Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

A TV2 perre megy Vágó Istvánnal, a kvízmestert a TASZ védi

Csütörtökön kezdődött a nyugdíjaséveit töltő Vágó István és a TV2 pere Budapesten.
A csatorna perelte be a kvízmestert, amiért a menesztésének okáról szőtt politikai összeesküvés-elméleteket a médiában is hangoztatta.

A Demokratikus Charta pécsi szervezetének vendégeként Vágó a média és a politika viszonyáról beszélt, például hogy feltűnt neki néhány „véletlen" egybeesés: többek között az, hogy kirúgása után rögtön a TV2 hirdetőjévé vált egy jobboldali sajtótermék, illetve hogy a csatornához érkezett magas beosztásba egy jobboldali hírcsatorna kollégája. A TV2 légből kapott öszszeesküvés-elméletnek titulálta a köztudottan és vállaltan liberális elkötelezettségű Vágó gondola­tait, majd pert indított ellene.

Fotó: Fuszek Gábor/blikk.hu
Fotó: Fuszek Gábor/blikk.hu

A per első tárgyalásán nem született ítélet, a bíró meghallgatta a feleket, Vágó pedig mosollyal az arcán távozott a teremből - írja a blikk.hu.
– A Társaság a Szabadságjogokért véd. Én szűk körben - és nem a médiában - kifejtettem egy véleményt, ők pedig úgy gondolják, nekem ehhez jogom van. Ez a véleményem egyébként a mostani tárgyalás során még jobban elmélyült – kezdte Vágó a tárgyalószobában. – A TV2-höz nem a 40 mil­liós játszma című műsor miatt szerződtem. Volt közöttünk egy meghatározott időre szóló szerződés, amelyben nem volt benne, hogy nekem ezt a műsort kell vezetnem. Minden olyan érvelés a TV2 részéről, hogy én ezt nem tudom megcsinálni, ezért küldtek el, érthetetlen, más magyarázatért kiált – mondta Vágó, aki a tárgyalás végén annyit mondott: ez nagyon jól ment!

A TV2 nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogytak az iPhone-ok, repültek a tojások

Atrocitás, tojásdobálás volt az első pekingi Apple nagyáruháznál pénteken reggel, miután a 7 órára… Tovább olvasom