Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

3 nap, és bezár az iWiW

Ugyan nemrég szárnyra kaptak bíztató hírek, miszerint egy amerikai startup újraélesztené az oldalt, a vég azonban bekövetkezni látszik.
Június 30-án lekapcsolják a magyar közösségi háló utolsó szerverét is. Az oldalra való belépés után több ablak is figyelmezteti a kedves felhasználót: itt a vége, 3 nap és bezár az iWiW.

Mint korábban megírtuk, a Facebook felfalta az iWiW-et: röviden így lehetne összefoglalni az okát, hogy miért döntöttek a bezárás mellett. Van még azonban három napunk, hogy fotóinkat, üzeneteinket, és ismerőseink adatait lementsük.

A fotó kattintással nagyítható!
A fotó kattintással nagyítható!

Időkapszula - Mentsd el az emlékeid!"Letöltheted az ismerőseid listáját a legfontosabb adatokkal (név, születésnap, névnap, város, email, skype, postacím), az összes jelenlegi személyes üzenetedet (bejövőket és kimenőket is, ám sajnos a törölteket már nem tudjuk visszahozni) és az összes fotódat albumokba rendezve.

Mindezt egy csinos kis tömörített zip fájlban kapod, amit kicsomagolva internetkapcsolat nélkül nézegetheted az információkat a böngésződben, a fotóidat pedig takarosan, albumok szerint mappákba rendezve mentheted el számítógépedre, importálhatod kedvenc képnézegető programodba.

Fontos, hogy az időkapszuládat legkésőbb 2014. június 30-án délig igényelheted!" - hirdeti az oldal.

A csomagolás akár 1-2 napot is igénybe vehet. Ha elkészült, kapunk egy emailt a letöltés linkjével az iwiw-en megadott emailcímünkre, továbbbá az iwiwre bejelentkezve is láthatjuk a csomagunk állapotát. Ha időközben meggondolnánk magunkat, ugyanitt újracsomagoltathatjuk az időkapszulát más összetevőkkel.

A fotó kattintással nagyítható!
A fotó kattintással nagyítható!


Újraélesztenék?Az igen erőteljesen növekvő amerikai Datemyschool átvenné a gyors halálra ítélt iWiW-et az Origótól - írtuk meg mintegy másfél héttel ezelőtt.

Elmondásuk szerint az első reakciók alapján nem zárkóztak el az ötlettől az általuk kérdezett origós és telekomos vezetők. Most úgy tűnik, mégsem sikerült megegyezni, hiszen a visszaszámláló továbbra is ott ketyeg a belépés utáni nyitóoldalon.

Az iWiW fénykorábanAz iWiW sikereinek csúcsán 4,7 millióan voltak az oldal tagjai, és mintegy félmilliárd ismeretséget jelöltek be egymás között. A Várady Zsolt ötletéből kialakított iWiW (amit ekkor még WiW-nek hívtak) a Facebooknál egy évvel korábban, 2002-ben indult, 2005 és 2010 között pedig Magyarország leglátogatottabb portálja volt. 2010 végére az iWiW-re és a Facebookra napi szinten már nagyjából ugyanannyi magyar felhasználó jelentkezett be. Ezt követően azonban a jóval nagyobb tőkével bíró rivális elhúzott a magyar hálózattól.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme minden idők legbátrabb címlapja

A népszerű Women's Weekly magazin ausztrál kiadásának címlapjára a rendkívül súlyos égési… Tovább olvasom