Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Újra lesz DAC–Dózsa derbi

A megyei labdarúgó-szövetségben elkészítették a következő bajnokság csoportbeosztásait, a DAC mellett a Győri Dózsa is visszatér a szervezett labdarúgásba.
Soros elnökségi ülését tartotta a megyei szövetség, ahol a legfontosabb és nyilván a legtöbbeket érdeklő napirendi pont a következő bajnokságok csoportbeosztásai voltak.

Még ezelőtt Horváth Cs. Attila elnök beszámolt arról, hogy két rangos tornát is rendeztek az elmúlt hétvégén a megyében. A csornai jubileumi rendezvényen az MLSZ új elnöke, Csányi Sándor is tiszteletét tette.

Mindezek után a csoportbeosztások kerültek terítékre. A versenybizottság vezetője, Kővári András hangsúlyozta: minden javaslatra, kérésre kiterjedő tervezetet készített a bizottság. Az elv szerint 16 csapatos bajnokságokra törekedtek, ám ez a megyei III. osztályban nem érvényesült. Örvendetes, hogy nem szűnt meg klub, egyesület, sőt, a DAC mellett – még ha a legalacsonyabb osztályban is – egy újabb nagy múltú egyesület, a Győri Dózsa felnőttcsapata is visszakerül a megyei futball vérkeringésébe.

A megyei I. osztály besorolásait egyhangúlag fogadta el az elnökség. Mivel csak a Rajka vállalta a magasabb osztályt és a Táp az utolsó pillanatban visszalépett, az Abda kapott lehetőséget ebben a csoportban.

Megyei I. osztály: Győrszemere, Koroncó, Öttevény, Kapuvár, Nagyszentjános, Ménfőcsanak, Petőháza, Fertőszentmiklós, Szany, Jánossomorja, Pannonhalma, Nyúl, Győrladamér, Rajka, Lébény, Abda.

A megyei II. osztályban ezúttal is három csoport lesz, az első osztályt nem vállaló Táp, valamint a Kóny és a Mindszentpuszta az A csoportba került besorolásra. A B csoportban vállalta a szereplést a Bezenye és a Győrzámoly, s ide került a feljebb nem lépő Börcs. A C csoportba a Vitnyéd és a Fertőd jutott fel, s itt szerepelhet legjobb kiesőként Mihályi is.

Megyei II. osztály, A csoport: Tét, Kajárpéc, Pér, Győr- újfalu, Győrújbarát, Bácsa, Vámosszabadi, Mezőörs, Töltéstava, Felpéc, Gönyű, Győrszentiván, Bajcs, Kóny, Táp, Mindszentpuszta. B csoport: Mosonszentmiklós, Bősárkány, Győrsövényház, Dunasziget, Dunakiliti, Enese, Hédervár, Hegyeshalom, Máriakálnok, Mosonszolnok, Károlyháza, Dunaszeg, Püski, Börcs, Bezenye, Győrzámoly. C csoport: Hegykő, Répcementi SE, Fertőrákos, Lövő, Rábakecöl, Fertőendréd, Egyházasfalu, Veszkény, Beled, Rábapordány, Osli, Ágfalva, Sopronkövesd, Vitnyéd, Mihályi, Fertőd.

Nem volt már ilyen sima a megyei III. osztály beosztásának megvitatása. Az elnökség végül a 13 csapatos bajnokságok mellett döntött, így az öt helyett ősztől hat harmadosztályú csoport lesz. A bajnokságokban így kevesebbszer kell utazniuk a csapatoknak és előbb véget érhet a szezon.

Megyei III. osztály, A csoport: Győrasszonyfa, Győrság, Csikvánd, Gyömöre, Szerecseny, Bakonyszentlászló, Nyalka, Gyarmat, Tényő, Écs, Sokorópátka, Veszprémvarsány, Pázmándfalu. B csoport: Kunsziget, Újrónafő, Halászi, MITE, Dunaszentpál, Ásványráró, Levél, Lébény II, Darnózseli, Kimle, Mecsér, Várbalog, Mosonszentmiklós II.

C csoport: Barbacs, Farád, Rábacsanak, Szil, Rábaszent- andrás, Egyed, Vág, Szilsárkány-Pásztori, Bágyogszovát, Jobaháza, Szárföld, Rábatamási, Babót.

D csoport: Balf, Himod, Csapod, Iván, Sopronhorpács, Harka, Agyagosszergény, Magyarkeresztúr, Nagycenk, Répcevis, Újkér, Kópháza, Zsira. E csoport: Ikrény, Rábapatona, Bőny, Nádorváros, DAC 1912, Győri Dózsa, Abda II, Bezi, Rábaszentmihály, Rábacsécsény, Bodonhely, Markotabödöge, Acsalag. F csoport: SFAC, Sopron Boys, Nagylózs, Und, Pereszteg, Fertőszéplak, Szany II, Gold- schmidt, Sarród, Kisfalud.

Hír még, hogy július 31-én Ausztriában, Ritzingben lesz az úgynevezett Mitrópa-kupa, ahol megyénket az első osztály bajnoka, Győrszemere képviseli. A helyieken kívül még Kőszeg vesz részt a tornán, a szövetséget egy négyfős küldöttség képviseli.

A szövetségtől három megyei klub írásban kért segítséget, mivel az ár- és a belvíz miatt tönkrement a pályájuk. Hatalmas károk érték Börcs, Mezőörs és Bágyogszovát játékterét, a felújításra a testület anyagi segítséget nyújt. A klubok támogatásért a megyei közgyűlés katasztrófaalapjához is fordulhatnak.

Olvasóink írták

 • 5. ACSA 2010. július 27. 22:17
  „Én meg azt hittem,hogy a Dac-DÓZSA rangadót várjátok!!!:-))”
 • 4. IV.Béla 2010. július 27. 07:23
  „Gondolom a nyomtatott verzióban pont sor végére esett, és amikor átkopizták, nem figyeltek erre. Tény, hogy lassan már nincs hiba nélküli cikk, de azért ez mégsem akkor probléma.”
 • 3. sivatag66 2010. július 26. 23:52
  „NEM !!!!”
 • 2. jazmine33 2010. július 26. 21:32
  „tévedni emberi dolog nem sivatag?
  vagy te még nem hibáztál”
 • 1. sivatag66 2010. július 26. 19:14
  „"C csoport: Barbacs, Farád, Rábacsanak, Szil, Rábaszent- andrás, Egyed, Vág, Szilsárkány-Pásztori, Bágyogszovát, Jobaháza, Szárföld, Rábatamási, Babót."
  T.Szeitz Tibor ! Olyan,hogy rábaszent- andrás NINCS !!!!!
  Helyesen Rábaszentandrás !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták Eto´o ellopott autóját Röszkénél

Ukrán rendszámot szereztek Eto'o márciusban ellopott Bentley-jére, de a focista neve ott virít az üléseken és a féktárcsákon is. Tovább olvasom