Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Tömegverekedés az agyagosszergényi focimeccsen

Ellentmondásoktól sem mentes körülmények között szakadt félbe az Agyagosszergény–Barbacs megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzés.

A vasárnapi mérkőzésen z okokat és körülményeket a felek másképpen látják, egy azonban biztos: tömegverekedés alakult ki a játéktéren, ütés- és rúgásváltás történt, az egyik játékos szájából folyt a vér, de egyetlen színes kártya sem villant a játékvezető kezében.

Elnapolt döntés

Kedden tartotta a fegyelmi bizottság az ügy tárgyalását, melyen a két fél képviselője mellett a játékvezetőt is meghallgatta a testület, de a rendelkezésre álló adatok alapján nem sikerült megfelelően tisztázni az ügyet, így további bizonyítékokra és tanúk meghallgatására van szükség a helyes döntés meghozatalához. A tárgyalás a jövő héten folytatódik.
Kajtár Attila, a vendégcsapat elnöke nem rejti véka alá a véleményét:
– Ha az első félidőben a játékvezető megfelelően fegyelmezte volna a játékosokat, nem fajult volna idáig a találkozó. A második félidő közepén két játékos harcolt a labdáért, amikor ütköztek, a hazai játékos megütötte a miénket, akit még vasárnap este a csornai orvosi ügyeletre kellett vinni. Az esetnél én valóban nem vártam meg a játékvezető engedélyét és beszaladtam a játéktérre, de csak azért, hogy a sérült játékosunkat ápoljam.

Riba János, az Agyagosszergény elnöke is a helyszínen volt, de szerinte olyan hamar kialakult a tömegverekedés, hogy a rendezőknek még idejük sem volt, hogy megfékezzék a nézőket és a játékosokat.
– Láttam ugyan a szabálytalanságot, de igazán arra lettem figyelmes, hogy a vendégkispadtól és a barbacsi szurkolók közül többen is berohannak a pályára. A rendezőink azonnal intézkedtek és rövid időn belül helyreállították a rendet. A mi játékosunkat úgy megrúgták ebben a tömegverekedésben, hogy felszakadt a szája és mintegy két centiméteres sebet kellett összevarrni az orvosnak. Tizenhárom éve vagyok az egyesület elnöke, de ilyen, nem sportpályára való eseményekkel még nem találkoztam. Véleményem szerint, ha a szabálytalanság után a két egymásnak eső játékost kiállítják, befejeződhetett volna a találkozó.

Göndöcs László, a találkozó játékvezetője nem szívesen eleveníti fel a mérkőzés 64. percében történteket.

– Mintegy tizenöt méterre voltam a labdáért harcoló játékosoktól, amikor a szabálytalanságot lefújtam. Olyan gyorsan követték egymást az események, hogy mire közelebb értem, már tömegesen ütötték-rúgták egymást a játékosok. Valóban nem állítottam ki senkit, mert mire odaértem, szinte már mindenki ütött mindenkit. A rendezők hamar bejöttek a játéktérre és segítségükkel helyreállt a pályán a rend. Bár minket atrocitás nem ért, de olyan hangulat alakult ki, hogy nem láttam biztonságosnak a játék folytatását, ezért félbeszakítottam a mérkőzést.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. majorANNA55 2011. október 02. 14:17
  „Kedves negatív kritikát írók! Fociztatok ti valaha?Vagy tesiből is bukásra álltatok?A barbacsi játékosok, ingyen, hangsúlyozom INGYEN játszanak, csupán a játék öröméért.Agyagiak technikája: páros lábbal mellmagasságba...Az igen, jó taktika, meg a bíró megfélemlítése is, mivel semmit sem fújt le nekik. Kezdett ketrecharchoz hasonlítani az egész...”
 • 26. rejna 2011. október 02. 00:53
  „olyan mikor lesz hogy verekedés közben kitör egy focimeccs?”
 • 25. profi10 2011. szeptember 29. 19:27
  „Beste!
  25 évig fociztam, 12 éve van játékvezetői vizsgám, talán írhatok véleményt.
  De ha az észt osztom, (mint annyian teszik a fórumozók között) szerintem abban is van némi igazság”
 • 24. Beste 2011. szeptember 29. 10:59
  „profi!

  Megmondanád, hogy te milyen osztályban vezetsz meccseket, hogy ennyire képben vagy?

  Vagy csak osztod az észt?”
 • 23. karesz73 2011. szeptember 29. 10:35
  „Én is fociztam Agyagosszergény ellen és el kell mondanom hogy elégé kemények néha már durvák,meg kell nézni hogy mennyi játékosuk van eltiltva ha jól tudom kb: négy játékos.Jó a barbacsot sem kell félteni mert elégé arogáns és beképzelt csapat a megyei háromba jók de soha nem probálták ki magukat magasab ossztályban..A birokról meg csak anyit hogy sajnos ez a iskola után az első lépcső sajnos valaki marad itt valaki meg feljebb lép ez van,de a szövetség sem határozott ha ez egy kisebb csapatnál történik kb egy év egy játékos.SAJNOS NINCS IGAZSÁG A FÖLDŐN.
  ÉS NEM MINDENKI ILYEN SAJNOS VANNAK ILYEN EMBEREK IS DE A 99% FOCIZNI AKAR :
  HAJRÁ MEGYEI 3”
 • 22. muzso 2011. szeptember 28. 22:09
  „lorincjanos! te okos vagy... 10 percel előbb lefújta, ez tény és elimerte a hibáját... az h ti ezért vesztettetek 2 pontot mert a jogos 10 perc be lett potolva, nem a bíró hibája... az elnököteök is elismerte h előbb lett vége...”
 • 21. lorincjanos 2011. szeptember 28. 21:22
  „Én csak annyit mondok, hogy az Agyagosszergényiek, mikor Acsalagon voltak ugyanúgy megcsinálták a balhét.
  Mert a bíró elnézte az óráját és 10 perccel előbb lefujta a játékot. Ezért beszaladtak a pályára, nem csak az edző, de még a játékosok is. Ugyanúgy bekellet avatkozni a rendezőknek. De abból nem lett semmi, mert a bíró nem írta be a jegyzőkönyvbe, nagy szerencséje az Agyagosszergényieknek.”
 • 20. vonalkód 2011. szeptember 28. 21:07
  „Az is baj, hogy a bírók etikai, erkölcsi és alkoholproblémákkal is küzdenek.”
 • 19. profi10 2011. szeptember 28. 19:26
  „Szerencsétlen módon összejött minden negatívum.
  Aki ismeri a játékvezető sporit, egy cseppet sem csodálkozik a balhén.
  Nem alkalmas arra, hogy két ilyen nagyképű, arrogáns csapat meccsét kézben tartsa.
  Már régen megírtam, hogy a kapuvári csoport játékvezetőinek felkészületlensége, alacsony tudásszintje időzített bombaként ketyeg. Ugyan most nem a bírók ellen irányult a cselekmény, de ez csak idő kérdése.”
 • 18. Dr.Lang 2011. szeptember 28. 15:49
  „http://www.youtube.com/watch?v=UjMJDY0zJVo

  A Sose halunk meg-ben van egy jo jelenet: A Koltai mondja a Balog kettonek:
  - Ha akkor eltalalod a labdat a golvonalon, akkor ma te vagy a Bozsik Cucu.
  - De nem talaltam el.

  Kb. ez a magyar futball. Vegul is igaz, a birot konnyebb eltalalni mint a labdat...”
 • 17. accelerator 2011. szeptember 28. 15:47
  „Tájboksz! :)”
 • 16. sziszka69 2011. szeptember 28. 15:42
  „"alekinyo"kukori" két fogalmatlan látszik életetekben közötök nem volt a focihoz!Okoskodni azt tudtok!”
 • 15. bianconeri566 2011. szeptember 28. 13:00
  „itt látom mindenki szövetségi kapitánynak indul, megyei I-II-III undorító, úr isten... a több száz csapatból látnak egy ilyet, és akkor már az egész megyei foci egy nagy kalap szar. szerintetek azért áldozzák fel ezek az emberek a vasárnapjukat (17-40 éves korig), hogy meccs előtt berúgjanak, majd az ellenfelet szétrúgják? most az, hogy láttatok már ilyet, az egy dolog, de a megyei több száz csapatból igenigen ritka, az tuti. És akkor itt mindenki általánosít...óriási :D:D Kapukat a méhtelepre -.- ....

  #hunos: ez király volt! :D:D:D”
 • 14. gjozsi88 2011. szeptember 28. 12:39
  „még annyit:

  "Volt hogy azt mondta a bíró hogy azért nem fújta be nekünk a jogos 11-est mert élve haza akar menni :) ez mi??? "

  Ezt a légkört a példa igazolja, hogy mindenki üt mindenkit ,nem a bírók teremtik meg.......a bíróra kenni az egy pótcselekvés!
  Ilyen alapon a lyukat rugó játékos, a lepkéző kapus, legalább akkora kárt okoz, mint a bíró rossz ítélete.......mégsem láttam, hogy a játékost megverik ezért a hibáért!”
 • 13. gjozsi88 2011. szeptember 28. 12:36
  „Nanu!
  Mit jelent az, hogy "igazságosan", főként ha tudjuk, hogy minden szabály úgy kezdődik, hogy a játékvezető véleménye szerint az albbi esetekben vétkes.....főként ha a megítélés egyetlen személy joga, objektivitására van bízva?
  Mitől hitelesebb ez esetben egy elfogultságot nehezen tagadó vezető, játékos, szurkoló véleménye, főként ha még a tv szakkommentátorai is gyakran tudatlanságban szenvedve rosszul befolyásolják a közhangulatot, mint egy az osztály szinvonalától semmivel sem jobban elmaradó játékvezetőé???????”
 • 12. hunos 2011. szeptember 28. 12:28
  „Paulo Sousát az agyagosszergényi kispadra!”
 • 11. Hunicum 2011. szeptember 28. 12:01
  „Nanu!

  Sőt! Azért verekedtek mert nem fociztam sehol. :D
  Gyenge és primitív az érvelésed. Látszik melyik táborba tartozol. Üssétek csak egymást bátran!”
 • 10. Nanu 2011. szeptember 28. 11:41
  „Nem kéne felbosszantani a nézőket és a játékosokat a bíróknak, hanem igazságossan kéne vezetnie a meccset! Volt hogy azt mondta a bíró hogy azért nem fújta be nekünk a jogos 11-est mert élve haza akar menni :) ez mi??? én meg nem azért járok focizni hogy egy ilyen elba...a egy egész csapat vagy falu örömét !!! akkor menjen el juhokat terelni , de pénzt nyugodt szívvel erakja a selejtes munkájáért +!!!!!!”
 • 9. medvemaczi 2011. szeptember 28. 11:39
  „Szántsák fel, kukoricát a földbe, focistákat kapálni rá. Kapukat méhtelepre.”
 • 8. Nanu 2011. szeptember 28. 11:37
  „Hunikum látom a felfogásoddal vmi baj van!!! Látom te is nem hozzáértő hozzászóló vagy és nem fociztál megyében sőt meccsre se járhattál ki, mert akkor te is egyetértenél a bírói tévedések, nem fújások mennyiségéről!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: döntetlen Manchesterben, javított az Inter

Az első fordulóban vereséget szenvedő Internazionale egygólos győzelmet aratott a CSZKA Moszkva… Tovább olvasom