Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Mi lesz az ETO-val? Külföldi befektető érkezhet

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz a Győri ETO FC sorsa. Az MLSZ-ben vissza is vonhatják a győriek klublicencét. Arab és orosz befektetőkről hallani a zöld-fehér klub kapcsán.

A Győri ETO FC beadta a következő évi licenckérelmét a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ). A hiánypótlást, amely például a bajnoki induláshoz szükséges pénzügyi dokumentáció beadását jelenti, legkésőbb május 8-ig teheti meg a kisalföldi klub.

Az MLSZ szabályzata szerint akár most, a bajnoki idény közben is visszavonható viszont a jelenleg érvényes klublicenc. Többek között akkor, ha a sportszervezet tulajdonosával vagy vezető tisztségviselőjével szemben bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Nyilatkozott a Kisalföldnek az ETO-val kapcsolatos helyzetben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Tudomása szerint komoly külföldi érdeklődő van a klub iránt. Más forrásból úgy tudni, orosz vagy arab befektetők vállalhatnak szerepet a győri labdarúgásban.

A csapat ugyan pályára lépett legutóbb a Pápa ellen, s Miriuta László (a vezetőedző kérésére írjuk így ezentúl a szakember keresztnevét) legénysége készül a hétvégi dunaújvárosi mérkőzésre, nem tudni, mi lesz a jelenleg élvonalban szereplő Győri ETO FC sorsa.

A klubot működtető Győri ETO FC Kft. a Quaestor-csoportnál az elmúlt napokban történt események miatt nemrég csődvédelmet kért (erre egyébként azért volt szükség, hogy ne induljon ellene felszámolási eljárás, mert akkor semmiképp nem kaphatott volna első osztályú licencet a klub).

Visszavonható a licenc

A licencadó testületek a licenc kiadását meg kell hogy tagadják, illetve – akár bajnoki év közben – visszavonhatják a licencet, amennyiben a licences bármely okból fizetésképtelenné válik vagy végelszámolás, felszámolási eljárás alá kerül; a sportszervezet megszegi a szabályzatban rögzített bármelyik kötelezettségét; a licenc megadásának bármelyik feltétele a továbbiakban már nem teljesül; a licenckérelmező maga kéri; a sportszervezet tulajdonosával vagy vezető tisztségviselőjével szemben szándékos, közvádas bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban. Ilyen eljárás esetén a már megadott licenc felülvizsgálható, visszavonható.

Érdekes lehet, mi történne ilyen esetben az ETO-val. Amennyiben egy sportszervezet licencét visszavonják, a klubnak az aktuális UEFA- vagy kérdéses nemzeti versenyekből történő kizárását illető döntést/határozatot az UEFA igazságszolgáltató szerveinek vagy az Elsőfokú Licencadó Testületnek kell meghozni.

További részletek a Kisalföld napilap csütörtöki számában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szász Kittihez mágnesként tapadt a focilabda Győrben! Videó, képgaléria

A freestyle foci világbajnoka elképesztő trükköket mutatott be az egyik győri sportáruházban. Tovább olvasom