Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Életükért hordják a vizet az aszályos indiában

A falusiaknak napi 35 vödör vizet kell szállítaniuk a fegyveres banditáknak, akik ellenkező esetben halállal fenyegetik őket.
A falusiaknak napi 35 vödör vizet kell szállítaniuk a fegyvereseknek, akik ellenkező esetben halállal fenyegetik őket - írja az AP amerikai hírügynökség indiai rendőrségi forrásokra hivatkozva. A hírek szerint 28 falusi néhány napja már engedelmeskedik a parancsnak, és megkezdte a víz szállítását.

"A víz nagyon szűkös ebben a régióban, a falusiak alig tudják teljesíteni a követelést" - mondta egy rendőr, Szures Kumar Szingh az Uttar Prades állambeli Banda városából.

Bár az útonállók száma jelentősen esett Indiában az elmúlt évtizedekben, a több mint 800 éves múltra visszatekintő jelenség még mindig fel-felbukkan a Bundelkhand nevű régió nehezen megközelíthető erdeiben és hegységeiben, Uttar Prades és Madhja Prades államok területén. A vízszegény térségben a rablók a falvaktól próbálják "beszerezni" az ivóvizet, mert a terület elhagyása túl kockázatos lenne számukra.

A rendőrség közel egymillió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel a bandavezér letartóztatását lehetővé tevő információkért. Abban bíznak, hogy a vízellátási vonal feltárása elvezethet a banditákhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vicces videó: Fürge mókus vs. dagi macska

Ravasz cikk-cakk mozgással jutott vissza a menedéket jelentő fáig a rágcsáló. Tovább olvasom