Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Búcsú a pop királyától

Paris Jackson, Michael Jackson lánya könnyek között búcsúzott az apjától, mondván, hogy ő volt a legjobb apa a világon. Sok zenével és szép beszédekkel búcsúztatták a pop királyát.21:10 - Szívhez szóló búcsúszavak és sok zene a sportcsarnokban

Magic Johnson kosárlabdázó a világ legnagyobb előadójának nevezte, egy másik kosaras sztár, Kobe Bryant Jackson humanitárius tevékenységére hívta fel a figyelmet.

Mariah Carey és Trey Lorenz Jackson gyerekkori zenekara, a Jackson 5 egyik balladáját (I'll Be There) adta elő.

Brooke Shields könnyeivel küszködve idézte fel  Jacksonhoz fűződő barátságát. Az emlékbeszédek és fellépések között  Jackson-számokat játszottak be.  

A zenés megemlékezésen olyan világsztárok léptek fel és emlékeztek az énekesre, mint Mariah Carey, Jennifer Hudson, Lionel Richie és Stevie Wonder.

A megemlékezés legvégén Paris Jackson, Michael Jackson lánya búcsúzott könnyek között az apjától, mondván, hogy ő volt a legjobb apa a világon.

Paris búcsúja.


19:35 - Megkezdődött a nyilvános gyászszertartás

Helyi idő szerint kedd délelőtt 10 óra után (magyar idő szerint este 7 óra) nem sokkal megkezdődött Los Angeles-ben az alig két hete elhunyt Michael Jackson búcsúztatása a Staples Centerben. A sztár aranyozott koporsóját a stadionban állították fel a rajongók előtt. A ceremónia a volt dél-afrikai elnök, Nelson Mandela, és Diana Ross énekesnő üzenetével kezdődött. A leveleket Smokey Robinson énekes olvasta fel.

Mandela azt írta: "Michael a zeneipar óriása és legendája volt. Mi pedig együtt gyászoljuk őt a több millió rajongójával együtt." A politikus és az énekes többször is találkozott Afrikában. Diana Ross üzenetében azt írta, hogy Michael rendkívül közel állt hozzá, "életem kincse volt, létem része". Az énekesnő hozzátette: "Michael azt akarta, hogy legyek a gyermekei mellett. És én itt leszek nekik, akármikor szükségük lesz rám." Diana Ross nem vesz részt a megemlékezésen a Staples Centerben. Azt írta levelében, hogy inkább "megállok és csöndben leszek." Az énekesnő és Jackson nagyon közel álltak egymáshoz.

Los Angeles, 2009. július 7.Smokey ROBINSON zenész beszél Michael Jackson amerikai popénekes nyilvános búcsúztatásán a Los Angeles-i Staples Centerben 2009. július 7-én. Jackson június 25-én, 50 éves

Los Angeles, 2009. július 7.- Smokey ROBINSON zenész beszél Michael Jackson amerikai popénekes nyilvános búcsúztatásán a Los Angeles-i Staples Centerben 2009. július 7-én. Jackson június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI/AP/Mark J. Terrill)18:45 - Átviszik a Staples Centerbe Michael Jackson aranyozott koporsóját

Fekete halottaskocsiba tették Michael Jackson aranyozott koporsóját, hogy a családi gyászszertartás után átvigyék a Staples Centerbe. A stadionban tartják az énekes nyilvános búcsúztatását. A jelentések szerint vörös virágokból készült takaró borította a sztár koporsóját. Forest Lane-ben a családtagok és a közeli barátok vettek búcsút Michael Jacksontól. A szertartásra elsőként az énekes három gyereke érkezett meg.

Los Angeles, 2009. július 7.Várakozó autók sorakoznak a Jackson család encinói rezidenciája előtt, Los Angelesben Michael Jackson amerikai popénekes temetésének napján, 2009. július 7-én. A sztár júni
Los Angeles, 2009. július 7. - Várakozó autók sorakoznak a Jackson család encinói rezidenciája előtt, Los Angelesben Michael Jackson amerikai popénekes temetésének napján, 2009. július 7-én. A sztár június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI/AP/Chris Carlson)


18:40 - Dollármilliókba kerülnek Los Angelesnek a temetés biztonsági intézkedései

- Több millió dollárra rúgnak a Michael Jackson Los Angeles-i búcsúztatása  körüli biztonsági intézkedések; a városvezetés 2-3, de akár 4 millió  dollárral számol - számolt be kedden a polgármester irodájának  szóvivője a CNN amerikai hírtelevíziónak.  

Mint Matt Szabo elmondta, a hatóságok feladata, hogy a polgárok és a városba látogatók biztonságát garantálja. "Hozzá  akarunk járulni, hogy egy világklasszis rendezvényt szervezzenek egy  világklasszis sztár emlékére" - tette hozzá a szóvivő.  

A város interneten szólította fel a rajongókat, hogy lehetőség  szerint járuljanak hozzá a költségekhez - folytatta Szabo. Arról  egyelőre nincsenek információk, hogy a Jackson família kivette volna  a részét a költségekből.   

Jan Perry polgármester a minap említést tett arról, hogy "nagyon  örülne", ha a család is hozzájárulna a költségekhez.   

Médiabeszámolók szerint csak a Staples Centernél háromezer  rendőr felügyeli majd a rendet.

Los Angeles, 2009. július 7.Két rajongó az óráját nézi a Los Angeles-i Staples Center előtt, amint Michael Jackson amerikai popénekes búcsúztatására várakozik 2009. július 7-én. A sztár június 25-én,
Los Angeles, 2009. július 7. - Két rajongó az óráját nézi a Los Angeles-i Staples Center előtt, amint Michael Jackson amerikai popénekes búcsúztatására várakozik 2009. július 7-én. A sztár június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI/EPA/Sean Masterson)18:10 - Nem show, hanem megemlékezés

Michael Jackson nyilvános búcsúztatása egyáltalán nem showműsor, hanem szertartás, megemlékezés - mondta Ken Ehrlich Grammy-díjas producer a keddi USA Today című lapnak.

"Ez nyilvánvalóan megemlékezés és Michael életének ünneplése, hódolattal, szeretettel és tisztelettel" - mondta a producer, aki Kenny Ortega koreográfussal együtt szervezte meg a Los Angeles belvárosában, a Staples Centerben tartandó gyászszertartást, amelyen 18 ezer ember vesz részt. (Ortega volt az énekes tervezett londoni fellépéseinek igazgatója.)

Az újság megjegyezte: a popsztár ugyanúgy búcsúzik, ahogy élete zajlott, egy nagy arénában, rajongók ezrei előtt.

A rendezők elmondták, hogy a Jackson-család döntött arról, kik mondjanak beszédet és kik lépjenek fel a megemlékezésen. Bizonyosak akartak lenni abban, hogy a hangulat alkalomhoz illő - mondta Ehrlich.

A lap információi szerint a megemlékezésen részt vesz vagy fellép Mariah Carey, Jennifer Hudson, Magic Johnson, továbbá Brooke Shields, Usher és Stevie Wonder.

A rendőrség arra számít, hogy több mint negyedmillióan gyűlnek össze a belvárosban a gyászszertartás idejére.18:00 - Megemlékezések világszerte

Európán át Ázsiáig és Ausztráliáig megemlékeznek Michael Jacksonról; a legtöbb nagyvárosban bárokban, éttermekben és utcán elhelyezett kivetítőkön kísérhetik nyomon a Los Angeles-i búcsúztatást.

Az énekes ázsiai rajongói éjszakába nyúlóan is fennmaradnak, Európa-szerte Michael Jackson-esteket rendeznek a bárokban, a televíziós csatornák pedig Párizstól Sydney-ig átrendezték műsorukat, hogy közvetítsék a hírességekkel tűzdelt búcsúztatást.

Londonban annál az O2 Arénánál állítottak fel kivetítőt, ahol Michael Jackson pár nap múlva kezdte volna koncertsorozatát, sokan azonban a BBC közvetítését választják. A West Enden is megemlékeznek Jacksonról, a Thriller Live show társulata egyperces néma csenddel adózik az énekesnek, mielőtt felgördül a függöny.

Rajongók a berlini O2 World arénánál is gyülekeznek, a párizsi Champs-Elysées közelében is kivetítőket állítottak fel. Svédország legnagyobb városaiban, Stockholmban, Göteborgban és Malmőben gyertyás felvonulást rendeznek az énekes tiszteletére, míg a norvég főváros egyik bárja különleges Jackson-menüt ajánl.

Ausztráliában több televíziós csatorna is élőben tervezi közvetíteni a búcsúztatást, Melbourne-ben óriáskivetítő várja az ottani idő szerint hajnali háromkor kezdődő megemlékezésre kíváncsi ausztrálokat. Hongkongban az egyik bevásárlóközpont hangolja a tévéképernyőket a búcsúztatásra, de fellépésekkel is megemlékeznek Jacksonról.

Az énekes legszenvedélyesebb rajongóinak számító japánok közül sokan egy tokiói lemezboltnál gyűltek össze, hogy már a ceremónia kezdete előtt videón nézzék végig a zenész klipjeit. Az üzlet különösen becsesnek számít a japán rajongók körében, mivel az énekes kétszer is ellátogatott oda.

Még a világtól elzárt Mianmarban is megemlékeztek Michael Jacksonról, az ázsiai országban egy tánccsoport tisztelgett a sztár előtt, korábban pedig mintegy kétszáz rajongó gyertyás virrasztást tartott.


17:50 - Obama minden idők egyik legnagyobb előadójának nevezte Michael Jacksont

Michael Jackson talán  minden idők egyik legnagyobb előadója volt - nyilatkozott Barack  Obama elnök Moszkvából a CNN hírtelevíziónak az énekes nyilvános  búcsúztatásának napján, kedden.  

"Nem hiszem, hogy bárki kételkedne abban, hogy a nemzedékem vagy talán minden nemzedék egyik legnagyobb előadója volt" - mondta  Obama. Véleménye szerint Jackson, akárcsak Elvis Presley, vagy Frank  Sinatra, vagy a Beatles, "kultúránk szerves részévé vált".  

Az amerikai elnök azt mondta, hogy a popsztár rendkívüli  tehetsége és zenéje nagy magánéleti tragédiákkal és gondokkal  párosult, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. "Fontos azonban,  hogy arról beszéljünk, ami a legjobb volt benne, s ez megmaradt a  zenéjében" - fogalmazott.  

A CNN tudósítása szerint a Jackson-família tagjai és az énekes  legközelebbi barátai megérkeztek helyi idő szerint kedd reggel a Los  Angeles-i Forest Lawn temetőbe a zárt körű temetési ceremóniára.  

A hírtévé szerint az énekes aranykoporsóját a családi  gyászszertartás után átszállítják a nyilvános búcsúünnepség  helyszínére, a Staples Centerbe, ahol a színpad közepén  felravatalozzák.  

Az utóbbi napokban rajongók ezrei látogattak el Michael Jackson  csillagához a hírességek sétányán Hollywoodban, Neverland nevű  birtoka bejáratánál pedig virágokból, üdvözlő lapokból és játékokból  rögtönzött kegyhelyet emeltek neki.


17.45 - Jackson családja megérkezett a gyásszertartásra

Kedden, helyi idő szerint nem sokkal reggel negyed kilenc (magyar idő szerint este negyed hat) előtt megérkeztek Forest Lanbe Michael Jackson családtagjai, hogy részt vegyenek a nem egész két hete elhunyt popsztár gyásszertartásán. A jelentések szerint több mint egy tucat autón érkeztek a családtagok a helyszínre. A konvojt rendőrök kísérték. A szertartás után a Staples Centerbe viszik át Jacko holttestét, ahol helyi idő szerint délelőtt 10-kor (magyar idő szerint este hét) kezdődik az énekes búcsúztatása.


17:25 - Felravatalozzák Michael Jacksont

A Los Angeles-i rendőrség azt közölte kedden, hogy Michael Jackson holttestét átviszik a Forest Lane temetőből a Staples stadionba. A két hete elhunyt sztártól először családja vesz búcsút Forest Lane-ben, helyi idő szerint reggel 8-kor (magyar idő szerint délután 5-kor). Ezután autókonvojjal, rendőri biztosítással viszik át a stadionba az énekes koporsóját, ahol helyi idő szerint délelőtt 10-kor (magyar idő szerint este 7-kor) kezdődik a megemlékezés.

A TMZ.com weboldal úgy tudja: ha biztonsági okoból mégsem tudják autóval átvinni Jacko földi maradványait a Staples-be, akkor helikopterrel viszik a koporsót oda. Továbbra sem tudni, hogy megemlékezés után hova viszik, vagy hogy hol temetik el Michael Jacksont.


15:40 - Megemlékezés Clevelandben

Órákkal a Los Angeles-i hivatalos búcsúztató után gyertyás megemlékezést  rendez a Rock and Roll Hírességek Csarnoka Cleveland városában.  

A kedd estére tervezet virrasztás során beszédet mond Terry Stewart, a hírességek csarnokának és a hozzá kapcsolódó múzeumnak az  elnöke. A csarnok előtti téren tartandó ceremónián rajongók is  megemlékezhetnek a pop királyáról.   

A múzeum kedden egy különleges Michael Jackson-emlékfalat leplez le. Az énekest korábban kétszer is beiktatták a hírességek  csarnokába: 1997-ben a Jackson 5 részeként, 2001-ben pedig  szólóénekesként. A csarnok gyűjteménye Jackson több híres fellépő  ruháját és kesztyűjét is magába foglalja.


Akik nem lehetnek ott személyesen, azok is láthatják a ceremóniát

Egy digitális mozihálózat jóvoltából az amerikaiak országszerte több tucat filmszínházban is láthatják a Staples  arénában megrendezett emlékünnepséget, amelyet több tévétársaság, köztük a CNN élőben közvetít.   

A Staples Centerben csupán a június 25-én elhunyt popikon 20 ezer rajongója lehet tanúja személyesen a megemlékezésnek, amit  helyi idő szerint kedden délelőtt tartanak, ám az érdeklődés óriási,  hiszen az arénába kisorsolt néhányezer belépőre 1,6 millióan  pályáztak.  

Los Angeles, 2009. július 7.Rajongók állnak sorba, hogy aláírhassák Michael Jackson amerikai popsztár óriási emlékplakátját a Los Angeles-i Staples Center előtt 2009. július 6-án. A húszezer ember bef

Los Angeles, 2009. július 7. - Rajongók állnak sorba, hogy aláírhassák Michael Jackson amerikai popsztár óriási emlékplakátját a Los Angeles-i Staples Center előtt 2009. július 6-án. A húszezer ember befogadására alkalmas arénában tartják másnap az énekes nyilvános gyászszertartását. Jackson június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI/EPA/JOHN G. MABANGLO)A Facebook internetes közösségi portál az eseményre készülve az  elnök beiktatásakor használt technológiát alkalmazva lehetővé teszi  felhasználóinak, hogy egyidejűleg kövessék a CNN élő közvetítését,  és közben megoszthassák a honlap közösségével megjegyzéseiket.  A MySpace-en is közvetlenül, ingyenesen látható majd a szervezők  tájékoztatása szerint mintegy 90 perces búcsúztatás.  

A Cinedigm Digital Cinema Corp. digitális technikával vetítő  amerikai mozihálózat országszerte legalább 50 filmszínházát  megnyitva szintén vetíti az élő közvetítést, és ez a nézők számára  ingyenes lesz.  

Fotó: MTI
Fotó: MTI


Emlékező tömegek

Los Angeles vezetése eközben attól tart, hogy a búcsúztatás  alaposan megterheli majd az amúgy is tetemes hiánnyal küzdő városi  költségvetést. Becslések szerint legalább 250 ezer rajongó lepi majd  el a belváros utcáit az emlékünnepség idején, és a rend  biztosítására kétezer rendőrt mozgósítottak.  

Los Angeles, 2009. július 7.Rajongó ír üzenetet Michael Jackson amerikai popsztár óriási emlékplakátjára a Los Angeles-i Staples Center előtt 2009. július 6-án. A húszezer ember befogadására alkalmas
Los Angeles, 2009. július 7. Rajongó ír üzenetet Michael Jackson amerikai popsztár óriási emlékplakátjára a Los Angeles-i Staples Center előtt 2009. július 6-án. A húszezer ember befogadására alkalmas arénában tartják másnap az énekes nyilvános gyászszertartását. Jackson június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI/EPA/Sean Masterson)


Akár 2,5 millió dollárba is kerülhetnek a rendkívüli  intézkedések - mondta el egy illetékes, aki úgy vélte, bármekkora  bálvány volt is Michael Jackson, nem helyes, hogy ezeket a  költségeket a helyi adófizetőknek kell állniuk. Ezért azt szeretnék,  ha a megemlékezést szervező AEG Live produkciós cég legalább részben  állná a számlát. 

Viták a végrendelet körül

Michael Jackson ügyvédjére és a család egyik barátjára  -  végrendeletének végrehajtóira - bízta átmenetileg az elhunyt popsztár öröksége feletti felügyeletet egy Los Angeles-i bíró, s  egyúttal elutasította Jackson anyjának kérését, aki maga szerette volna megkapni ezt a jogot.
  
Mitchell Beckloff, a Los Angeles-i Felső Bíróság bírája hétfői döntésével a Jackson-vagyon felügyeltére azt a John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert jelölte ki a következő  hetekre, akiket a popsztár 2002-es végakaratában öröksége kezelőiként nevezett meg.
  
A tárgyaláson Katherine Jackson, a sztár édesanyjának ügyvédje ismételten kifogást emelt a megbízottak ellen. A családhoz közel álló források szerint a Jackson klán szeretne időt nyerni részben a temetés, részben amiatt, hátha közben előbukkan egy későbbi  keltezésű végakarat. Branca jogi képviselője azonban közleményében "helyes döntésként" értékelte a határozatot.
  
A bíróság a múlt héten átmenetileg Jackson édesanyjára bízta a gyermekek feletti gyámságot, de az asszony emellett a hagyaték felügyeletét is meg akarta szerezni, illetve legalább osztozni  kívánt volna ezen a feladaton Brancával és McClainnel. Utóbbi kérését szintén elutasította a hétfői határozat.   

A június 25-én váratlanul elhunyt énekes nyakig úszott az  adósságban, ám bírósági dokumentumok tanúsága szerint így is több mint 500 millió dolláros vagyon maradt utána, melynek kedvezményezettjei három gyermeke, édesanyja és jótékonysági szervezetek. Hírességek Jacko temetésén

Stevie Wonder és Mariah Carey is jelen lesz Michael Jackson keddi búcsúztatásán a Los  Angeles-i Staples Centerben; egykori barátja, Elizabeth Taylor,  valamint volt felesége, Debbie Rowe viszont nem vesz részt a  nyilvános gyászszertartáson.  Az 50 éves korában váratlanul elhunyt pop sztártól talán minden idők leglátványosabb ilyen rendezvényén köszönnek el  rajongói. A 20 ezer főt befogadó stadionban a hely idő szerint  délelőtt 10-kor kezdődő búcsún ott lesz Brooke Shields, Usher,  Lionel Richie, Kobe Bryant, Jennifer Hudson, John Mayer és Martin  Luther King III is - közölte a Jackson-família.  

Elizabeth Taylor hétfőn Twitter-üzenetben közölte, hogy nem megy  el a Staples Centerbe, egyedül búcsúzik el egykori barátjától. "Nem  hiszem, hogy Michael azt szerette volna, hogy megosszam a  fájdalmamat milliókkal (...) amit érzek, az csak ránk tartozik" -  fogalmazott.  

Debbie Rowe, Jackson volt felesége, két idősebb gyerekének anyja  hétfőn tudatta, hogy eredetileg tervezte, de mégsem megy el a  szertartásra. Ügyvédje közölte: az ellene irányuló médiatámadások  egyértelművé tették, hogy jelenléte csak zavaró tényező lenne a  rendezvényen, amelynek kizárólag Michael örökségéről kell szólnia.  

Los Angeles, 2009. július 6.Egy rajongó mutatja a két jegyet, amelyet Michael Jackson amerikai popénekes július 7-én tartandó, nyilvános gyászszertartására szól a Los Angeles-i Staples Centerbe 2009.
Los Angeles, 2009. július 6.  Egy rajongó mutatja a két jegyet, amelyet Michael Jackson amerikai popénekes július 7-én tartandó, nyilvános gyászszertartására szól a Los Angeles-i Staples Centerbe 2009július 6-án. A húszezer ember befogadására alkalmas arénában tartják másnap az énekes nyilvános gyászszertartását. Jackson 2009. június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben.
(MTI/AP/Rick Bowmer)


1,6 millió jelentkező a kisorsolt jegyekért

A kisorsolt ingyenes jegyekért több mint 1,6 millióan jelentkeztek, akik közül mindössze 8750-en kaptak 2-2 jegyet. Az  eBay portálon egyesek 3 ezer dollárért kínáltak jegyeket.  

A British Airways brit légitársaság járataira hirtelen megugrott  a foglalások száma. A Virgin tengerentúli, San Franciscóba, Las  Vegasba és Los Angelesbe tartó gépei tele vannak rajongókkal. Ez  Diana hercegnő búcsúztatásának amerikai verziója, az emberek ott  akarnak lenni, másokkal közösen akarnak búcsúzni - fogalmazott Paul  Charles, a légitársaság szóvivője.  

Fotó: MTI
Fotó: MTI


Az Egyesült Államok mintegy 50 mozijában élőben közvetítik a  gyászszertartást Los Angelestől a kansasi Topekán át a fővárosig,  Washingtonig - mondta el a Cinedigm Digital Cinema szóvivője.
 
A legnagyob show

„Ez legyen a legnagyobb show a világon!" - ezt a végakaratot hagyta Michael Jackson 2002-ben a temetésével kapcsolatban. Agya nélkül, két órával a nyilvános ceremónia előtt temetik el Michael Jacksont. De azért nagy show lesz, ahogy Jacko kérte.

A pop királyának vágya teljesül is: valószínűleg kevés dolog múlja majd felül a keddi szertartást. Michael Jackson búcsúztatása helyi idő szerint kedden tíz órakor kezdődik, a Staples Centerben és a Nokia Theatreben követhetik végig a gyászolók. Az énekes utolsó öltönyét az a két divattervező készíti, akik 20 éven át tervezték ruháit. Ám, ha valaki azt gondolná, hogy ez már tényleg bizarr, akkor az még semmit sem tud Jacko koporsójáról.

 Michael Jackson ugyanis nem akármiben indul utolsó útjára: a világ egyik legdrágább koporsója lesz végső nyoszolyája. A családtagok nem sajnálták a pénzt: a ritkaságszámba menő luxusdarab 25 ezer dollárba, vagyis mintegy ötmillió forintba került!

Alapanyaga bronz, amit arannyal futtatnak be, belseje királykék bársonnyal bélelt.A mirror.co.uk szerint a két hete elhunyt Michael Jacksont agy nélkül temetik el, miután a törvényszéki orvos visszatartotta a megasztár szervét, hogy további teszteket végezzen el rajta.A los angelesi kórház szóvivője is elismerte, hogy a sztár agyán további ideggyógyászati teszteket fognak elvégezni. Ezekre a tesztekre a halál beállta után két héttel kerül sor, mivel az agynak több idő kell, hogy megkeményedjen, és vizsgálható legyen. Az agy megvizsgálásával kideríthetik, hogy milyen gyógyszereket szedett a sztár a múltban, és halála pillanatában mekkora volt azoknak a koncentrációja.Neten árulják a jegyeket - másfélmilliónyi jelentkező 

Máris árulják a neten a keddi Los Angeles-i Michael Jackson-megemlékezésre kisorsolt ingyenes jegyeket; miközben a hatóságok nagy erőkkel készülnek a popikon Staples Center-beli nyilvános búcsúztatásának biztosítására, a sztár családja magántemetést szervez.

A másfélmilliónyi jelentkező közül mintegy kilencezer szerencsés kapott értesítést vasárnap arról, hogy két ingyenes belépőt nyert, így azok között lehet, akik a Staples arénában személyesen nézhetik végig partnerükkel a június 25-én váratlanul elhunyt Michael Jackson tiszteletére rendezett megemlékezést. Az arénába 11 ezren juthatnak be közülük, további 6500 rajongó a közeli Nokia Színházban láthatja majd az eseményt kivetítőről.A San Franciscó-i Deka Motanya alig tudott magához térni a meglepetéstől. Mint mesélte, szürreális élmény volt, amikor vasárnap délután megkapta az e-mailt, amiben arról értesítették, hogy sikeres volt a jelentkezése az ingyenjegyre. A 27 éves nő azonnal szétkürtölte ismerőseinek a jó hírt.

Vasárnap estére már hirdetők tucatjai ajánlgatták az értékes belépőket a neten, például a népszerű craigslist.org honlapon vagy az online aukciókat bonyolító eBay.com portálon, ahol a kikiáltási ár 200-tól 500 dollárig terjedt.Személyi és csuklópánt

A szervezők szigorú ellenőrzést ígértek: elkérik az arénába érkezők személyi igazolványát, és a jegy mellett azt a pántot is be kell mutatni, amit a belépő átvételekor erősítenek a csuklójukra. Így akarják elérni, hogy valóban csak az juthasson be, aki a sorsoláson Fortuna kegyeltjének bizonyult.

Michael Roth, a Staples Center szóvivője elismerte, hogy mivel a nyertesek két jegyet vehetnek át, "elméletileg a második csuklópántot eladhatják".

A Los Angeles-i rendőrség hatalmas, több százezres tömeg megjelenésére számít a Staples aréna környékén, holott Jim McDonnel rendőrfőnök-helyettes világosan leszögezte: az útlezárások miatt a jegy nélkül érkezők "csak a forró napon álldogálhatnak majd az utcán a rengeteg ember között, és még a Staples arénát sem láthatják", miközben a televízió élőben közvetíti az eseményt.
McDonnel egyúttal bejelentette, hogy a Jackson család magánszertartás keretében kíván búcsút venni az ötven esztendősen elhunyt sztártól a Hollywood Hills-i Forest Lawn temetőben.

A temetést helyi idő szerint kedden reggel 8 órakor (közép-európai idő szerint 17 órakor) tartják, tehát két órával a nyilvános ceremónia előtt.

 
A Forest Lawn temető közelében több hollywoodi stúdió található, a sírkertben olyan nagyságok nyugszanak mint Humphrey Bogart és Clark Gable.

Michael Jackson végrendelete

Michael Jackson minden vagyonát – több mint 500 millió dollárt – az alapítványára hagyta. A végrendelet egyáltalán nem említi Jackson apját, és Debbie Rowe sem kap semmit. A nő szombaton annyit üzent az ügyvédjén keresztül, hogy Michael halála megrendítette, és együtt érez a családdal. A nő lemondott szülői jogairól, egyezséget kötöttek az énekessel, de ennek részletei egyelőre nem ismertek.

Egy internetes hírportál azt írta, hogy Michael Jackson nem a vér szerinti apja három gyerekének, és a popsztár volt felesége, Debbie Rowe sem a gyerekek biológiai anyja. A site szerint a három gyerek lombikbébiként született, ám nem Jackson spermáit és nem Debbie Rowe petesejtjeit használták.

Debbie Rowe kijelentette: kész DNS-tesznek is alávetni magát, hogy bebizonyítsa, ő a két idősebb gyereke anyja. Az asszony azt akarja elérni, hogy Jacko apját, Joe Jacksont bíróságilag tartsák távol a gyerekektől. A bíróság ideiglenes felügyeleti jogot adott Jackson anyjának, aki a héten már magához is vette a kicsiket.

 

Olvasóink írták

191 hozzászólás
 • 191. anda 2009. július 14. 06:30
  „Mostanában minden nap valamelyik újság vagy internetes portál címlapon hozza a különböző szenzáció hajszoló híreket Michael Jackson halálával kapcsolatban.

  Én nem szeretnék beállni ebbe a sorba, ezért inkább valami mást szeretnék bemutatni. A hivatalos Michael Jackson emlékoldalt.

  Ezen az oldalon minden megtalálható a botrányokon kívül. A zenei élet prominens képviselői osztják meg emlékeiket a pop királyáról videók és interjúk segítségével. Akinek hirtelen kedve támadna beszerezni a hiányzó albumokat azok ezt megtehetik a store menüpont alatt. Rengeteg link és információk sokasága állít emléket. És a legjobb, hogy bárki leírhatja a véleményét és megoszthatja az érzéseit vagy éppen az emlékeit a főoldalon. Akik nem rajongók azoknak is érdemes némi időt szánni arra, hogy egy kicsit jobban belelássanak Michael Jackson munkásságába, és abba, ahogyan a közeli barátok ismerték.”
 • 190. anda 2009. július 13. 20:01
  „Childhood
  Have you seen my Childhood?
  I´m searching for the world that I come from
  ´Cause I´ve been looking around
  In the lost and found of my heart...
  No one understands me
  They view it as such strange eccentricities...
  ´Cause I keep kidding around
  Like a child, but pardon me...
  People say I´m not okay
  ´Cause I love such elementary things...
  It´s been my fate to compensate,
  for the Childhood
  I´ve never known...

  Have you seen my Childhood?
  I´m searching for that wonder in my youth
  Like pirates and adventurous dreams,
  Of conquest and kings on the throne...

  Before you judge me, try hard to lov”
 • 189. anda 2009. július 13. 20:01
  „kedvenc
  Michael Jackson : Billy Jean

  ´m´ kezdőbetűs előadók dalszövegei >> Michael Jackson dalszövegeinek listája

  Küldd el ismerősödnek ezt a dalszöveget!

  Billy Jean

  1st verse
  She was more like a beauty queen from a movie scene
  I said dont mind, but what do you mean I am the one
  Who will dance on the floor in the round
  She said I am the one who will dance on the floor in the round
  2nd verse
  She told me her name was billie jean, as she caused a scene
  Then every head turned with eyes that dreamed of being the one
  Who will dance on the floor in the round

  Bridge
  People always told me be careful of what you do
  And dont go around breaking young girls hearts
  And mother always told me be careful of who you love
  And be careful of what you do cause the lie becomes the truth

  Chorus
  Billie jean is not my lover
  Shes just a girl who claims that I am the one
  But the kid is not my son
  She says I am the one, but the kid is not my son

  3rd verse
  For forty days and forty nights
  The law was on her side
  But who can stand when shes in demand
  Her schemes and plans
  cause we danced on the floor in the round
  So take my strong advice, just remember to always think twice
  (do think twice)

  4th verse
  She told my baby,we where dancing still 3:00
  Then she looked at me, she show me a photo
  My baby cried, cause his eyes where like mine

  Bridge
  People always told me be careful of what you do
  And dont go around breaking young girls hearts
  She came and stood right by me
  Then the smell of sweet perfume
  This happened much too soon
  She called me to her room
  Chorus
  Billie jean is not my lover
  Shes just a girl who claims that I am the one
  But the kid is not my son
  Billie jean is not my lover
  Shes just a girl who claims that I am the one
  But the kid is not my son
  She says I am the one, but the kid is not my son
  She says I am the one, but the kid is not my son
  Billie jean is not my lover
  Shes just a girl who claims that I am the one
  But the kid is not my son
  She says I am the one, but the kid is not my son
  She says I am the one, she says he is my son
  She says I am the one
  Billie jean is not my lover
  Billie jean is not my lover
  Billie jean is not my lover
  Billie jean is not my lover
  Billie jean is not my lover
  Billie jean is not my lover”
 • 188. anda 2009. július 13. 20:00
  „183. hozzászólás donyecm 2009.07.13. 19:24

  Ez így igaz....”
 • 187. anda 2009. július 13. 19:58
  „Soha nem felejtem el... Lehettem vagy 14 éves...
  Andrea napon Billie Jean c. dalával köszöntötték a névnaposokat a rádióban...

  Akkor hallottam először... És onnan már nem volt megállás.

  http://videa.hu/videok/zene/michael-jackson-billie-jean-clip-klip-zene-CuMT9sgpuf6BtW3q”
 • 186. anda 2009. július 13. 19:56
  „The Life Of The Party
  (Hal Davis / Clarence Drayton / Tamy Smith)
  All you gotta do is dance
  Dance, dance all you gotta do is clap
  Your hands, hands, hands
  You´ll be the life of the party
  Yes you will, now

  Life of the party
  Yes you can, hey
  Miss corver sister never
  Left your sat ´til some dancing
  Heart getter charms you to your feet
  Yeah, now

  You got he movement, soon
  You´ll be doin´ it, so get with it baby
  Get with it
  You´ll be the life of the party
  You thrill me when you dance
  You can be, you can be woh

  Life of the party
  You can be,
  You can be, you can dance
  Dance yes you can
  You´re a sexy
  Momma, such a dancing dream

  You´re no louger sittin´ your train´s
  Puffin steam
  The guys are lined up, they´re hopping to wind
  Up with you now
  Can you see it
  You´ll be the life of the party

  You can be you cause life of the party
  I love the way you dance woh yeah,
  You can be you can be
  Dancing, dancing with a little romancing bah

  All you gotta do is dance
  Dance, dance, all you gotta do is clap your hands
  Hands, hands,
  You can boogie you can boogie,
  You can move, move, move,
  You can move, move, move

  Let´s get down, down, down, down, down
  Let´s get do do do do do do boy
  Do do do do boy bop bop dance
  Life of the party, yes you will
  You´ll be the life of the party
  Yes, you can”
 • 185. anda 2009. július 13. 19:55
  „I Am Love
  (Mel Larson / Jerry Marcellino / Don Fenceton / Roderick H. Rancifer)
  The eyes of love will watch you
  As you go from day to day
  The hands of love will catch you
  When you fall along the way
  My arms will hold and be with you
  Your whole life through
  ´Cause I am love
  And I´m in love with you

  I find myself in wonder
  Of why I´ve been misused
  When love brings understanding
  How can it be confused
  (War and poverty wasn´t meant to be)
  Hate is drivin´ me away
  ´Cause I am love
  And I´d love to stay

  Come back lover, come back
  This is where you belong
  Come back lover, come back
  This is where you belong
  Come back lover, come back
  This is where you belong
  Come back lover, come back
  This is where you belong
  Come back lover, come back
  This is where you belong
  Come on back, oh yeah
  Please, this is where you belong

  I am love
  Sprinkle myself around you
  I am love
  Shower my warmth upon you

  I´m the answer to the question
  My key unlocks your heart
  I´m your friend and your lover
  Your sister and your brother

  Let me in your mind
  (Let´s get together)
  You´re runnin´ out of time
  (Let´s get together)
  Your wish is my command
  (Let´s get together)
  People take my hand
  (Let´s get together
  (Love, love, love, love)
  (Let´s get together, let´s get together)

  I am love,
  Sprinkle myself around you,
  I am love
  Shower my warmth upon you

  I am love
  I am love”
 • 184. anda 2009. július 13. 19:54
  „Éppen olyan vagyok, mint bárki más. Ha megvágom magam, vérzek. És nagyon könnyen zavarba jövök.

  Jacko”
 • 183. donyecm 2009. július 13. 19:24
  „Michael! Egyszer azt nyilatkoztad,örökké szeretnél élni! Ez sikerült,hisz a Neved bekerült a hallhatatlanok közé!
  A zenéd ÖRÖK! Így nem is tudok Tőled elbúcsúzni! Inkább majd hallgatom a dalaidat.
  Michael! Te már tudod azt amit mi még csak találgatunk!Hisszük is nem is! De ha létezik, akkor ne mi emberek mondjuk meg,hogy milyen is volt a földi életed,hanem OTT ítélkezzenek fölötted,és akkor végre megtalálod a lelki megnyugvást.”
 • 182. antianda 2009. július 13. 18:55
  „moderálva off”
 • 181. anda 2009. július 13. 16:14
  „Akkor innentől kezdve normális mederben beszélgethetünk tovább a pop királyáról!”
 • 180. anda 2009. július 13. 13:36
  „You Are Not Alone
  Another day has gone
  I´m still all alone
  How could this be
  You´re not here with me
  You never said goodbye
  Someone tell me why
  Did you have to go
  And leave my world so cold

  Everyday I sit and ask myself
  How did love slip away
  Something whispers in my ear and says
  That you are not alone
  For I am here with you
  Though you´re far away
  I am here to stay

  You are not alone
  I am here with you
  Though we´re far apart
  You´re always in my heart
  You are not alone

  All alone
  Why, oh

  Just the other night
  I thought I heard you cry
  Asking me to come
  And hold you in my arms
  I can hear your prayers
  Your burdens I will bear
  But first I need your hand
  So forever can begin

  Everyday I sit and ask myself
  How did love slip away
  Then something whispers in my ear and says
  That you are not alone
  For I am here with you
  Though you´re far away
  I am here to stay
  For you are not alone
  I am here with you
  Though we´re far apart
  You´re always in my heart
  And you are not alone

  Whisper three words and I´ll come runnin´
  And girl you know that I´ll be there
  I´ll be there

  You are not alone
  I am here with you
  Though you´re far away
  I am here to stay
  You are not alone
  I am here with you
  Though we´re far apart
  You´re always in my heart

  You are not alone
  For I am here with you
  Though you´re far away
  I am here to stay
  For you are not alone
  For I am here with you
  Though we´re far apart
  You´re always in my heart”
 • 179. viperetta335 2009. július 13. 13:34
  „moderálva”
 • 178. anda 2009. július 13. 13:32
  „moderálva”
 • 177. anda 2009. július 13. 13:30
  „moderálva”
 • 176. viperetta335 2009. július 13. 13:28
  „moderálva”
 • 175. anda 2009. július 13. 13:28
  „moderálva”
 • 174. anda 2009. július 13. 13:25
  „moderálva”
 • 173. Zsuzsi21 2009. július 13. 13:00
  „Viperetta te most tuti úgy írsz,hogy ötször átolvasod nehogy hibázz.........
  Tudod engem nem érdekel Jacko mit tett magával mit nem,és ronda volt-e vagy sem..
  Én a zenéjét szerettem illetve szeretem fogom is örökké..Majd ha neked is ilyen mocsok életed lesz mint neki,
  szeretnélek ismerni hogy viccet csináljak belőle.Úgyanis te folyamatosan azt kritizálod,ám legyen..
  De te hozzá képest egy nagy nagy semmi vagy barátocskám...és ez a nagy lényeg!!!!”
 • 172. viperetta335 2009. július 13. 11:59
  „moderálva”
191 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos biztonsági résre figyelmeztet a Microsoft

A Microsoft figyelmeztetett arra, hogy az Internet Explorer egyik segédprogramjában olyan súlyos… Tovább olvasom