Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Két focipályányi területen nőtt a marihuána

Két focipályányi marihuánaültetvényt fedeztek fel rendőrök Chicagóban - a levegőből.
Két focipályányi marihuánaültetvényt fedeztek fel rendőrök Chicagóban - a levegőből.

A rendőröknek helikopterről szúrt szemet a fák lombsátra alatt szinte tökéletesen megbújó ültetvény egy tenyérnyi része, amelynek zöldje világosabb volt, mint a környező növényzeté. Több véletlen játszott közre, hogy észrevették: épp a kellő magasságban repültek, a kellő látószögben voltak, megfelelő napfényviszonyok mellett és megfelelő pillanatban néztek le.

Az 1500 tős ültetvény fölött amúgy állandóan repkedtek a rendőrségi helikopterek, mivel az a hangárukhoz vezető légi út alá esett, korábban mégsem tűnt fel a droggazdaság.

Az ismeretlen termesztőket már csak pár nap választotta el a szürettől - és 10 millió dollártól. Ennyire becsülik ugyanis a drogtermés utáni potenciális bevételt. A rendőrség szerdán kezdte meg a betakarítást.

Még sohasem volt példa arra, hogy valakik hasonló nagyszabású marihuánatermesztésbe fogtak volna Chicagóban. A városban nagyon kevés a szabad terület, az éghajlat pedig a zord tél miatt lerövidíti a termesztési időszakot. A felfedezett ültetvény növényeit feltehetően még tavasszal ültették.

A rendőrség egyelőre még nem ismeri a "gazdák" kilétét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szoláriumozás okozza minden 20. rosszindulatú melanomát

A melanoma a bőrrák legveszélyesebb típusa, mivel gyakran átterjed más szervekre, és halálhoz vezet. Tovább olvasom