Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Down-kóros Disney-hősökkel segítenék a sérült gyerekeket

Már több mint hatvanezren írták alá azt a petíciót, amelyben egy Down-kóros kislány édesanyja azt kéri a Disneytől, hogy produkcióiban engedjek teret a szereplők sokféleségének.
Az Antiochban élő Keston Ott-Dahl Down-kóros kislánya 15 éves. Az anya szerint ha a popkultúra nagyobb hangsúlyt fektetne a sokszínűségre, az elejét venné annak is, hogy a sérült gyerekeket állapotuk miatt zaklassák társaik az iskolában. Úgy vélte, a Disney képes lenne arra, hogy változást hozzon e téren.

Az Ott-Dahl által kezdeményezett Care2 petíció azt kéri a Disneytől, hogy következő filmjeiben szerepeljenek olyan karakterek is, akik közelebb állnak a lányához. "Nem arról van szól, hogy a film a Down-kórról szóljon, csupán arról, hogy a produkciókban alkalmasint jelenjen meg olyan hős vagy hősnő, amelynek Down-szindrómája van" - fogalmazott az édesanya.

A petíció elismerően szól a Disney nagyszerű munkájáról, amellyel erkölcsi útmutatást nyújt a gyerekeknek, hogyan váljanak jobb emberré. Ugyanakkor sajnálattal mutat rá, hogy a stúdió egy fontos területre nem fektet elég hangsúlyt: filmjeiben alig fordulnak elő sérült emberek, pedig ők gyakran céltáblái kortársaik, iskolatársaik zaklatásának.

A kezdeményezést hétfőig már több mint 60 ezren írták alá, megközelítve a kitűzött célt, a 67 ezer támogatót.

Keston Ott-Dahl és élettársa, Andrea a DelaneySkye.com blogon vezeti Down-kóros kislányuk fejlődésének krónikáját. Terveik szerint az összegyűlt aláírásokat a kampány lezárása után eljuttatják Sean Baileynek, a Walt Disney stúdió elnökének.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mentőnél is hamarabb ér ki az életmentő drón - videó

Egy új projekt drónokkal juttatna életmentő készülékeket villámsebességgel szívinfarktust kapott… Tovább olvasom