Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Levágták a szelfiző oszmán herceg karját

Az eset mindössze néhány nappal a szobor felállítása után történt, talán az Oszmán Birodalom történelmének megsértésén felháborodva.
Megrongáltak egy szelfiző oszmán herceget ábrázoló szobrot a törökországi Amasyában.

Az eset mindössze néhány nappal a szobor felállítása után történt: valaki - talán az Oszmán Birodalom történelmének megsértésén felháborodva - lenyisszantotta az önmagát mobiltelefonnal lefényképező herceg telefonját és a kardját.

Az amasyai polgármesteri hivatal szerint rendőröket küldtek ki a lefegyverzett herceg védelmére. A turistalátványosságnak szánt alkotásnak számos kritikusa van, de akadnak olyanok is, akik örömmel fényképezkednek együtt a herceggel.


A szobor Amasya történelmének egy részére emlékeztet. Az oszmán időkben Amasya virágzó város volt, ahová elküldték a hercegeket, hogy felkészüljenek a birodalom irányítására. Néhányan közülük szultánok lettek, úgy mint II. Mehmed, aki 1453-ban meghódította Konstantinápolyt.

A közelmúltban négy olyan szobrot is felavattak Amasyában, amely a város történelméhez, legendáihoz kötődik.

Az önkormányzat a rongálás kivizsgálását kérte az ügyészségtől, és azt, hogy a "bűncselekmények dicsőítését" tiltó törvény alapján emeljen vádat mindazok ellen, akik internetes kommentekben helyeslik a vandál cselekményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökött rabszolga portréja kerülhet a húszdolláros bankjegyre

Harriet Tubman portréja akkor kerülhet Andrew Jacksoné helyébe az amerikai húszdolláros bankjegyre,… Tovább olvasom