Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

PwC Handball Fiesta Győrben: az Audi ETO Karl Erik Böhnre emlékezik

A norvég Larvik és a macedón Vardar Skopje érkezik a háromnapos tornára az egyetemi csarnokba.
Újra színvonalas kézilabda felkészülési tornát rendez augusztusban a Győri Audi ETO KC. A PwC Handball Fiestára idén a norvég Larvik és a macedón Vardar Skopje érkezik, tehát háromcsapatos és háromnapos eseményre készülhetnek a szurkolók. A Győri Audi ETO-Larvik meccs egyben a két csapat által hagyományteremtő céllal indított, első Karl Erik Böhn emlékmérkőzés is lesz.

A PwC Handball Fiesta kézilabda felkészülési tornát tavaly augusztusban rendezte meg először a Győri Audi ETO KC a világ vezető pénzügyi tanácsadó cégének névadó támogatásával. „A PwC Magyarország életében győri irodánk megnyitása óta kiemelt szerepet játszanak a régió és a város eseményei, mindennapjai. Örömmel láttuk a tavaly útjára indított PwC Handball Fiesta kézilabda torna pozitív fogadtatását. Így idén is hangosan fogunk szurkolni a Győri Audi ETO kézilabdás lányainak, mint főszponzorok és lelkes sportszeretők" – mondta Radványi László, a PwC Magyarország könyvvizsgáló üzletágának igazgatója.

A sikeres esemény idén tehát a Larvik és a Vardar Skopje részvételével folytatódik. Az augusztusi esemény kiváló lehetőség a csapatoknak, hogy letesztelhessék a nyári felkészüléseik hatékonyságát, az új csapattagok beépülését, egyben felkészítsenek a szeptemberben induló bajnokságokra.

„A tavalyi szezonunkat sikeresnek ítéljük, hiszen az újonnan összeállított csapatunk egészen a FINAL4-ig, bronzéremig menetelt" - nyilatkozta a Vardar irányítója, az ex-győri Andrea Lekic.

„Az új csapatunk is ígéretes, szerintem erősebbek leszünk új játékosainkkal: nyártól érkezik hozzánk Anja Althaus, Andrea Penezic, Barbara Lazovic és Olga Chernoivanenko. A győri torna a nyári felkészülési programunk egyik csúcspontja lesz, nemcsak azért, mert fantasztikus meccseket várunk az ETO-val és a Larvikkal, hanem azért is, mert a helyszín is különleges helyet foglal el a szívemben. Nagyon várom már, hogy újra találkozhassak a győri barátokkal!" – tette hozzá a nyári pihenőjét töltő Lekic.

A Győri Audi ETO-Larvik HK meccs különleges alkalomnak ad majd helyet: a két csapat idén a tavaszi BL-összecsapások alatt állapodott meg, hogy nyaranta egy-egy felkészülési mérkőzésen megemlékeznek februárban elhunyt egykori edzőjükre, Karl Erik Böhnre.

„Karl Erik mindkét csapat életében fontos szerepet játszott, és rengeteg tisztelője, rajongója van Magyarországon és Norvégiában is. Ezért határoztuk el a győri klubvezetéssel, hogy minden évben megemlékezünk a kiváló edzőről és sportemberről. Az idei, első évben Győrött játsszuk a Karl Erik Böhn emlékmérkőzést a nyári torna keretében, jövőre pedig mi hívjuk meg az ETO-t a norvégiai emlékmeccsre" – mondta el Bjřrn-Gunnar Bruun Hansen, a Larvik klubigazgatója.

A PwC Handball Fiesta időpontja augusztus 22-23-24, helyszíne pedig az Egyetemi Csarnok. A mérkőzések időpontjáról és a jegyek értékesítéséről a Klub a nyár folyamán tájékoztatja a közönséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jakabos Zsuzsanna véradásra hívja a fiatalokat

Több nemzetközi versenyen is rajthoz állt az elmúlt hetekben Jakabos Zsuzsanna, a Győri Úszó SE… Tovább olvasom