Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Megyeifoci: sikerekben gazdag beszámoló - videó

Ugyanolyan népszerű, ha nem népszerűbb a futball a régióban, mint tavaly volt, és egyre több pálya épül a megyében.
Ugyanolyan népszerű, ha nem népszerűbb a futball a régióban, mint tavaly volt, és egyre több pálya épül a megyében – tudtuk meg többek közt ezeket az MLSZ megyei igazgatóságának már hagyományosnak tekinthető évzáró-évnyitó sajtótájékoztatóján, amit tegnap rendezett a testület Győrött.

„Azt ígértük, kevesebb versenyeztetési díjat kell a kluboknak fizetniük, több pálya lesz, s nem lesz kevesebb csapat a bajnokságokban, mint az elmúlt szezonban. Ezek az ígéretek mind teljesültek, s bízom benne, hogy az amatőr labdarúgás mellett a profi futball is eredményes lesz hazánkban, mert a jó focira mindenütt igény van" – kezdte köszöntőjében Bolla Péter, az igazgatóság társadalmi elnöke, mielőtt Horváth László igazgató értékelte volna az elmúlt évet.

A direktor egyébként elégedetten összegezte, hogy a kiváltott játékengedélyek száma ismét rekordot döntött: több mint tízezren, pontosan 10.248-an kértek és kaptak igazolást a megyében. Tavaly 9600 volt ez a szám. Ezzel az országban Budapest – ahol közel kétmillióan laknak – és Pest megye után továbbra is a harmadik helyen áll Győr-Moson-Sopron megye.

Videónk technikai okok miatt fekete-fehér„Az elmúlt bajnokságok sikeresen befejeződtek, három felnőtt bajnoki osztályban kilenc bajnokot köszönthettünk – tette hozzá az elnök. – Összesen száznegyvenkét egyesület vett részt a megyei felnőttbajnokságok küzdelmeiben, országos szinten a legtöbb csapat a mi régiónkban játszott" – folytatta Horváth László.

Díjazták az elmúlt pontvadászat legsportszerűbb csapatait: az Öttevény, a Bácsa, a Máriakálnok, a Lövő, a Tényő, a Dunasziget, a Rábapatona, a Bágyogszovát és a Harka kapott fair play díjat.

„Az MLSZ az elmúlt szezonban is jelentősen segítette az amatőr csapatokat. Az adótámogatásnak köszönhetőn kilencven százalékkal kevesebb versenyeztetési díjat kellett ezúttal is befizetniük a kluboknak – tette hozzá az igazgató. A segítség a taós támogatás kezdete óta 289 millió forint megtakarítást jelent az amatőr együtteseknek. Az elmúlt bajnokságban 148 millió, tavaly 141 millió forint volt ez az összeg.

Ezenfelül az MLSZ a megyei klubok utánpótlás-fejlesztésére, működési támogatásra 270 millió forint taós igénylést hagyott jóvá. A klubok idén úgynevezett sportszertámogatást is kaptak a megyei igazgatóságtól. Ennek összege 8,2 millió forint volt, ennyit egy igazgatóság sem adott a csapatoknak. Többek közt labdákat, gyúrótáskákat, taktikai táblákat kaptak az egyesületek.

Fotó: Cseh Róbert


Elkezdődött az MLSZ létesítményfelújítási programja, egyesületeink 140 millió forint támogatáshoz jutottak. A műfüvespálya-építési program keretében a már átadott négy után újabb játékterek készültek el. Győrött kettő, Nyúlon egy kis, Sopronban egy nagy pályát adtak már át. Hamarosan elkészül Gyirmóton és Mosonmagyaróváron egy-egy nagy és Hegykőn egy újabb kis műfüves pálya.

„Bízunk benne, ahogy a játékosok száma, a bajnokságaink színvonala is növekedni fog, s nagy eredménynek tartom, hogy szponzorainkat is megtartottuk" – mondta még Horváth László, aki a megyei I. osztályt évek óta támogató Duna Takarék elnökével, Illés Zoltánnal írt alá további egy évre szóló megállapodást..

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi megyei sportprogramok - Nem csak foci

Tovább olvasom