Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Újoncként lettek a negyedikek

Asztalitenisz - A 2007/2008-as szezonban a Győri Elektromos VSK férfi asztalitenisz-csapata az előző évi NB II-es bajnoki címet követően az NB I-es bajnokságban szerepelt. Újoncként a biztos bennmaradás kiharcolása volt a csapat célja, ezért nyáron komoly felkészülést vezényelt a csapatnak Péter Pál vezetőedző, a szakosztály vezetése pedig Papp Zoltánnal az élen igyekezett a sikeres szereplés hátterét biztosítani.
A felkészülés már az első mérkőzésen meghozta eredményét, amikor is az előző szezon második helyezettjének otthonában, a PEAC II ellen győzött a győri csapat. A folytatás hasonlóképpen jól sikerült, ugyanis az első négy fordulóban százszázalékos teljesítményt nyújtott a csapat, ami a célkitűzéseket tekintve is bizakodásra adott okot. Végül az őszi szezont az Elektromos hat győzelemmel és három vereséggel zárta, ami összesítésben a bajnoki harmadik helyet jelentette a csapat számára.

A vártnál lényegesen sikeresebb őszi szezont követően a csapat saját maga számára a már kiharcolt előkelő pozíció megtartását tűzte ki célul. Ennek megfelelően tavasszal is igen magabiztosan rajtolt a gárda, ezúttal zsinórban három győzelemmel. A jó forma ezt követően is kitartott, ugyanis sikerült visszavágni például annak a székesfehérvári együttesnek is, amely ősszel meglehetősen sima győzelmet aratott az Elektromos ellen. Tavasszal azonban ők is „elvéreztek" a győri sportcsarnokban. Az Elektromos két fordulóval a bajnokság zárása előtt még sikeresen őrizte harmadik helyét, azonban az utolsó két fordulóban a bajnok SZAK I és a Sabaria voltak a soros ellenfelek. A győri csapat szerencsétlenségére mindkét ellenfél minimális mértékben, 10–8-ra győzött, így összesítésben a PEAC II – amelyet egyébként a Tromos ősszel és tavasszal egyaránt legyőzött – megelőzte a győri újoncot, s a győrieknek meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.

A csapat keretét öt, kizárólag saját nevelésű fiatal játékos alkotta, akik amellett, hogy helytálltak az asztal mellett, egyben sikeresen végezték tanulmányaikat is az egyetemen, illetve a középiskolában.

A csapat legeredményesebb játékosa Lung Dániel volt, aki mérkőzéseinek 74 százalékát nyerte meg, őt követte Markó András. A csapat harmadik legeredményesebb játékosa Paár Dávid lett, majd Papp Gábor következett. A szezonban többször is szerepet kapott Stanitz Gábor, aki a jövő embere lehet.

Sajnos a csapat anyagi háttere nem a legbiztosabb, a csapatnak nagy szüksége lenne további szponzorokra. Ugyanakkor a szakosztály várja az asztaliteniszezni vágyó fiatalokat is a hét minden napján a Kiskút ligeti sportcsarnokában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várakozás alatti szereplés

In-line hoki - Nem a legjobban sikerült a csoportkör a magyar válogatottnak a pozsonyi… Tovább olvasom