Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

A rabbi eltiltotta híveit az Apple-okostelefonoktól

Visszaeshet Izraelben az Apple-okostelefonok eladása, mivel egy befolyásos ultraortodox rabbi megtiltotta használatukat.
Visszaeshet Izraelben az Apple-okostelefonok eladása, mivel egy befolyásos ultraortodox rabbi "megtiltotta" használatukat.

Az ultraortodox lapok címlapján megjelent vallási parancs tiltja az iPhone vásárlását, sőt az öt legbefolyásosabb vallási vezető egyikeként számon tartott Haim Kanievsky rabbi szerint el kell égetni az okostelefonokat. A rabbi szerint a készülék ellentétes a zsidó törvényekkel, és éppen olyan károkat okozhat, mint a háborús fegyverek.

Ultraortodox vallási vezetők az utóbbi időben rendre ostorozták az okostelefonok és az internet használatát, mivel azok hozzáférhetővé teszik a pornográfiát és más tiltott információkat.

Számos ultraortodoxnak úgynevezett "kóser" telefonja van, amellyel nem lehet az internethez kapcsolódni vagy szöveges üzeneteket küldeni. Szeptember közepén egy rabbi a Tel-Aviv melletti Bné Brakban közönség előtt kalapáccsal zúzott szét egy okostelefont, és a szigorúan hagyományőrző zsidók számára megtiltotta azok használatát.

Közösségeikben nincsenek televíziók sem, ugyanis mindent elkövetnek, hogy megóvják magukat a külvilág szerintük káros világi hatásaitól.

Olvasóink írták

  • 1. pozdorja 2012. szeptember 24. 14:44
    „Szerintem meg fog lepődni a rabbi, amikor ámerikábú kap egy levelet a hívőktől, hogy ne rontsa az üzletet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági őr kötözködött Kamarás Ivánnal - fotók

Kamarás Iván immáron harmadik éve ingázik Budapest és Los Angeles között. Mindkét helyen él és… Tovább olvasom