Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

33 ezer 600 színes izzó ékesíti az ország karácsonyfáját

A 23 méter magas ezüstfenyőt szánkókból formázott kordon veszi körül a fővárosi Kossuth téren.
Befejeződött a fővárosi Kossuth téren az ország karácsonyfájának feldíszítése - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szakemberek befejezték a 23 méter magas ezüstfenyő feldíszítését a Kossuth téren, és elkészült a betlehemi jászol is. Az ország karácsonyfáját 2400 folyóméter ledes fényfüzérben összesen 33 ezer 600 színes izzó ékesíti és szánkókból formázott kordon veszi körül.

A fa január 6-ig, vízkereszt napjáig áll majd a téren, lebontását követően pedig a faanyagot - tűzifaként - rászoruló tűzoltócsaládoknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala, amely a szánkókat is jótékonysági célra szánja.

Az ország karácsonyfáját a Kossuth téren múlt héten pénteken állították fel, díszítése pedig hétfőn kezdődött.

A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezett az Országház elé. Nyugdíjas felajánlója 36 évvel ezelőtt, lánya születésekor ültette. Tavaly, a saját kertjéből karácsonyfát felajánló dabasi család kezdeményezését követően gondolt arra, hogy az udvarán álló, mérete miatt veszélyessé vált fenyőfa méltó dísze lehet a Kossuth térnek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Echo Tv is Mészáros Lőrincé lett

Az Echo Tv is Mészáros Lőrincé lett
A 2,8 millió háztartásban fogható csatornára technikai fejlesztések várnak az új tulajdonos… Tovább olvasom