Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Brutális: kamaszlányok vertek félholtra egy bácsit

Húszezer forintért vertek szinte halálra tizenéves lányok egy idős férfit Mándokon: az öreget négyen ütötték-rúgták a földön - írja az OrientPress.
A Záhonyi Rendőrkapitányság csoportos rablás és súlyos testi sértés megalapozott gyanújával kedden őrizetbe vett egy 18 éves lányt. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított három fiatalkorú társával – egy 16 éves fiúval és két 14-15 éves lánnyal – rabolt ki egy idős férfit Mándokon még áprilisban.

A fiatalok bevallották, hogy először cigarettát kértek a sértettől, majd egy elhagyatott épülethez csalták. Itt olyan súlyosan ütlegelték és rugdosták a bácsit, hogy arcának számos csontja eltört, majd körülbelül 20000 forintot vettek el tőle.

Az ügyen két hónapja zajló nyomozást az is nehezítette, hogy a megtámadott férfi nem emlékezett, hogyan szerezte súlyos sérüléseit. A most őrizetbe vett lány ellen több büntetőeljárás is folyik különböző, köztük erőszakos bűncselekmények miatt. Fiatalkorú társai szabadlábon védekezhetnek - számol be az esetről az OrientPress.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. adalfold 2009. június 05. 00:24
  „Na egy picit járjatok majd utána...
  milyen ,,népcsoporthoz" tartoznak ezek a lányok....
  Nem mondom ki,mert itt tilos ;)”
 • 26. Zaraki_Kenpachi 2009. június 04. 23:35
  „nem kell a rizsa, a fidesz is ha a kedve úgy tartja uszít, és szidja a rendőröket, ha úgy, akkor utasítja őket.”
 • 25. Zaraki_Kenpachi 2009. június 04. 23:35
  „inkább induljunk ki abból, hogy ki is vette el a rendőrség becsületét annál is jobban, ahogy az már el volt véve :)”
 • 24. Túrabakancs 2009. június 04. 22:08
  „Szerintem azért is tombolnak mostanában ennyire ezek az országtalan
  álladékok, mert érzik hogy jövőre már nem tehetik meg ezeket büntetlenül! Szavazzunk a Jobbikra, hiszen a Fidesszel együtt képesek
  lesznek elhelyezni őket oda, ahová valók. A börtönökbe. Az SZDSZ
  pedig takarodjon az undorító reklámjaikkal az USA-ba, vagy Izraelbe.”
 • 23. ombi 2009. június 04. 16:34
  „ermol!
  Ez az ip címes duma tényleg kamu! Pedig amikor bevezették, működött.”
 • 22. xtc 2009. június 04. 15:22
  „őket is csak agyon kéneverni kórházbavelük hathónapra azt észheztérnek szemetek...”
 • 21. ermol 2009. június 04. 14:34
  „Számomra teljesen közömbös, hogy ezt a legnagyobb mértékben elitélendő, brutális cselekedetet romák, vagy magyarok követték -e el, kemény, de törvényes megtorlást érdemelnek: Az elkövetők, egy életre tanulják meg , hogy ez a brutálitás, nem "emberi" cselekedet, elfogadhatatlan. A törvény által biztosított legnagyobb szigorral (büntetés) szükséges lesújtani rájuk! Semmi -nemű enyhítő körülménynek helye nincs!

  Egyébként az IP címem nem stimmel, nem kell a "kábítás"!”
 • 20. jockey 2009. június 04. 13:23
  „19. s.margit

  Büntetik a fiatalkorúakat is, csak nem tették őket előzetes letartóztatásba. A 14. éven aluliakat, a gyermekkorúakat nem büntetik.

  Egyébként meg az a legszomorúbb az egészben, hogyha ezek a véglények nem egy idős bácsit, hanem egy megfelelő ellenfelet választanak, aki úgy megveri őket, hogy összecsinálják magukat, akkor minden bizonnyal a megtámadott lenne a rasszista stb., és a szemét média tele lenne vele egy perc alatt.”
 • 19. s.margit 2009. június 04. 12:36
  „Szerintem a fiatalkorúakat is kellene büntetni ha ilyet csinál.”
 • 18. Szilágyi_Zsolt 2009. június 04. 12:02
  „Azt hittem, olyan esetekről beszélünk, amikor gyerekek, illetve 18 év alatti fiatalok rablási szándékkal felnőttekre támadtak, és bántalmazták vagy meg is ölték. De rendben, fogadjuk el ezt a bűncselekményt is a sorba illőnek. És? Még mindig csak két esetnél tartunk. És hogy jön ide a Kuruc? Nem csinálok belőle titkot, hogy napi rendszerességgel olvasom (például most is), de őszintén remélem, nem tételezed föl rólam azt a szűklátókörűséget, hogy nem látok tovább az életben ennél az egy oldalnál, és minden tekintetben azt gondolom, amit ott írnak?”
 • 17. beleptem 2009. június 04. 11:44
  „Volt azért néhány eset 12 év óta
  http://www.168ora.hu/cikk.php?cikk=20648

  Tudom, a kurucz.infon mindenki zsidó és cigány, még az is aki nem :)”
 • 16. Szilágyi_Zsolt 2009. június 04. 11:17
  „És azt sem akarom állítani, hogy a magyar gyerekek nem csinálnak hülyeségeket (pl. vonatdobálás), de azért van a szülő, hogy ha erről tudomást szerez, akkor szigorúan megrója őket, vagy ha másként nem megy, hát úgy elgatyázza, hogy többet nem tesz ilyet.

  Mellesleg, sajnos igaz, hogy a mai fiatal magyar szülők is egyre kevésbé képesek nevelni: hogy úgy mondjam, az ő nevelésük hiányosságai hatványozódva mutatkoznak meg a gyermekeiken.”
 • 15. Szilágyi_Zsolt 2009. június 04. 11:14
  „Beleptem:

  Oké, volt egy ilyen eset is (emlékszem rá egyébként, 1997-ben történt, durván velem egykorú, 14 éves lányok voltak az elkövetők; vártam is, hogy valaki majd felhozza). Nyilván nem állíthatom, hogy magyar fiatalok között nem fordul elő ilyen cselekmény. De:

  1. Nem lehet tudni, hogy milyen családi háttérrel rendelkeztek a gyilkos lányok. Alig hinném, hogy szerető, gondoskodó apuka-anyuka nevelte őket, ellátván minden földi jóval, oktatva szépre-jóra, majd egyszer csak kiléptek a rózsaszín lányszoba és a játékbabák világából, hogy agyonverjenek egy taxist. Sokkal valószínűbb, hogy csonka vagy erőszakos családban nőttek föl, ahol a szülő vagy túl sokat dolgozott, és nem ért rá foglalkozni velük, vagy egyéb okból nem törődött a nevelésükkel, esetleg "italozó életmódot folytattak", és így tovább. Alkalmasint szóba jöhet tehát a "cigány" jelző mint "szocializáltsági fokmérő" is (magyarul: nem voltak cigány származásúak, de a neveltetésük és viselkedésük azokhoz tette hasonlóvá őket).

  2. Ez az eset 12 éve történt. Azóta ilyen súlyú, magyar fiatalok által elkövetett bűncselekményről nem sűrűn hallottam, míg cigányfertőzött településeken szinte heti rendszerességű, hogy a cigány gyerekek-fiatalok lopnak az idősebbektől, fenyegetik, tettlegesen bántalmazzák őket. Az arányok valahogy nem vágnak egybe.”
 • 14. beleptem 2009. június 04. 11:01
  „Itt Sopronban az átlaghoz képest kevesebb a c. lakosság aránya, 20 évvel ezelőtt még ennyien sem voltak.
  Emlékszem, akkor a vonatdobálást, lopást és egyéb bűncselekményeket a magyar gyerekek végezték.
  szóval, ahol nincs cigány, ott ugyanazt a "munkát" megcsinálja a magyar.
  Félreértés ne essék, egyáltalán nem védeni szeretném őket, és bizony vannak olyan települések keleten, ahol nem mernék kiszállni az autóból. (sajnos)”
 • 13. Truder 2009. június 04. 10:59
  „Szép nevelést kaptak...kíváncsi lennék a szülőkre,bár így képek nélkül is el tudom képzelni a családot.Az anyatejjel szívják magukba!”
 • 12. PaPa 2009. június 04. 10:54
  „Az előttem leírtakkal teljes mértékben egyetértek, de van egy DE. Sajnos Győrben van egy nagyon rossz folyamat, az ilyen társaságok közé mindig beékelődik vagy egy magyar fiú vagy lány. Akik ugyan azt a stílust veszi át, amit cigányok csinálnak. Erre a folyamatra nagyobb hangsúlyt kellene fordítanunk, mert ez sokkal veszélyesebb. Felhívnám azoknak a szülők figyelmét, akiknek 12-13-14-15 éves gyerekei vannak, nézzenek, utána kivel barátkozik gyermekük. Sajnos a könnyű élet és könnyű pénzkereset nagyon tetszik a gyerekeknek. Véleményem szerint ez sokkal veszélyesebb, mert a fiatal lányok sokkal jobban vonzódnak a lezser cigánytársasághoz, mint a rendesen becsületesen élő fiatalokhoz.”
 • 11. -upho- 2009. június 04. 10:54
  „Mandokon sorozatosak a ciganyok altal magyarok ellen elkovetett sulyos eroszakos cselekmenyek. Emlekezzunk csak a tanar es egy kislany brutalis megveresere, jo esellyel az utobiban is reszt vett a mostani galeri.
  KISALFOLD: MIERT NEM IRJA KI NYILTAN A TENYEKET???”
 • 10. beleptem 2009. június 04. 10:45
  „12-13 éve volt, hogy egy taxist vertek holtra tizenéves lányok, azok pl. nem cigányok voltak.

  Ők szintén csoportosan támadnak, és közük sincs a cigányokhoz, sőt:
  http://www.youtube.com/watch?v=fRScPVDSD6k”
 • 9. Szilágyi_Zsolt 2009. június 04. 10:23
  „Mindenki tudja, hogy cigányok voltak. Többen menni rá egy, lehetőleg minél védtelenebb áldozatra: ez az ő stílusuk. Szükségtelen brutalitás, állatias ösztönök jellemzik ilyen irányú viselkedésüket. Viszont mint ilyenek, érteni sem értenek másból, csak abból, amivel ők maguk is élnek: az erőszakból.

  Ha a Jobbik szabad kezet kaphatna, és betömné a jog- és fajvédők száját, aztán tényleg visszaállítaná a csendőrséget... akkor lenne rend. Mint régen: ha megvillant a kék kakastoll a cigánysor végén, másodpercek alatt kiürült az egész utca; a cigányok ész nélkül iszkoltak a putrijaikba, mert a csendőrök mindig megkardlapozták őket, ha a szemük elé kerültek (Jáj, csendőr uram, de há´ nem is csinátam semmit! - De majd fogsz!) Állandóan érezték, hogy szigorú, rövid pórázra vannak fogva, és tudták, hol a helyük. Ez kéne most is, mert már nagyon elpofátlanodtak, s az csak mese, hogy a cigányok azért ilyenek, mert nincs munka, nincs pénz, és megélhetési kényszerből rabolnak (szerencsére ezt egyre kevesebben hiszik el). Frászt! Azért ilyenek, mert ilyen a természetük, amelyet hosszú évszázadok szocializálatlansága, nomád életformája alakított ki, amikor vándoroltak, és sosem törődtek a holnappal. Se nem tanulnak, se nem dolgoznak, egyáltalán: semmiféle hasznos, építő jellegű tevékenységet nem csinálnak, csak lelakják a környezetüket, döglenek, piáznak, cigiznek, tömik a játékgépet: bőven van hát energiájuk és idejük lopni, verekedni, miegymás. Ebből az életformából tízből egy cigány ha ki tud (és egyáltalán: ki akar) törni, a többiek csak - roppant felelőtlenül - szaporodnak a vakvilágba, mint a nyulak. A purdéikat nem nevelik, azok biológiai szüleiktől semmi jót nem látnak, így ez a helyzet csak egyre rosszabb lesz, főleg, hogy érzik: nincs a tevékenységük ellen komolyabb szankció. Márpedig addig kéne ezt megfékezni, ameddig még képesek vagyunk rá.”
 • 8. tati 2009. június 04. 09:59
  „üdv!
  Miért nem tájékoztatnak így:
  -egy MAGYAR idős embert vertek meg CIGÁNY fiatalok....
  ha így van,mi ebben a sértő???
  ha az öregember nem érzi diszkriminációnak,hogy kiírják a származását,akkor az elkövetők se reklamáljanak!!!!
  Máskülönben szégyellhetik a mocskos pofájukat az ilyen deviáns mocskok.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóka János eljegyezte barátnőjét

Megkérte kedvese kezét Kóka János - írja a Blikk. Az SZDSZ frakcióvezetője egy romantikus vacsorán… Tovább olvasom