Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Végtelen vallomás

Lehet már vagy jó tizenöt éve, hogy a győri zenei élet fenegyereke, Rütyi egy képletes citromot adott át a nyolcvanas évek elején alakult Citrom együttesnek, akiknek tagjaiért rajongtak a lányok.
Azután jött a Kenguru, majd a legendás Step együttes Flipper Öcsivel, Popper Petivel. A bandát volt, hogy a bulit követően a rajongótábor elől ki kellett menekíteni a színpadról, mi több, a gyengébbik nem képviselői egy győri koncert után korlátokat törtek.

Popper Péter mindezt már a legszebb emlékei közt említi, a zene imádata viszont ugyanaz: az idei nőnapra új lemezzel rukkolt elő.

Galéria kép

Sportos, sármos, a mosolya a régi és legfeljebb csak saccolni lehetne a korát. Popper Péter zenész hazajár Győrbe – édesanyja és testvére is itt él, s az előadó is ezernyi szállal kötődik szeretett városához.

Kellemes hangulatú este volt múlt szombaton a Fészek klubban, ahol Popper Péter: Dalok gyertyafénynél c. lemezének volt a zártkörű VIP bemutatója. 
Péter elmondta, hogy ez a koncert egy sorozatnak a kezdete és a Fészek klub az egyik hely, ahol rendszeresen találkozhatunk vele. A legközelebbi koncert itt március 13 - án lesz. Pontos információk a koncertekről a www.popperdalok.hu honlapon találhatók.
– Több mint húsz éve a fővárosban élek, s évekig a reklámszakmában sikeresen dolgoztam – árulta el magáról Popper Péter. – Azt gondoltam, majd a marketingből ragyogóan megvalósíthatom a zenéhez kapcsolódó álmaimat, s a két dolog remekül kiegészíti egymást. Nem így történt. Mindenhol maximálisan szerettem volna teljesíteni, így előbb-utóbb döntenem kellett, merre tovább. A zene leginkább az én valóm, ehhez kötődöm, így emellett tettem le a voksomat.

– Az elmúlt évek alatt hozzám nőttek bizonyos dalok, a legkedvesebbek, innen válogattam. A zenétől soha nem szakadtam el véglegesen, mert baráti, családi társaságban énekeltem, játszottam, gyakoroltam. Jártam egy helyen, ahol nem volt más, csak egy zongora meg a világító gyertyák, s ez a kép olyannyira megmaradt bennem, hogy ezt a fajta lírát, nyugalmat szeretném másoknak közvetíteni. Így született meg a „Dalok gyertyafényben" kedvenc dalaimmal. Szerepel a lemezen egy különleges duett Széles Izával, ez a 9 és fél című film betétdala is egyben. A lemezzel, a koncerttel lépek fel most ott, ahová éppen hívnak.

– Gondolom, nem egy ilyen bulin tört el a bordád...

– Heti négy alkalommal edzek, az utóbbi időben megkedveltem a bokszot is. Elkapott bennünket a hév és az egyik jobbosnál eltört a bordám. Hát, kicsit kényelmetlen érzés, fáj, amikor levegőt veszek, az első két napon pedig még a fekvés is nehezemre esett. Úgyhogy a lemezbemutató előtt kicsit izgultam, hogy minden úgy sikerüljön, ahogyan elterveztem.

– Miért, hogy tervezted?

– Afféle köszönetbulira gondoltam, ami nem a külsőségekről szólt. Sokan és sok helyről támogattak, olyan sok szeretetet kaptam, amiről eddig legfeljebb csak álmodtam. Tizenöt-húszféle lemez készítésében vettem eddig részt, de a mostani élmény egyszeri és megismételhetetlen. Siker volt, jól éreztem magam. A megasztáros Széles Izával először dolgoztam együtt, más korosztály, de hihetetlen munkabírással, szorgalommal és alázattal tette a dolgát. Fellépett velem Gömöri Zsolt barátom, az Edda billentyűse, akihez jó húszéves barátság köt. Érdekesség, hogy sosem voltunk még egy színpadon, hát most ez is megadatott. Az ország több helyére el szeretném vinni ezeket a dalokat, remélem, sokak örömére.

– Két váláson vagy túl, ennek ellenére kiegyensúlyozottnak tűnsz. Így van, vagy a látszat csal?

– Boldog párkapcsolatban élek, bár az életemben le kellett zárnom dolgokat és nem volt könnyű a döntés. Két nagylányom közül Lili Portugáliában tanul, Liza pedig Bangkokban dolgozik. Az ikerfiaim háromévesek. Regivel, a párommal jól megvagyunk, az ő két gyermekével együtt kisbuszra van szükség, hogy minden elférjünk, ha mondjuk kirándulni indulunk.

Galéria kép

– Mennyire nehéz ma könnyűzenésznek lenni?

– Ugyanolyan nehéz, mint most bármi ebben az országban. Nem várhatunk segítséget sem a menedzserektől, sem a politikusoktól, sem valami külső erőtől. Vallom, hogy magunkban kell először rendet teremteni ahhoz, hogy álmodni merjünk, hogy valami újat alkossunk. A siker mögött mindig ott van egy igazán komoly döntés, s erre nem mindenki szánja rá magát. Ugyanez érvényes a magánéletre is, a rendrakás erre is érvényes. Magam rengeteget köszönhetek a nőknek: az édesanyámnak, a nővéremnek, a lányaimnak és a páromnak. Az életem meghatározói ők a mai napig, összességében pedig a női nem nagy tisztelője vagyok. Ennyi idősen sokkal jobban megbecsülöm a kedvességüket, a barátságukat – nélkülük szürkébb, barátságtalanabb lenne ez a világ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apámtól kísértve

Életrajzi könyvében Barack Obama a rasszizmus és a kábítószer mellett arról is ír, hogyan hagyta el… Tovább olvasom