Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Gyilkos módszerek a népszerű celebdiéták

Egy-egy filmszerep kedvéért elképesztő hízásra és fogyásra is képesek a színészek, a népszerű diéták azonban visszafordíthatatlan károkat okozhatnak.
Robert de Niro az 1980-as Dühöngő bika című filmben egy kiöregedett profi bokszolót alakít, és a szerep kedvéért 28 kilót szedett magára, majd adott le. A szenvedés Oscar-díjat ért. Ennél is megdöbbentőbb volt Christian Bale átalakulása.

A színész először harminc kilótól szabadult meg, hogy a skizofrén gépészt hűen alakítsa egy filmjében, majd rögvest 45 kiló izmot kellett magára pakolnia a Batman – Kezdődik címszerepéért. Csak a dietetikusoknak köszönheti, hogy mindezt egészségkárosodás nélkül véghez tudta vinni - idézi fel a Bors.

Nem volt ilyen szerencsés Matt Damon. A Bátrak igazsága című film miatt tizennyolc kilót kellett ledobnia, ám ez súlyos betegséghez vezetett: a mellékveséjét ért károsodás miatt hosszú gyógykezelés várt rá.

Vigyázat: veszélyes lehet!


Biotyping-módszer: A metódus célzottan egyes testrészeken igyekszik csökkenteni a zsírréteget, ám a fitnesztrénerek szerint helyi zsír­égetés nemigen lehetséges. További veszély: rengeteg étrend-kiegészítőt tartalmaz.

Alkorexia-módszer: Az alkorexia lényege is éppen ez, miszerint a hétköznapokon rendkívüli módon lecsökkentett energiabevitelt a hétvégéken akár komolyabb lakoma, sőt alkoholfogyasztás teheti elviselhetőbbé. Ez az étkezési hullámvasút azonban önmagában is veszélyes, a hét közben fellépő jelentős tápanyaghiány pedig tovább ronthatja az egészséget.

Dukan-módszer: Még a Jennifer Lopez által híressé tett diéta megalkotója, Pierre Dukan is figyelmeztet, hogy a magas fehérje-, alacsony szénhidrátbevitelen alapuló étrend székrekedést, gyengeséget okozhat, és hogy megtartása táplálék-kiegészítők fogyasztását is megkívánja.

5:2-módszer: Öt napig mindent ehetsz, maximum napi 2000 kalória erejéig, a fennmaradó két napon azonban maximum 500 kalória engedélyezett – aki próbálta, az tudja, hogy ez utóbbi brutális ételmegvonást jelent. Hosszú távú betartása cukorbetegség kialakulásához is vezethet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stílusok: bábeli zűrzavar a volán mögött

Az olaszok macsók, a németek ˝kockák˝, Romániában a közlekedési jelzés csak népi motívum. Tovább olvasom