlenül miért vannak tele a város környéki hegyek, erdők bombatölcsérrel?”
 • 8. zeta62 2008. december 18. 15:01
  „Kár elviccelni a dolgot!
  Igen, lehet, hogy már késő...
  De ez akkor is üzenet a később jövőknek: hiába futsz!
  Állhat a bűnös bármely oldalon...”
 • 7. hehe08 2008. december 18. 14:58
  „Csak azt nem tudom, hogy mi lesz azután miután a náci gyilkosok kihalnak.....
  Akkor kit fognak keresni???????

  Akkor előveszik azokat az amerikai repülőúsöket akik mondjuk Sopront bombázták és több száz ember haláláért felelősek?!?!?!?!

  Van a világon most is épp elég népírtás..... jaaa, azokhoz nem nyúl senki mert gazdasági érdekeket sért....”
 • 6. zstoth 2008. december 18. 14:47
  „Izraelben két arab egyetem, lapok, tv-csatornák, rádióállomások működnek, két baloldali párt színeiben palesztinok is ülnek a Knesszetben. A palesztinok várható élettartama az egész arab világban a legnagyobb. Emellett a palesztin terroristákkal vívott mocskos háborúban sok tűrhetetlen dolog történik, bár az iskolásbuszokat robbantó iszlamista őrültekről sem kellene megfeledkezni. Izraelben katonai vezetőket ítélnek el visszaélések miatt, igaz, pl. a házrombolások élő gyakorlattá váltak. Az itt vitatkozók közül senki sem viselné el egyetlen arab állam hétköznapjait sem, Izraelben viszont vannak demokratikus normák, amelyek bizony néha sérülnek.”
 • 5. Tapmancs 2008. december 18. 14:32
  „Így van. Ahelyett hogy 90 éves öregembereket hajkurásznak, inkább a jelenben zajló palesztin népirtást szüntessék be, és vonják felelősségre akit kell.”
 • 4. Kodak 2008. december 18. 14:20
  „Minden együttérzésem mellett is... de, ha minden háborús bűnöst elítélnének a világon, akkor többek között fél Izrael is börtönben sínylődne élete végéig.”
 • 3. Poncius 2008. december 18. 13:32
  „Vannak ennél sokkal fiatalabb háborús bűnösök, elég
  csak elutazni a Jordán folyóig. Csak egy példa: Ichak Samir.
  Több száz palesztin kisgyerek meggyilosásához adott parancsot,
  (bombázott menekülttábor )vagy éppen saját kezüleg ölt gyerekeket.”
 • 2. zotya975 2008. december 18. 13:14
  „Persze azoknak a szerencsétleneknek már mindegy, de mégsem szabad futni hagyni a bőnösöket. És nem kéne főbe lőni, meg kell nyitni vmelyik tábort, a hártalevő életét éllje le ott, amikor meg már a vége felé jár , irány a gázkamra. Nem lehet olyan rossz, he ők is ezt csinállták nem igaz? Most ő is kipróbállhatja.”
 • 1. Catherina 2008. december 18. 12:14
  „Sajna már tök mindegy, mert őt már nem lehet bünteni úgy se érdemlegesen, leélte a szemét az életét gondolom bőségben, biztonságban, ha főbe lőnék is túl van már az életén!!! Más még ennyit se él meg, akármilyen büntetést kapna ne lenne már neki az!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhol fehér lehet a karácsony!

Hazánk időjárását ma a délnyugat felől fölénk helyeződő mediterrán ciklon határozza meg, ezért… Tovább olvasom