Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

˝Lakodalom van a mi utcánkban˝

Házasság - Májustól megkezdődött az ˝ásó-kapa-nagyharang dömping˝, ami aztán egészen szeptemberig tart. Közvetlen környezetünkben szinte minden évben akad egy rokon, barát vagy szomszéd, aki házasságra adja a fejét. Kezdődjék hát a ˝bazi nagy lagziszezon˝...!

Nincs is szebb egy esküvőnél. Két szerelmes legfontosabb és (ha nem kényszerről beszélünk) legboldogabb napjának lehetünk szemtanúi. Látjuk, amint kimondják az igent (jobbik esetben), ahogy remegő kézzel egymás ujjára húzzák a gyűrűket, s az esküt elmormolva férj és feleséggé válnak, amelyet aztán csókban összeforrva pecsételnek meg. De szép is... aztán jön a dínomdánom, az eszem-iszom, tehát a hét országra szóló lakodalom.

Tánc, zene, kacagás

Ha még nem kötötték be a fejünket, de oldalunkon mégis ott a szőke herceg, elvonszolása a lagziba szinte kötelező. Egy, mert jó buli, tánc, zene, kacagás. Kettő, mert nincs annál cukibb, mint amikor koktélruci és öltöny összhangban van egymással, az olyan ˝very trendi˝. Három, mert a templomi szertartást hallgatva, zsebkendőnket gyűrögetve sóhajthatjuk neki: ˝De szép, ugye? Akár mi is állhatnánk ott...˝ Na, célozni azért nem muszáj, hátha sírás lesz a vége. Anélkül is, hogy orra alá dörgölnénk kapcsolatunk hónapjainak, éveinek, esetleg évtizedeinek számát is, eszébe jut, amint ő áll a vesztőhelyen, akarom mondani, az oltár előtt.
Ha már a fejünket bekötötték, az esemény jó alkalom egy kis nosztalgiára, a közös emlékek, bakik, sztorik felelevenítésére. S adhatunk tanácsokat, tapasztalatokat, milyen is a házasélet (de ne rettentsük el az ifjú párt!).


Aki egyedül érkezik, az se keseredjen el...

Lesz ott levadászásra váró egyed, akár a humorbugyor vőfély vagy a szexis tanú személyében. Szingliként – hogy a XXI. század divatszavával éljek, ne pedig a csúnya hajadonnal – esélyünkön nagyot dob, ha koszorúslányok vagyunk, hiszen a feltűnő szerep kiemel a száz–kétszáz fős násznépből, s így még válogathatunk is.

Egyszóval a lagzi mindenkinek öröm, de főleg a csajoknak. Hiszen csupa-csupa romantika, boldogság, holtomiglan-holtodiglan, megható percek, ínycsiklandó falatok, tánc, s a menyasszony rablásánál falkába verődve szemlélhetjük a férfiakat. Olyan, akár egy leányregény... Igen, akarom!

Íratlan szabályok

Vannak alapvető, ám íratlan szabályok, amelyek betartása ajánlott, hogy egy igazi, nagy lagziban vegyünk részt. Ilyen például, hogy az italokkal is csak csínján bánjunk. A kevés pezsgős kortyokat sűrűn ismételgetve csúnya fejfájást okozhatunk magunknak és a násznépnek is. Az ordenáré szómenés és a magas sarkúban imbolygás pedig a lakodalomban sem valami szexis.

Olvasóink írták

  • 2. gig-big 2009. augusztus 13. 21:23
    „astarothz... ottapont...”
  • 1. AstarothZ 2009. augusztus 13. 15:03
    „Kezdődjék hát a ˝bazi nagy lagziszezon˝...
    Aztán utána jöhet a bazi nagy válóperes szezon :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyog a dühös emberre is

Híresség - Libacombot rendel, száraz, francia borral, a pohár aljában csak kortynyi mennyiséggel.… Tovább olvasom