Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Változatlan célkitűzések

Hazai pályán veszítette el veretlenségét a Grabo plast-ETO. A zöld-fehérek sokáig vezettek a Dunaferr ellen, végül azonban a hajrát idegileg jobban bírták Kiss Szilárd tanítványai, s a Fradi után második riválisukat is idegenben győzték le.

Vura József, a győriek vezető edzője érthetően nem volt túl boldog a találkozót követően. – Több tényező is közrejátszott abban, hogy veszítettünk – kezdte a szakvezető.
– Döntőnek érzem Vérten Orsolya kiesését. Az ő hiánya a védekezésünkön látszott meg leginkább. Emellett a döntő pillanatokban nem koncentráltak a játékosok kellőképpen, ennek tudható be, hogy megvoltak ugyan a helyzetek, de azok kimaradtak. Ráadásul sokszor egyénileg próbáltak mindent megoldani a lányok, de ezen az estén ez nem sikerült.

– A második félidőben kissé későinek tűnt az időkérése, valamint sokan hiányolták Mörtel Renáta beállítását is. Mi erről a véleménye?
– Utólag természetesen mindenki sokkal okosabb. Ezek a kérdések mindig egy vereség után merülnek fel, a győzelmet, mint tudjuk, úgysem kell meg magyarázni. Lehet ezen töprengeni, de szerintem felesleges. Kikaptunk, pedig megvolt a lehetőség arra, hogy nyerjünk.

– A játékvezetésről mi a véleménye?
– Nem rajtuk múlt a vereség. A hibát elsősorban magunkban kell keresni. Más kérdés, hogy voltak azért olyan ítéletek, melyek vitathatóak, de ezt mindkét oldal elmondhatja. Az volt inkább szembetűnő, hogy ezúttal nem kaptuk meg azt a támogatást, amit idegenben ellenünk minden hazai gárdának megadnak.

– A csapatot mennyire viselte meg a vereség?
– A válogatottak az edzőtáborban vannak hétfőn, a többiek láthatóan fásultabbak egy kicsit. Hazai közönség előtt veszíteni sohasem jó érzés, különösen akkor, ha ennyien jönnek ki. Remélem, nem fogta meg túlzottan a társaságot a kudarc, s a keddi szabadnapot követően szerdától már fejben is teljesen a Hódmezővásárhely elleni mérkőzésre koncentrálnak. Nem lesz könnyű összecsapás, hiszen szombati ellenfelünknek hason ó a stílusa, mint az újvárosiaknak, de a céljaink változatlanok, a dobogóhoz minden egyes pontra szükség van.

A nemzeti ünnepet győzelemmel szeretné emlékezetessé tenni a Győri ETO KC férficsapata. Tóth László vezetőedző elmondta, hogy a szerdán 18 óra kor kezdődő, Békés elleni hazai találkozón csakis a győzelmet tudja elfogadni. Nem lesz könnyű dolga együttesének az újonc ellen, mert a békésiek fizikálisan nagyon erősek, de Tóth edző hozzátette, kemény védekezéssel és gyors lerohanásokkal verhető a Békés. A sikerhez természetesen sokkal jobb játékra van szükség, mint a Komló ellen, ahol a győriek a kézilabda minden elemében csupán közepes vagy annál is gyengébb teljesítményt nyújtottak. A szakember reméli, sok szurkoló látogat ki a mérkőzésre, s buzdításukkal segítik a fiatal társaságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyol bajnokság: süllyed a Barca

Az FC Barcelona meglepetésre kikapott a Valladolid otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 6.… Tovább olvasom