Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bikák és emberek egymást taposták Pamplonában - fotók

Megkezdődött a világhírű pamplonai bikafuttatás, amelynek első napján rögtön négyen kerültek kórházba.
A spanyol Vöröskereszt szerint a 2 perc 25 másodpercig tartó hétfő reggeli üldözés során az egyik futót a combján öklelte fel a szabadon engedett öt bika egyike, míg másik három résztvevő töréseket szenvedett.

A fehér ruhát és piros sálat viselő futók részvételével zajló bikafuttatás a Szent Fermín fesztivál része. A kilencnapos fesztivál nyolc napja alatt, július 14-ig a torerók több mint negyven bikát ölnek le egy arénában az utcai futás után.

Fotók

A fesztiválon reggelente meghatározott számú bikát eresztenek szabadon a 300 ezer lakosú település óvárosának szűk és kanyargós utcáin, hogy azok 850 méteren kergessék a bátor résztvevőket, zömében fiatal férfiakat. 1922 óta 15 ember vesztette életét a féltonnás bikák elől menekülve.

Az idei ünneplés, amely koncerteket, táncesteket, gyermekjátékokat, tűzijátékokat, körmeneteket és karneválokat is kínál, vasárnap délben kezdődött egy jelzőrakéta fellövésével a városháza erkélyéről.

A fesztivált Ernest Hemingway Nobel-díjas író tette világhírűvé. Az író - San Fermín ünnepének nagy rajongója - 1923-ban járt először a bikafuttatáson, élményeiről előbb a Toronto Post című lap hasábjain, majd a Fiesta című 1926-os művében írt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen halnak meg a szlovén hegyekben

A legmagasabb szlovén hegycsúcson egy héten belül ketten is életüket vesztették, köztük egy 37 éves… Tovább olvasom