Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Magyar videós oktatóportál az európai élvonalban

Az uniós és állami támogatásból megvalósult zanza.tv már több díjat is kapott.
„A zanza.tv a magyar internet eddigi legjobb ötlete és kivitelezése. Köszönjük." – Így lelkesednek a zanza.tv oktatóvideóiért a középiskolás diákok. Az uniós és állami támogatásból megvalósult oktatóportál már több díjat is kapott, így a szakma is elismerte: nem sokkal az indulást követően elnyerte az Év honlapja díjat e-learning kategóriában és a különdíjat oktatási kategóriában.

Most júniusban pedig a német és nemzetközi viszonylatban is jelentős Comenius EduMedia Award legmagasabb szintű elismerését kapta meg a zanza.tv. A Comenius EduMedia Award 1995 óta értékeli és díjazza azokat a kiadókat és fejlesztőket, akik példaértékű digitális oktatóanyagokat hoznak létre. A beadott pályaműveket szigorú kritériumrendszer alapján egy 10 tagú nemzetközi zsűri bírálja el. Idén 27 országból több mint 170 terméket neveztek a versenyre, melyből 19 pályaművet díjaztak Comenius EduMedia Éremmel, köztük egyedüli magyar díjazottként a zanza.tv.

A portál a magántanulókat és az érettségire készülő diákokat segíti rövid oktatóvideókkal és hozzájuk kapcsolódó tesztekkel, feladatokkal. 2014-es novemberi indulása óta közel 200 000 látogatója volt, az érettségi időszakban pedig 46 000 diák használta nap mint nap.

Sok diák jelezte, hogy további tartalmakat, tantárgyakat is szívesen látna a portálon, sőt, van aki konkrét tematikai javaslatot küldött egyes tantárgyakra vonatkozóan. A zanza.tv csapatának ezek fontos visszajelzések, és folyamatosan keresik a továbbfejlesztés lehetőségeit. Azt, hogy mi legyen a következő tantárgy, ami bekerül a zanza videók sorába, ezúttal a felhasználók dönthetik el. Szavazni a zanza.tv-n lehet, illetve itt lehet figyelni a szavazás állását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissüljön fel a kánikulában - Nézegessen hóban ugráló kengurukat - fotók

Kenguru ugrál egy hólepte, fagyott mezőn Canberrában. Tovább olvasom