Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Férfialsógatya női bőröndben

A család férfi tagjai, a gyerekek többnyire a fejüket fogják, ha az anyuka sajátos rendszerű útra csomagolását figyelik. Pakolni mintha csak a nők tudnának, még ha az sokszor túlzottan pedánsnak is tűnik, de milyen rossz lehet, ha csak egy apróság is otthon marad. Poggyásztippek olvasóinktól olvasóinknak.

Javasolt feltűnő színű, nem hétköznapi bőröndöt vásárolni, azt rögtön észrevesszük a repülőtéren és nem cseréljük el. Vagy jó tanács, hogy fényképezzük le a csomagokat, csináltassunk fénymásolatot az útlevélről, a személyiről, a jogsiról. Minderről Parmában élő olvasónk, Sánta Anikó írt. Nyilvános internetezőhelyen ne nézzük meg a banki dolgainkat, ne vásároljunk ott a kártyánkkal, mert az üzemeltető tudta nélkül is hozzáférhetnek az ügyeskedők az adatainkhoz.

Az egyedül megszálló hölgyeknek azt javasolják, hogy az útra vigyenek magukkal egy férfialsógatyát. S amikor a szállodában elmennek zuhanyozni, hagyják azt jól látható helyen – mondjuk lazán összegyűrve az ágyra dobva –, így ha valaki bemenne a szobába, azt hiszi, hogy pasi is lakik ott.


Ne a szállodaportástól kérdezzük meg, hova menjünk enni – ő anyagi érdekeltségei alapján ajánl valószínűleg, nem pedig őszinte tapasztalatból –, forduljunk inkább ez ügyben tanácsért a szobaasszonyhoz, de még jobb, ha az utcán a helybelieknél érdeklődünk. Vagy egyszerűen csak az éttermek előtt parkoló kocsikat figyeljük. Amely előtt helyi autók állnak, az bevált hely lehet, amely előtt csak külföldi rendszámúak, az legyen gyanús, még gyanúsabb, ha egyáltalán nem állnak előtte kocsik és maga az étterem is csaknem teljesen üres.


Hasznos poggyásztippek


˝Ha kéthetes kempingezős külföldi útra számolom ki mindenkinek, mennyi ruhát csomagolok, nekem és a gyerekeknek már alig akad hazaútra tiszta, féltiszta holmi, viszont a férjem e téren jól tud gazdálkodni, neki több is marad. Ezért most már neki kevesebbet csomagolok, nekünk pedig többet, mint ami átlagosan előreláthatólag elég lenne. Azért pláne ki szoktak nevetni a kölykök, hogy üres nejlonzacskót, bevásárlószatyrot többet is bepakolok. De ez bevált dolog, hiszen kell majd a szennyes holminak; ha a gyerkőcnek útközben a vonaton vagy az autóban hányingere lesz  és számos más helyzetben hasznos lehet.


Barátnőm elsőként mindig a mosogatószivacsot és a kis üvegbe töltött erős fertőtlenítőszert teszi be a bőröndjébe, ha utazik a család. Még akkor is, ha szállodába mennek nyaralni. Azzal áttörli a mosdókagylót, a vécét, mert ki tudja... Én inkább a nedves törlőkendőt részesítem előnyben, az könnyen kezelhető visszazárható tasakban van és erre a célra is jó, meg a gyakran összekoszolódó gyermekmancsok áttörlésére is, és egyebekre. A csomagolási lista írását is kigúnyolják a családom pakolással nem foglalkozó tagjai, de az bizony hasznos lehet. Barátnőm családtagonként ír listát, én bőröndönként, táskánként és mindig elteszem az előző évit, azt csak némileg kell általában módosítani. Anyukámtól tanultam, hogy örök szabály: mielőtt útnak indul a család, a testen gondolatban alulról felfelé haladva még egyszer vegyük át, hogy betettük-e a papucsokat, a cipőket, a zoknikat, a nadrágokat és így tovább. Apukám addig sosem indította el az autót, míg nem ellenőrizte mindenkinél, hogy az útlevele megvan-e és a pénzt eltettük-e˝ – osztotta meg tanácsait lapunkkal egyik külföldi olvasónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól nyaralhat, ha ismeri a jogait

Nyaralások esetében a leggyakoribb fogyasztói panasz, hogy az utazási iroda által szervezett úton az… Tovább olvasom