Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Teasley szeptemberben jön

Los Angelesben töltötte a hét nagy részét az MKB-Euroleasing női kosárlabdacsapatának ügyvezetője.

– Milyen benyomásokat szerzett a csapat leendő
kulcsemberéről?
– kérdeztük hazatérése után Török Zoltánt.

– Több alkalommal is sikerült személyesen beszélgetnem Nikki Teasleyvel. Az a benyomás alakult ki bennem róla, hogy egy nagyon határozott egyéniség – válaszolta a klubvezető. – Míg kint voltam, három mérkőzésen játszott. A látottak alapján Teasley legnagyobb erősségei a hajszálpontos hosszú indítások. Emellett volt néhány roppant ravasz, szellemes megoldása, s ezek között olyanok is akadtak, amelyekkel még saját társait is meglepte. A megindulások előtti testcselei pedig élményszámba mentek. Nagyon látványos a játéka, mégis igazi csapatember, ugyanis általában több gólpasszt ad egy meccsen, mint ahányszor dobással kísérletezik.

A védekezéséről azért nem tudok mit mondani, mert ott csak akkor van lehetősége a védőnek érintkezni a támadóval, amikor felveszi az emberét, egyébként minden érintkezést lefúj személyi hibának a három játékvezető egyike. Kíváncsi vagyok, az egészen más jellegű európai játékvezetési stílus mellett hogyan tud érvényesülni. Ezzel kapcsolatban azt mondta: nem kell őt félteni, az egyetemi bajnokságban megedződött e tekintetben is.

– Amellett, hogy Teasleyvel találkozott s beszélt, milyen célja volt a kinttartózkodásának?

– Ismerkedés, kapcsolatfelvétel, további játékosok megfigyelése, kicsit távlatokban is gondolkodva.

– S volt Teasley mellett, aki nagy hatással volt önre?

– Nagyon tetszett egy másik irányítónak, a Connecticut szervezőjének, Lindsay Whalennek a játéka, de az egész connecticuti csapat mély benyomást tett rám. Náluk játszik a litván Vilniusban is megfordult Douglas, a Brnóban kitűnő szezont maga mögött tudó McWilliams, vagy a lengyel óriás, Dydek. Valamennyien kiváló kosarasok, szinte nincs is gyenge pontja a csapatnak, s ezt a sztárgárdát irányította kiválóan Whalen.

– Végezetül mikor ismerkedhet meg a soproni közönség is Teasley játékával?

– Nagyon kellemes meglepetésként ért, amikor azt mondta: a szezon vége után egy héttel már jön is, vagyis szeptember második felében csatlakozik a csapathoz. Ez is azt bizonyítja, mennyire komolyan veszi karrierje első európai évadját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki vásárolja meg az FC Fehérvárt?

Székesfehérvár önkormányzata a május 26-i zárt közgyűlésén úgy döntött, a három jelölt közül a Clavis Consulting Kft. ajánlatát fogadja el – igaz, még nem véglegesen – a Fehérvár FC labdarúgóklub 84 százalékos önkormányzati tulajdonrészének kivásárlására, most azonban úgy tűnik, Marius Vizer, az Európai Cselgáncs Szövetség román–osztrák állampolgárságú elnöke által benyújtott javaslat is versenyben lehet. Tovább olvasom