Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Így szilvesztereznek ők!

Hol és hogyan tölti az idei szilvesztert? – ezt a kérdést tettük fel ismert embereknek, köztük sportolóknak, színészeknek, énekeseknek.

Lékó Péter sakkozó: – Nagy felkészülés közepette vagyok, január közepén már Hollandiában veszek részt a hagyományos szupertornán. Mindössze két nap pihenőt tartok, december 31-én és január 1-jén. A szilveszterestét hagyományosan szűk családi körben töltjük Szegeden, nagy vacsorával, ételkülönlegességekkel, sok beszélgetéssel.

Lékó Péter
Lékó Péter

Németh Lajos meteorológus: – Munkával töltöm a szilvesztert, egész héten a TV 2 nézőit tájékoztatom arról, hogy milyen időjárás várható. Gaál Noémivel ketten vagyunk a csatornánál, így az egyik hét rá jut, a másik rám. Most így alakult.

Németh Lajos
Németh Lajos

Rátóti Zoltán színművész: – Kikapcsolódással töltöm a szilvesztert. Az őrségi Magyarföldön, ahol polgármester is vagyok, van egy kis vidéki menedékem. A családdal és a barátokkal leszek együtt.

Rátóti Zoltán
Rátóti Zoltán

Görbicz Anita, az Audi-ETO válogatott kézilabdázója: – Megterhelő napokon vagyok túl most, hogy sérülésem után újra pályára léphettem. Hétfőn a Vác ellen végigjátszottam a Magyar Kupa-mérkőzést, kedden a Podgorica volt az ellenfél, szerdán részt vettem Nyíregyházán a kézilabdagálán. Ráadásul újabb nehéz napok jönnek, hiszen vasárnap és szerdán bajnoki mérkőzések következnek, január 10-én pedig a sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzés a Zvezda Zvenyigorod ellen. Emiatt csak szűk családi körben töltöm a szilvesztert, mert fejben már ezekre az összecsapásokra is kell készülni.

Görbicz Anita
Görbicz Anita

Böjte Csaba dévai ferences szerzetes: – A vacsora szilvesztereste kinyúlik egészen későig. A gyerekek táncolnak, mi, felnőttek pedig beszélgetünk. Éjfél előtt nem sokkal bemegyünk a templomba, és elcsendesedve imádkozunk. Amikor az óra elüti az éjfélt, újra elmondunk egy imát, és megölelgetjük egymást, majd kimegyünk az állomásra, hogy a hajléktalanoknak vigyünk egy kis kávét, üdítőt, legyen nekik is ünnep. Utána nekem már véget szokott érni a nap, de a gyerekek egy kicsit még fenn maradhatnak.

Böjte Csaba
Böjte Csaba

Csepregi Éva énekes: – A színpadon. Kedden Zalakaroson léptem fel egyedül, szerdán a pécsi sportcsarnokban adott nagyszabású koncertet a Neoton Família Sztárjai zenekar. Szilveszterkor délután három órakor kezdődik a ˝Szép nyári nap˝ musical az operettszínházban, majd hatkor rohanunk le Zalakarosra, mert a Hotel Karos Spában lesz két fellépés. Egyébként az év eleje is zsúfolt lesz, mert január 2-tól 8-ig folyamatosan megy a Szép nyári nap az operettben, és lesz még Vacsoracsata-felvétel is. Szóval zajlik az élet.

Csepregi Éva
Csepregi Éva

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász: – Egy volt tornász csapattársam, Lőrik Attila jön el hozzám Sopronba Vácról. Neki egy, nekem két kisgyerekem van, úgyhogy egyébként sem tudnánk nagyon mászkálni. Főzünk, eszünk, iszunk, de csak csendesen, szolidan.

Csollány Szilveszter
Csollány Szilveszter

Kolláth György alkotmányjogász: – Idén rendhagyó, sőt, unalmas lesz a szilveszterem. Korábban mindig többnapos ˝ereszdelahajammal˝ búcsúztattuk az óévet, általában Aggteleken, nagy társasággal, ahol volt minden a disznóöléstől a karaokéig. Most a kedvesem úgy döntött, hogy csendes napot szeretne, amelynek fénypontja az Avatar című film megtekintése lesz valamelyik budapesti 3D-s moziban. Én már láttam. A XXI. század kiemelkedő alkotásának tartom, és nem csak a trükkök miatt.

Kolláth György
Kolláth György

Fekete Dávid, a Megasztár 4. második helyezettje: – Szilvesztereste Budapesten, majd háromnegyed tizenkettőkor Győrben lesz egy zártkörű fellépésem. A Himnusz így valószínűleg az utóbbi helyen fog érni. Utána hazamegyek, és a családommal leszek együtt.

Fekete Dávid
Fekete Dávid

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskajaj-szelídítők

Szilveszterre készülve kisminkeljük magunkat, felvesszük legújabb vagy legkényelmesebb ruhánkat, és… Tovább olvasom