Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Csillag születik: a soproni Strokes továbbjutott

Az első elődöntőben a Big Family egyik tagja vérezni kezdett, a Timesz Girls névadójának kifordult a térde, Inzsöl Gyula repülőgépe lezuhant.


Csillag születik: a soproni Strokes tovább jutott

A Csillag születik első élő elődöntője nem az előre lepróbált forgatókönyv szerint zajlott. A Big Family egyik tagja egy rosszul sikerült mozdulat következtében vérezni kezdett, a Timesz Girls névadójának kifordult a térde, Inzsöl Gyula repülőgépe pedig kényszerleszállásra kényszerült, ami miatt a fiú produkcióját félbe kellett hagyni.

Az első elődöntő továbbjutói

Strokes
Veres Robi MC DC
Csikó Szabolcs
Horváth Tamás
Elsőként a négytagú Soldiers Crew állt a Csillag születik színpadára, akik nehéz technikai elemekkel átszőtt látványos breaktánc produkcióval szórakoztatták a közönséget. Őket a Big Family követte, akiknek az amúgy is hátborzongató produkciójába egy veszélyes baki csúszott: a szamurájkard felsértette az egyik erőművész mellkasát. A vérző versenyzőt később a színfalak mögött orvos látta el. A meghökkentő produkciót a zsűri ennek ellenére az este legalacsonyabb pontszámaival értékelte.

Csillag születik: 1. elődöntő - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Eőry Viki pink tüllruhában, strasszos tornacipővel állt a közönség elé, úgy érezte, hogy ezzel tudja legjobban kifejezni a benne rejlő kettősséget. A kiskamasz Björk egyik dalát választotta, ám ahogy ez a dal két éve Balogh Briginek, úgy most Eőry Vikinek sem hozott szerencsét. Csikó Szabi azonban elkápráztatta mind a zsűrit, mind a nézőket, új koreográfiájával betáncolta magát a közönség szívébe. A Timesz Girls tagjai szexi fűzőben lejtették a táncot, annak ellenére, hogy a szám közepén Timesznek kifordult a térde, ám ő hősiesen állta a sarat és végigtáncolta a látványos koreográfiát.

A lányokat Inzsöl Gyula követte, aki hiába szórta szívét a zsűri hölgytagjai elé, a technika ördöge csúnyán megtréfálta: az egyik látványos forgásnál a repülőgép propellerébe gabalyodott egy csillogó szalag, ami miatt a gép leállt. A produkciót félbeszakították, Gyula megjavíthatta a gépét és utána újra elkezdhette a mutatványt. Míg Gyula a repülőgépet gyógyította, Balogh Brigi lépett a színpadra és elénekelte Whitney Houston egyik leghíresebb számát, az I Have Nothing-ot. A nagyváradi lány produkciója lenyűgözte a zsűrit, azonban a közönség - ahogy két éve - most sem szavazta meg neki a továbbjutást. Horváth Tamás - immár bátyja, Jankó nélkül - állt színpadra és a stúdió közönségét is bevonva a Twist&Shout Beatles-örökbecsűt adta elő.

Dala után a zsűri egyik fele elégedetlenségének adott hangot, míg Szirtes Tamás és Hernádi Judit megdicsérte Tomi produkcióját. Veres Robi MC DC nem kímélte a közönségben soraiban ülőket és újra szájára vette a zsűrit is. A freestyle rapper pimasz és szórakoztató produkcióját hatalmas ováció kísérte a stúdióban. A jó hangulatot fokozta a vasi ütősegyüttes, a Strokes előadása, akik ismert filmzenéket szóltaltattak meg színes műanyag csöveikkel.

Ami a csövön kifért

Szombat este folytatódott az RTL Klub Csillag Születik című tehetségkutató műsora. A válogatók után 30 szerencsés versenyző jutott be az elődöntőbe, melyek közül ma 10-en léptek a színpadra, azzal a céllal, hogy bizonyítsák: ők nagyon is tehetségesek. A Strokes-nak sikerült, és a legjobb 12 produkció közé jutott!

A szombati elődöntő alatt, már nem csak a zsűri döntött a továbbjutásról, hanem a nézők is szavazhattak kedvenceikre. A 10 produkció közül szombat este a soproni ,,tehetségekért" szoríthattunk, ugyanis a Strokes lépett a színpadra.

A fiúk a fellépők közül utolsóként léptek a zsűri elé. A többnyire filmzenéből álló  egyveleg hamar megtetszett a közönségnek, akik a produkció végén vastapssal jutalmazták a fiúkat. A zsűri alig jutott szóhoz, de végül megosztották véleményüket a nézősereggel.

Szirtes Tamás kiemelte a színes előadást, Hernádi Juditnak, pedig sokkal jobban tetszett, mint a múlt héten. Oroszlány Szonja díjazta, hogy a fiúk egymásra is figyeltek a produkció közben, míg Fáy Miklós tudatta a közönséggel, ő még szeretné látni a soproni "ütős" fiúkat. A zsűri összesen 30 ponttal jutalmazta a Strokes-t, mellyel a pontbírák szavazati alapján a 3. helyen állt a soproni alakulat. Már csak a nézők szavazatai hiányoztak ahhoz, hogy az öttagú fiúbanda továbbjusson a Csillag Születik legjobb 12 produkciója közé. A nézők pedig nem haboztak, szavaztak, és első helyen juttatták tovább a fiúkat. Három hét múlva tehát ismét találkozhatunk a Strokes-sal. Szép volt fiúk!

Előzmények

A soproni csapatot múlt héten láthattuk először a tehetségkutató válogatásán, melyen elég meggyőzően jutottak tovább a legjobb 30 produkció közé. A zsűrit, és a közönséget is ha mar maguk mellé állították, így ma este a tét, már a 12 legjobb résztvevő közé jutás.

Most azonban élőben kell majd bizonyítaniuk a zsűrinek, és a közönségnek egyaránt.

Visszatekintő

A múlt hétvégi adásban a soproni fiúk a Beverly Hills-i zsaru fülbemászó dallamát játszották. Nézze a meg videón! >>

- Egyenlőre nem izgulunk, biztosan más lesz a verseny így élőben, mint amikor a válogatás folyt. Most furcsa lesz a kamerák jobbra-balra mozgása, és maga az atmoszféra, de bízunk benne, hogy a rutinunk nem hagy minket cserben - kezdte beszélgetésünket Horváth Ákos, a soproni fiú csapat egyik tagja.

A múlt héten a Beverly Hills-i zsaru fülbemászó dallamát játszották a közönségnek behangolt műanyag csöveikkel, a mai adásban azonban egy meglepetésszerű produkcióval készülnek.

Strokes - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Nánási Pál
Strokes - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Nánási Pál- Nem sokat árulhatok el, annyi biztos, hogy igyekszünk egy kicsit meglepetés produkciót összehozni, mely vicces, és poénos lesz. Jelenleg is gőzerővel próbálunk, nagyon szeretnénk továbbjutni, és megmutatni mi minden van még a tarsolyunkban - fogalmazott a fiatalember.

A közönség is szavazhat

Szombaton az első elődöntővel kezdetét veszi a legjobbak küzdelme, ahol már nem csak a zsűri véleménye, de a nézői szavazatok is döntenek.

Mostantól a zsűri és a nézők szavazatai egyformán számítanak. Az ítészek és a szavazók sorrendjét - ahogy az előző szériában is - pontokra váltják, majd a pontszámokat összeadva alakul ki a végső sorrend.

A három elődöntő során tíz-tíz produkciót láthatnak a nézők, melyekből azonban csak a legtöbb szavazatot kapott négy juthat tovább, így alakul ki a középdöntő tizenkét produkcióból álló mezőnye.

A Csillag születik első elődöntőjét szombaton este 19.30-tól élőben láthatják az RTL Klubon.Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. ursula 2009. november 01. 14:37
  „igazságot!
  Ki az az SP????”
 • 29. Truder 2009. november 01. 12:20
  „Buci helyett találhatnának már jobb műsorvezetőt is.. Úgy nézett ki tegnap, mint egy belőtt hajléktalan..”
 • 28. Truder 2009. november 01. 12:18
  „Balogh Brigit nagyon nyomják...Csak azt nem tudom, miért.”
 • 27. igazságot 2009. november 01. 10:48
  „kérem az újságot h írjanak arról egy cikket h igaz-e h az SP gyerek valóban aides lett-e...:D
  mert pár internetes odlalon lehet erről olvasni meg h egy soproni napilap is írta, de én nem láttam sehol... meg h elvileg az erzsébet korház is megerősítette a hírt”
 • 26. Freehill 2009. november 01. 10:39
  „A címben a "továbbjutott" szót egybe kellene írni...”
 • 25. w57 2009. november 01. 10:34
  „-gratulálok!
  - érdekes, hogy Balogh Brigi produkcióját nem pontozták le, mint Tamásét.. pedig ő sem magyar dalt énekelt.... igaz Briginek gyönyörű a hangja , de Tamás meg uralta a színpadot.”
 • 24. SzÁ 2009. november 01. 10:18
  „Tímeának a bokája fordult ki, nem a térde, tessék visszanézni a műsort!
  Ha minden "hírt" elferdítenek, akkor hol a hitelesség?”
 • 23. Hozzászóló 2009. november 01. 10:06
  „"A jó hangulatot fokozta a vasi ütősegyüttes, a Strokes előadása"
  Én mindig azt hittem, hogy Sopron Győr-Moson-Sopron megyében található. Biztos tévedtem...”
 • 22. slovakkiller 2009. november 01. 09:00
  „Sthol azért alakitott tegnap is!Veres Robi MC DC produkciója után,sántikálva hagyta el a szinpadot.MOZGÁSSÉRÜLT.Mire ez a barom,hangos gyere!!-gyere!!felkiáltásokkal sürgette!Kiverte a szikrát nálam ez az alkoholista ripacs tegnap este!”
 • 21. falcobiarmicus 2009. november 01. 08:46
  „Azt hiszem a fiúk a város kedvencei lettek és ideje egy országos ismertségnek is. Még nem is látta a zsűri hogy még mit is tudnak...több látvány,mozgás,poén!
  A város pedig - jó magyar szokással ellentétben - segítse őket, támogassa őket mert a tehetségük érték, a fiataloknak pedig példaértékű!
  Irány a döntő!!!”
 • 20. bubuka01 2009. november 01. 08:27
  „Fantasztikusak voltak a srácok,remélem még sokáig látjuk őket,Sopron mellettetek van!Hajrá!:)”
 • 19. mobile 2009. november 01. 07:53
  „És még mi mindennel tudnak zenélni...!!!”
 • 18. Rbar 2009. november 01. 07:47
  „No comment”
 • 17. lumnitzernoverekhuga 2009. november 01. 07:07
  „Ja egyébként szerintem is fantasztikusak, ötletes, frenetikus, és valóvab újdonság, nem megszokott dolgog amit ők csinálnak.
  Nagyon tetszett, csak így tovább!!!”
 • 16. lumnitzernoverekhuga 2009. november 01. 07:04
  „stroke: csirógatás, csapás, felvillanás, karcspás, kartempó, löket, lökés, roham, rázás, simogatás, szélhűdés, ütem, ütés, váratlanhelyzet www.sztaki.hu”
 • 15. IV.Béla 2009. november 01. 00:18
  „fan!
  Is-is, teniszközvetítések alatt ezt is-azt is hallani, de nekem valahogy nem az "ütések" jutott eszembe először. Rohadt egészségügyi informatika :)”
 • 14. fan 2009. október 31. 23:19
  „Nekem tetszett amit előadtak. Azért a pénzt nem költöm ilyenre hogy sms küldés.
  7# Rainbow
  Én úgy tudtam hogy az ütés angolul hit nem stroke.”
 • 13. andreash 2009. október 31. 22:45
  „GRAT!!!”
 • 12. Shaki 2009. október 31. 22:35
  „Gratula nagyon mélyen szívből! Eszméletlen jó, ha mesélnék ezt nekem, nem is hinném! Látni és hallani kell! Hihetetlen!Tovább, amíg csak lehet!”
 • 11. enzof 2009. október 31. 22:02
  „Grat nekik...
  -valamiből meg kell élni..”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frekvenciaháború: Pákó is beszáll, Balázsért harcol

A nigériai didikirály kiáll a műsorvezetők mellett. Pákó aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megmentse a… Tovább olvasom