Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Vereség gyenge focival: Győri ETO FC-ZTE 0-1

A Soproni Liga 8. fordulójában a Győri ETO FC hazai pályán kapott ki a Zalaegerszegtől. A nem túl izgalmas találkozón egy szerencsés szabadrúgásgól döntött.
 
GYŐRI ETO FC–ZTE FC 0-1 (0-0)

Soproni Liga-mérkőzés, 8. forduló
Győr, ETO Park, 2500 néző
v.: Vad II (Ring, Lémon)

ETO: Sztevanovic – Tokody, Djordjevic, Fehér Z., Szabó O.– Koltai (Sharashenidze 54.p.), Kiss M., Trajkovic (Dinjar 69.p.), Ganugrava, Völgyi (Cetkovic 59.p.) – Aleksidze
Vezetőedző: Pintér Attila 

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic (Bogunovic 67.p.), Panikvar, Varga R. - Illés (Delic 74.p.), Máté, Horváth, Kamber - Pavicevic (Simon 63.p.), Rajcomar
Vezetőedző: Csank János

Gólszerző: Bogunovic (84.p.)

Csank János: Nem játszottunk igazán jól, de férfias, kemény ütközet volt. A második félidőben több lehetőséget, helyzetet dolgoztunk ki, mint az ETO, végül egy szerencsés gól döntött a javunkra.

Pintér Attila: Voltak lehetőségeink a mérkőzésen, de ezekkel nem tudtunk élni. A gólt érő szabadrúgást egy nagy védelmi hiba előzte meg. A z pedig érthetetlen számomra, hogy a sorfal Bogunovic lövésénél miért ugrott szét. A fiúk megtettek mindent a győzelemért, ma ennyi volt a csapatban. 90. perc: Vége a mérkőzésnek.

84. perc: A 20 méteres szabadrúgást Bogunovic vágja a hálóba. Erőből, a szétnyíló sorfal között rúgja el a labdát. A lövés megpattan, így Sztevanovicot becsapva a jobb alsó sarokban áll meg. 0-1.

83. perc: Fehér ütötte el a kilépő Delicet. Sárga lap.

79. perc: Ganugrava lőtt 25 méterről. A labda Vlaszák előtt megpattant, de a kapus így is védett.

69. perc: Pintér Attila is cserél. Trajkovic helyére jön Dinjar.

67. perc: Újabb csere a vendégeknél. Bogunovic váltja Miljatovicot.

63. perc: Zete-csere. Pavicevic le, Simon be.

60. perc: Egy Jimmy Jump utánzat rohant be a pályára ETO-sállal a kezében. A rendezők a kezdőkörből vezették ki.

59. perc: Cetkovic állt Völgyi helyére.

57. perc: Sharashenidze lőtt 25 méterről a kapu fölé.

56. perc: Egy legurított szabadrúgást Horváth András bombázott balról, 25 méterről a jobb felső sarok fölé.

54. perc: Koltai helyére Sharashenidze állt.

51. perc: Ganugrava 25 méteres lapos lövése ment el a kapu bal oldala mellett.

48. perc: Illés rántotta le Ganugavát. Sága lap.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünteben nem volt csere egyik csapatban sem.

Fogalmazhatunk visszafogottan. Eszerint eseménytelen első félidőben nem rágták le a körmüket az izgalomtól a nézők. Fogalmazthaunk határozottabban: mocskosul unalmas első 45 percen vagyunk túl. Várjuk a jobb folytatást, és az ETO-gólokat.

45. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: Pavicevic könyökölte le Aleksidzét. Ez is sárga lapot ért.

42. perc: Aleksidze rúgta ki a nézők közé a labdát sípszó után. Sárga lap.

38. perc: Koltai szólózott, majd lőtt 35-ről. Méterekkel kapu fölé.

32. perc: Koltai labdájával lépett ki középen Aleksidze. Miljaovic az utolsó pillanatban közbelépett, így a lövés az oldalhálóban kötött ki. 

30. perc: Völgyi vállalt be egy távoli lövést a zalaegerszegi térfél jobb oldaláról. Vlaszák kísérte ki a célt tévesztett labdát.

29. perc: Kiss Máté húzta vissza Illést. Sárga lap.

26. perc: Dordjevic lépett volna ki a védők közül, ám Kocsárdi lerántotta. Sárga lap. A szabadrúgást Völgyi 30 méterről fölé lőtte.

22. perc: Egy előreívelt labdát engedett maga elé Koltai a bal oldalon a tizenhatoson belül. Ballal lőtt 10 méterről, de a labda elment keresztben a kapu előtt.

15. perc: Unalmas mezőnyjátékot tört meg Máté egy veszélyes lövéssel. A Zete középpályása sokáig vezethette a labdát, majd 25 méterről laposan lőtt, centikkel a bal kapufa mellé.

9. perc: Völgyi ívelt a kapu elé. Vlaszák az érkező Aleksidze elől szedte le a labdát.

1. perc: Az ETO kezdte a meccset. Máris Rajcomar közeli lövését kellett bravúrral védenie Sztevanovicnak.

A mérkőzés előtt kiadott jegyzőkönyben még Valantin Babic neve is szerepelt a Győri ETO FC kezdőcsapatában, ám ő a bemelegítés alatt megsérült, így Kiss Máté került az együttesbe. Ezzel átalakul a csapat szerkezete is. Tokody játszik a jobb oldali védő helyén.

Korábban:

Győrött érthetően sokkal jobb a hangulat, mint a bajnokság elején volt, ennek pedig egyetlen magyarázata van: az ETO a legutóbbi két fordulóban 3–0-ra verte a bajnoki címvédő Debrecent, majd idegenben ugyanennyire az újonc Szolnokot.

Három a magyar igazság – írhatnánk, ebből pedig az következne, hogy a sorozat egy újabb háromgólos győzelemmel folytatódik ma a ZTE ellen. A helyzet persze nem ilyen egyszerű, bár tény, úgy tűnik, az ETO többször bírált támadójátéka sokkal eredményesebb, mint korábban volt. A brazil Nicolas Ceolin lett a győriek egyik legnagyobb fegyvere, de Koltai Tamás is megtalálta a góllövő cipőjét.

Pintér Attila vezetőedzőnek némi gondot okozhat, hogy csapata egyik legjobbját, Linas Pilibaitist Szolnokon kiállították és az MLSZ egy bajnoki mérkőzésre eltiltotta. A középpályán a „szűrő" szerepkörében valószínű, Fehér Zoltán kap majd lehetőséget. Lazar Sztanisic és Onisor-Mihai Nicorec sérülés miatt nem játszhatnak.

A vendég ZTE Csank János edzősége idején mindig masszív csapatnak számított, az esetleges háromgólos győri siker ezért is lenne egy kisebbfajta meglepetés. Persze azért hozzá kell tenni, tavaly tavasszal Zalaegerszegen a Zete vele is „beleszaladt a késbe": az ETO 7–2-re győzött a zalai megyeszékhelyen...

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. vadfruttik 2010. október 02. 00:43
  „Napsugár te drága
  Magadat hozod kellemetlen helyzetbe...azért nyilatkozott oroszul mert csak ilyen tolmács volt???De jó meki..egyébként Sándor valaminek hívják és Ceolin alias Celofán tényleg játszott ukrán vagy orosz csapatban persze a brazil virtus van kiemelve mindig..de nem is erre válaszoltam neked,nem ez a lényeg.Tudod mit mondott a Barca edzője amikor a heraclestől kikaptak 2-0ra?Azt hogy igazuk van a szurkolóknak,pénzt adnak ki erre a meccsre és joguk van véleményt nyivánítani.Mit mond a te spannod?S.zar a bíró,s.zar a közönség,tele vagyunk sérülttel...divatdrukker vagy te is ez a baj!”
 • 42. napsugár. 2010. október 01. 13:49
  „drága vadfruttik.

  ha lenne eszed, tudnád, hogy miért nyilatkozott oroszul.
  namiért?
  talán, mert a brazilok portugálul beszélnek és nincs sem a csapatban sem a vezetőség tagjai között olyan ember aki tudna portugálul is és magyarul is beszélni.
  mivel a tolmács aki ment vele beszél oroszul ezért nyilatkozott oroszul és nem portugálul.
  ha ebből azt akartad kihozni, hogy a saját anyanyelvét nem beszéli, akkor azt nagyon benézted :D”
 • 41. vadfruttik 2010. október 01. 09:03
  „Napsugár
  Szép amit mondasz csak az a hiba vele közhelyes.Ha ez neked gyors és kreatív játék akkor kapcsolgasd a távirányítót gyakrabban,talán láthatsz máshol Focit is.Alexet az a kevés ember aki kijár meccsre-is a ...ba küldi és nem biztos,hogy azért mert nem ért a focihoz.Te nyugodtan nyalhatod Pinyőke s...ggét,ájuldozhatsz arról,hogy megvertük a Montpiellert de a továbblépéshez túl kell már lépni ezeken.A magyar foci sem él már meg rég Puskásból...Évek óta a fél csapat sérült és senki nem tudja mitől(Ahjupera kivétel),a szolnoki hősöd meg oroszul nyilatkozik a tv-ben pedig állítólag brazil(bár lehet,hogy titokban a Zenit sztárja volt).Persze jó hogy vannad hozzád hasonló naív fanatikusok és ezzel semmi gond.Csak annyi,hogy 3 év múlva is annak fogsz tapsolni 20ad magaddal,hogy ebben a szánalmas magyar bajnokságban 3.lesz az ETO.Aki látott jó ETO-t annak ez kevés...”
 • 40. vadfruttik 2010. október 01. 09:03
  „Napsugár
  Szép amit mondasz csak az a hiba vele közhelyes.Ha ez neked gyors és kreatív játék akkor kapcsolgasd a távirányítót gyakrabban,talán láthatsz máshol Focit is.Alexet az a kevés ember aki kijár meccsre-is a ...ba küldi és nem biztos,hogy azért mert nem ért a focihoz.Te nyugodtan nyalhatod Pinyőke s...ggét,ájuldozhatsz arról,hogy megvertük a Montpiellert de a továbblépéshez túl kell már lépni ezeken.A magyar foci sem él már meg rég Puskásból...Évek óta a fél csapat sérült és senki nem tudja mitől(Ahjupera kivétel),a szolnoki hősöd meg oroszul nyilatkozik a tv-ben pedig állítólag brazil(bár lehet,hogy titokban a Zenit sztárja volt).Persze jó hogy vannad hozzád hasonló naív fanatikusok és ezzel semmi gond.Csak annyi,hogy 3 év múlva is annak fogsz tapsolni 20ad magaddal,hogy ebben a szánalmas magyar bajnokságban 3.lesz az ETO.Aki látott jó ETO-t annak ez kevés...”
 • 39. napsugár. 2010. szeptember 30. 14:51
  „vadfruttik.

  a csapat nem lassú, csak ez most nem sikerült nekik. amikor jól játszanak akkor megy a kiabálás, hogy hajrá fiúk, hajrá fiúk, bezzeg amikor nem ők vezetnek vagy esetleg gyengébben játszanak, akkor rögtön a fele stadion elhagyja a stadiont a meccs közepén :/ érdekes..
  aleksidze pedig igenis sokat tesz a csapatért, attól függetlenül, hogy nem talált be a kapuba.
  a szolnoki hős, ceolin pedig sérült. elhiheted, hogy játszott volna, ha nem lenne semmi baja. nem viccből pihen..
  pintér szánalmas focija ?! na ha ő szánalmas, akkor te minek érzed magad? nagy szájhős :SSS”
 • 38. Dodo57 2010. szeptember 27. 20:07
  „Aki kint volt, az láthatta , hogy ez egy tipikus 1-0-ás meccs volt. Amelyik csapat talál egy gólt az a nyerő.Most a ZTE volt, aki talált egy gólt.”
 • 37. vadfruttik 2010. szeptember 27. 19:44
  „Az azért szerencse hogy csak 2500an voltunk,mivel ez a beléptetőrendszer kissé mintha lassú lenne.Mint a csapat.De az nem lassú hanem botrányosan szr.Aleksidze ki tudja miért de végig játsza az összes meccsét szinte úgy hogy semmit sem csinál.A szolnoki "hős",az oroszul nyilatkozó brazil Ceolin hol volt?Még 2015ig lehet élvezni Pintér szánalmas fociját,ez a 2500néző(velem együtt)mindig ki fog menni.Ha ennyi elég??”
 • 36. IV.Béla 2010. szeptember 27. 19:42
  „Kitartásomért? Nem azért jártam eddig sem meccsre, mert mi voltunk a Barszelóna, hanem azért, mert kiskorom óta oda járok, és fogok is, amíg tehetem. Engem nem érdekel, hogy tizenegy magyar játszik-e vagy hogy tizenegy pingvin. Leszarom, hogy Tarsoly-e a góré vagy akár Szijjártó Petike. Az ETO-ért megyek.
  De nézzed csak meg Dr.Ágót, meg sivártagot, milyen öröm ez nekik, hogy kikaptunk. Addig jó, míg vannak ilyen emberek, mert az azt bizonyítja, hogy - még ha totál kilátástalan is volt a játékunk szombaton, - valamit jól csinálunk. :)”
 • 35. Dragó 2010. szeptember 27. 18:08
  „Így van sívatag66:):):)”
 • 34. annobon 2010. szeptember 27. 09:26
  „" Győr, ETO Park, 2500 néző "

  Ezért kár volt egy ekkora létesítmény felépíteni! Ja, hogy az bevásárló központ is, meg szálloda, meg labdarúgó-iskola? Így már okés...”
 • 33. füstbement 2010. szeptember 27. 08:12
  „Szevasz Béluskám!

  Látod én sportszerű vagyok és meg sem szólalok!:)))
  Szombaton jártam fél 3 magasságában a stadion körül.Szépen mentek az öntözők.
  Komolyan mondom,hogy becsüllek a kitartásodért.Ha lesz eredménye ennek a lelkesedésnek, én leszek az első aki gratulál Neked az első komoly siker után.

  Üdv Neked!”
 • 32. sivatag66 2010. szeptember 26. 20:56
  „Igazad van Dragó !!!
  Rá kell nézni a tabellára,hányadik a FRADI,és hányadik az etoka.........”
 • 31. Dragó 2010. szeptember 26. 20:16
  „Hajrá FRADI:):):)”
 • 30. IV.Béla 2010. szeptember 26. 14:21
  „Nyomjad, primcsi!”
 • 29. Primax 2010. szeptember 26. 13:14
  „" Győr, ETO Park, 2500 néző "
  Nem csodálkozom.
  Előre persze senki sem tudhatta, mi lesz a meccsen, de kész csoda, hogy ennyien azért kimentek.
  2500 ember...
  Silány.
  Silány, mint a magyar foci.”
 • 28. grafit 2010. szeptember 26. 11:57
  „Október 30-án DAC-Dózsa, a foci ott is erősen amatőr, de legalább őszinte és nem magyaráznak bele semmit.”
 • 27. Patriot 2010. szeptember 26. 10:52
  „Ezen a mérkőzésen két dolog hiányzott, a foci és a közönség. A többi az európai színvonalú volt.”
 • 26. jazmine33 2010. szeptember 26. 09:29
  „az hogy edzőnk van oké lehet söt szakmailag ott van az is lehet de hogy olyan buta ember az biztos: hát milyen piros lapot reklómált 20 perc környékén és még halloták mit is mondott hozzá... inkább a játékkal törödött volna majd nem 25 msp gólt kaptunk
  szégyen”
 • 25. lászló8 2010. szeptember 26. 09:26
  „IV.Béla
  Igazad van,és ez legjobban a győri,illetve a kisalföldi emberekre jellemző!”
 • 24. tódi 2010. szeptember 26. 09:15
  „Kedves drKotász !

  Az igazság -akkor is az ha homokba dugjuk a fejünket.
  Ha valakinek ez tetszik - őszintén sajnálom.
  Láttam jó meccseket és szerethető csapatot amit ETO nak hívtak.
  Hát ez egyik sem volt.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda NB I - Győri siker a szezonnyitón

Győr 26 ponttal nyert a BEAC ellen a női kosárlabda NB I 2010/11-es szezonjának szombat délutáni… Tovább olvasom