Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

A szlovák-magyar határon épül fel az európai Las Vegas?

Pozsony–Jarovce - Amerikai nyugdíjasokat szállásolna s kaszinóztatna a világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalata Bezenyétől tíz kilométerre, Pozsony-Horvátjárfaluban. Ugyanez a cég korábban Euro Vegas koncessziójára is „hajtott". A befektetők hangsúlyozták: nem lennének konkurenciái a bezenyei megalétesítménynek.

Amint arról korábban röviden már beszámoltunk, ha a tervek megvalósulnak, kaszinóközpont lehet a hármas határ környéke. A bezenyei Euro Vegas már építési engedélyt kért, míg a tőle tíz kilométerre fekvő szlovákiai Pozsony-Jarovcében egy amerikai szórakoztatóipari cég hasonló, 3,8 milliárd eurós projektben gondolkodik. „Titkok a kaszinó körül" címmel jelent meg egy írás nemrégiben a „Plus 7dni" elnevezésű szlovák hetilapban az amerikai befektetési tervekről. A beruházás előzményeihez tartozhat: északi szomszédunknál jókora vihart kavart néhány hónapja, hogy az ottani vízügy négyzetméterenként évi ötven fillérért (szlovák váltópénzben halierért) bérbe adott egy járfalui (jarovcei) területet egy „ismeretlen befektetői csoportnak". A vízparti vagy ahhoz közeli földek korábbi bérlőivel a vízgazdálkodási vállalat előtte nem sokkal felmondta a szerződést. Pozsonyban sokan azt gyanítják: a háttérben a Harrah’s, s a kaszinóváros terve áll. A Trigránit is kapcsolatban áll a befektetővel: Zászlós Gábor, a Trigránit Office szlovákiai elnök-vezérigazgatója az ottani média érdeklődésére mindössze annyit mondott: akkor nyilatkozik, ha megfelelő stádiumban lesz a projekt. Mindenesetre a magyar cég több ottani beruházásban is érdekelt: júniusban a szlovák fővárosban 44 millió euróból épített irodaháztornyot adott át. A szlovák pénzügyminiszter, Jan Pociatek is csak az amerikaiakkal való tárgyalást ismerte el. A Harrah’s állítólag törvénymódosításokat szeretne, állami támogatást nem kér. Érdekesség: a bezenyei Euro Vegas koncessziójának megszerzésekor a startvonalnál állt az amerikai Ellis Gaming LLC, az osztrák Casinos Austria – s a Harrah’s Entertainment is. Utóbbi most hangsúlyozta:
ők nem lennének konkurenciái a bezenyei megalétesítménynek, mert Jarovcéban az amerikai nyugdíjasokra építenének. 

Ilyen lehet: A Harrah`s   Pozsony-Jarovcében is hasonló kaszinókat álmodott.
Ilyen lehet: A Harrah`s Pozsony-Jarovcében is hasonló kaszinókat álmodott.

Odautaztatnák, elszállásolnák és „kaszinóztatnák" őket, mintegy komplex csomagot kínálva.

A Harrah’s Entertainment a világ legnagyobb, szórakoztatóiparral foglalkozó vállalata. Hetven éve alapították Nevada államban, s ma már négy kontinensen üzemeltet kaszinókat. Londoni kaszinókat birtokol, Spanyolországban egy tízezer négyzetméteres komplexumot épített 850 szobás luxusszállodával. Szlovéniában is próbálkoztak, ám az ottani kormány nem volt hajlandó megváltoztatni a cégalapítással kapcsolatos törvényeket, emiatt visszaléptek.  Idén januárban új kezekbe került: felvásárolta az Apollo Global Management LLC és a TPG Capital LP.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minimálbér: versengés a lista alján

Magyarország - A sereghajtók élmezőnyében van Magyarország az európai minimálbérlistán. Nálunk… Tovább olvasom