Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Megszűnhet a patinás Győri Dózsa

Úgy tűnik a Győri Dózsa Sportegyesület nem finanszírozható tovább, elképzelés azért van a klub megmentésére.

A Bercsényi ligeti létesítmény siralmas képet nyújt.
Kattintson a képre >>
A magyar sport és ezen belül az egyesületek jelentős forráshiánnyal küzdenek. Közülük van, aki jobban, mások kevésbé bírják a versenyt. A vezetés erőfeszítései ellenére az utóbbiak közé tartozik a Győri Dózsa a maga tizenegy szakosztályával. A jelenlegi formájában nehezen vagy alig finanszírozható, de néhány önzetlennek mondható támogató révén még sikerült az életben tartásuk. Közben a pénzhiány miatt megkezdődött (vagy folytatódott) a minőségi versenyzők eligazolása az egyesülettől. A jelenlegi értékek megtartása, a klub működőképességének fenntartása egyes vélemények szerint a végső határához érkezett.

Sillai László ügyvezető elnök beszámolójából kiderült, a létesítmények katasztrofális állapotban vannak, szinte nincs olyan csarnok, öltöző, játéktér, amely ne szorulna jelentős felújításra. Kivételt képez természetesen a részben pályázati pénzből épülő labdarúgópálya.
Az elnökség legutóbbi ülése után nyugodtan kijelenthető, a klub a végóráit éli, miközben az életben maradás lehetősége mindössze karnyújtásnyira van tőle. Jelentkezett ugyanis egy befektetői csoport, amely a Bercsényi ligeti létesítményben impozáns fejlesztéseket végezne – ettől a szakosztályok anyagi helyzete javulna –, ám csak akkor, ha a sporttelep tulajdonviszonyait „befektetésbarát" módon sikerül rendezni.

Ez annyit jelent, hogy a kft. akkor hajlandó befektetni, ha a Belügyminisztérium a sportlétesítmény kezelői jogát átadja a Győri Dózsának vagy a győri önkormányzatnak. Információink szerint a város nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, az előbbi út azonban nem elképzelhetetlen.

Kovács István megyei sportigazgató: „Hasonló szituáció alakult ki évekkel ezelőtt a MÁVDAC esetében, akkor sikerült megfelelő megoldást találni, ebben reménykedünk most is. Doktor Szabadfy Árpád megyei rendőrfőkapitány arról tájékoztatta a Dózsa elnökségét, hogy az előzetes tárgyalások során az országos rendőr-főkapitányság nem zárkózott el attól, hogy törvény adta lehetőség szerint a klub kapja meg a kezelői jogot. Erről a Dózsa elkészítette az igénylést, amelyet be is adott az illetékesekhez. A város országgyűlési képviselőitől olyan hatékony és gyors lobbira lenne szükség, mint korábban több alkalommal tették, hiszen az idő több okból is sürget.

Lépéseikkel egyrészt segíthetnék egy nagy múltú egyesület életben maradását, a tervek alapján magas színvonalúnak mondható befektetések elindulását. Megvalósulásukkal a klub szakosztályainak léte hosszú-hosszú éveken át rendeződhetne."

Úgy tűnik, az év első három hónapja meghatározó lesz a Győri Dózsa életében. Könnyen lehet, hogy a klub felfelé ívelő pályára kerül, de az is, hogy fél év múlva eltűnik a süllyesztőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a bizonytalanság a Fradiban

Az idény közben távozott Szűcs Lajos után a bajnokság nyári szünetében Erős Gábor, Tőzsér Dániel és… Tovább olvasom