Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Kapitális amurok, pontyok tava

Rekordméretű, 13,8 kilós pontyot, 16,4 kilós amurt fogtak három hónapon belül a győri Arrabona Horgász Egyesület kisbácsai horgásztaván. Az úgynevezett „bácsai hármas agyaggödörben” gyakran fognak a horgászok 5–8 kilós pontyokat.
A Külső Bácsai út és a Mosoni-Duna között található a töltésépítéskor keletkezett agyaggödör, amelyből az alapanyagot termelték ki az építők a hatvanas években. Az egyesület 5 és fél hektáros, 2 méter átlagos vízmélységű vizében a pontyok, amurok mellett keszeg, kárász, csuka és harcsa is megtalálható. S ami nem, az minden egyesületnek vágya: törpeharcsa nincs a vízben.

A jellemző módszer, mint majdnem minden tavon, a fenekező, illetve az úszós szerelékkel való horgászat. Etetőanyagként bevált a gabona, kukorica s a különböző pelletek. Csaliként a kukorica, giliszta, csonti, bojli vagy ragadozóra élő hal, halszelet. A pergetés megengedett, csónakból azonban nem lehet horgászni.A tavon található egy növénnyel gazdagon benőtt „sarok", amely védett terület. Emellett az egyesület 2–3 kilós pontyokat telepít, s az előző évekből a vízben maradt halak is szépen növekednek. Bár a parton lévő bódék arra utalnak, hogy tanyarendszer van, de ez csak azt jelenti, hogy a tagok szeretnek oda menni, ahol folyamatosan etetnek. A vendéghorgászok arra a partrészre ülhetnek, ahová kedvük tartja, kivéve a védett helyet. A horgászok naponta két nemeshalat és 5 kilogramm egyéb halat foghatnak. Pontyfogási tilalmi időszak nincs.

Az 50 tagú egyesület fogad új tagokat is, az első belépésnél halasítási hozzájárulást kell fizetni, így közel 60 ezer forintba kerül a belépés. A régi tagoknak az éves tagság 26.400 forint. Az éves vendégjegy 30 ezer forint, ifiknek 11 ezer. A felnőtt napijegy 2500 forint, az ifiknek ennek a fele. Jegyeket a győri, Jereváni utcai Süllő Horgászboltban lehet váltani vagy Medey István gazdasági vezetőtől lehet vásárolni. Telefon: 06-20/371-9897.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palotai: Nem elég a szerencse

A győri aranyosok közül Palotai Károly az 1964-es tokiói olimpián volt részese a magyar olimpiai… Tovább olvasom