Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

J.K. Rowling: ˝Nem Ronnal kellett volna összehozni Hermione-t˝

Hibás döntés volt, hogy a Harry Potter-regényfolyam hősnője, Hermione Granger az eposz végén nem Harryvel, hanem barátjával, Ron Weasleyvel kelt egybe - ezt a példátlan sikerű sorozat szerzője ismeri el egy hamarosan megjelenő interjúban.
Joanne K. Rowlingot a Wonderland című film-, divat- és celebmagazin legújabb kiadásának egyszeri vendégszerkesztőjéül szegődött Emma Watson színésznő, Hermione alakítója faggatta. A pénteken megjelenő interjúban - amelyből a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap és a BBC előzetes részleteket idézett - az írónő kijelentette: most már ő is látja, hogy a sztori címadó főhőse "jobban illett volna" Hermione-hoz, mint Ron.

Rowling úgy látja, Harry jobban illett volna Hermione-hoz.
Rowling úgy látja, Harry jobban illett volna Hermione-hoz.

Rowling elismerte: Hermione és Ron románcának nem sok köze volt irodalmi megfontolásokhoz, egyszerűen annyi történt, hogy ő eredetileg így gondolta ki a történet e szálát, amely mellett aztán ki is tartott. Ennek személyes okai vannak: ő vágyott erre, és e saját kívánságának tett eleget - magyarázza a szerző.

J.K. Rowling hozzátette: kissé messzebbről nézve most már neki is jobb rálátása van a dologra, és úgy véli, hogy Hermione és Ron végül "párkapcsolati tanácsadónál" kötött volna ki.

Ron és Hermione a regényfolyam végén összeházasodik, Harry Potter pedig Ron Weasley húgának, Ginnynek esküszik örök hűséget.
Ron és Hermione a regényfolyam végén összeházasodik, Harry Potter pedig Ron Weasley húgának, Ginnynek esküszik örök hűséget.

Az írónőt mindazonáltal e végkifejlettel is dúsgazdaggá tette a varázslóiskolai tanoncok fenomenális világsikere.

A The Sunday Times - amely minden évben összeállítja listáját (Rich List) a Nagy-Britanniában élő felső ezer becsült vagyonáról - Joanne K. Rowlingnak legutóbb 560 millió font (190 milliárd forint) vagyont mutatott ki. Rowling ezzel messze a világ leggazdagabb regényírója, jóllehet az 1990-es évek elején még heti 68 fontos tanácsi segélyből, s munkanélküliként tengődött egy edinburghi szociális bérlakásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves a Facebook

Tíz éve, 2004. február 4-én kezdte meg működését a Facebook, amelyet ma már akár a világ harmadik… Tovább olvasom