Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az optimista nők tovább élnek

Egy amerikai kutatás szerint az optimista nők tovább élnek. Sőt, kisebb az esélyük a szívbetegségekre is...

Az Egyesült Államokban 97 ezer, 50 és 79 év közötti nő körében végeztek kutatást, s megállapították, hogy az általánosan jókedvű és optimista szemléletű nőknek 14 százalékkal kevesebb az esélyük arra, hogy a kutatást követő nyolc évben meghaljanak, mint pesszimista társaiknak. Azt is kimutatták, hogy 9 százalékkal kevesebb az esélyük a szívkoszorúér-problémákra, és 30 százalékkal kisebb az esély arra is, hogy szívproblémák miatt haljanak meg.


Egészségesebben élnek

Korábbi kutatások már jelezték, hogy az emberek természete, személyisége befolyásolhatja hosszú távú egészségi állapotukat, s az ellenszenves természetű, borúlátó embereknek nagyobb az esélye arra, hogy szívpanaszaik vagy más betegségük legyen. Személyiségünk jellegzetességei kihathatnak az ideg-, immun- és hormonrendszerünkre is, ami pedig előidézhet egy sor más egészségügyi problémát.
Az újabb amerikai kutatás bizonyította azt is, hogy az optimista nők egészségesebb életmódot folytatnak: a legoptimistább nők dohányoznak a legkevésbé, egyáltalán nincsenek elhízva, és kerülik az ülőmunkát. Magas vérnyomás, cukorbetegség, illetve magas koleszterinszint szintén jóval kisebb számban fordul elő körükben.Alapból optimisták vagyunk

Az ember természeténél fogva optimista, tízből kilencen pozitívan látják a jövőt – derül ki egy világszerte elvégzett felmérésből.

A felmérést több mint 140 országban 150 ezer ember megkérdezésével készítette a Gallup közvélemény-kutató intézet. A válaszadók 89 százalékának meggyőződése, hogy az elkövetkező öt évben nem fog romlani az élete, 95 százalékuk pedig úgy vélekedett, hogy öt esztendő múlva legalább olyan jó vagy még jobb lesz az élete, mint most.


Mindenki ismeri az érzést

A legnagyobb derűlátást Írországban, Brazíliában, Dániában és Új-Zélandon tapasztalták a kutatók. Sötétebben látták a jövőt a zimbabwei, az egyiptomi, a haiti és a bolgár emberek. A középmezőnyben olyan országok végeztek, mint Németország, Csehország és Oroszország. Alapvetően pozitív beállítottságúak az osztrákok, a svájciak, a spanyolok, a britek, a Benelux államok, illetve a skandináv országok lakói.

A kutatást végző pszichológusok szerint az eredmények meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az optimizmus világszerte tapasztalható jelenség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liptai Claudia vetkőzése: rengeteg felvétel készült!

A valóban sztárnak kijáró gázsiért meg kell dolgoznia a színész-műsorvezetőnek, hiszen sokkal több… Tovább olvasom