Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Sportlövészet - Új lőtér Pázmándfalun

A napokban nyílt meg Pázmándfalun a helyi lőtér, amelyet a Kisalföldi Lövészklub működtet.
A település elhanyagolt területét hat hónap alatt nagy társadalmi összefogással hozta rendbe az egyesület. A szabadidősport mellett az élsportra is komoly hangsúlyt fektetnek a klubnál, illetve edző- és gyerektáborokat szerveznének, s várják a rendvédelmi dolgozók és a fegyveres testületek tagjait – akár kiképzés céljára is. A szövetség a későbbi bővítéshez, korszerűsítéshez ígért segítséget.

Az új létesítményt a kis és nagy kaliberű fegyveresek, valamint a feketelőporos lövészek is használhatják, de a hely szituációs lövészetre is alkalmas. Ilyen „all-in" pálya eddig csak a győrszentiváni Laczik László Sportlőtér volt a környéken.
Sike József, Boros László és Sinka László a lőtér avatóján.A pálya megnyitóján részt vett a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) főtitkára, Sinka László, valamint az MSSZ alelnöke, Boros György. A lőteret, valamint a jelenlévőket a győri Szent Mór Perjelség elöljárója, Sárai-Szabó Kelemen áldotta meg.

A sportolóknak a létesítményt Sinka László díszágyúlövéssel adta át. A rendezvényen ott voltak a testvérklub, a Győri LK világ- és Európa-bajnok sportlövői, így Sike József, ifj. Laczik Zsolt, valamint Boros László.
A lőteret a jövőben a Győri Lövészklub és a Kisalföldi Lövészklub sportolói egyaránt ingyen használhatják a két klub megállapodása alapján.

Amiatt van nagy jelentősége ennek a lőtérnek, mert a kismegyeri, csanaki vagy győrújbaráti sportolóknak közelebb van, könnyebben megközelíthető, mint a győrszentiváni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II foci - Pongrácz vezérletével 5-0 az ETO-nak

Tovább olvasom