Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Megnyílt a Fehér Miklós-emlékmúzeum

Győrött a Soproni úton megnyílt a Fehér Miklós-emlékmúzeum. A termekben a fiatalon elhunyt játékos relikviáit láthatják az érdeklődők. A csendes emlékezés jegyében Győrött megnyílt a Fehér Miklós-emlékmúzeum.
Mint ismert, Fehér Miklós, a magyar válogatott és a Benfica tehetséges fiatal csatára 2004. január 26-án 24 éves korában a Guimaraes–Benfica bajnoki mérkőzés után a kórházban hunyt el. Fiuk tragikus elvesztése után a szülők elhatározták, hogy egy múzeum létrehozásával is emléket állítanak Miklósnak. Nehéz szavakba önteni, a termekbe lépve mit érez az ember.

Egy kettétört reményteljes karrier, szinte a jelen relikiviái köszönnek vissza a falakról, a vitrinek mögül. Fehér Miklós gyermekkori mezeitől, érmeitől kezdve sorakoznak a fényesen ívelő pályafutás későbbi állomásai. Sálak, fényképek, újságkivá gások idézik a Győri ETO-t, a Portót, a Bragát, a Salgueirost, a Benficát, a magyar válogatottat és az ellenfeleket is. Ott lóg a falon Fehér csukája, lábszárvédője és természetesen ott láthatók a mezek, amelyekben annyi, de annyi gólt lőtt különböző színekben.

A televízióban több órányi Fehér-filmben elevenednek meg a csatár góljai, nagy szerű megmozdulásai. Az édes anya, Fehér Miklósné: „Nem akartunk ünnepélyes megnyitót, úgy gondoljuk, aki szereti a futballt vagy többet akar megtudni Mikikéről, az idővel úgyis ellátogat hozzánk. Gyer mekkorától fogva gyűjtöttem a fiam dolgait, ezek egy része látható itt. Nagyon kellett szelektálni, legalább két teremre való tárgy, fotó nem fért be a múzeumba. Úgy gondolom, a kis futballisták ha ellátogatnak ide, a látottak alapján példaképüknek választ hatják a fiamat, de meggyőződésem, hogy mindenki lelkét meg érinti, ha végignézi a kiállítást." A látvány Perediné Pónya Judit lakberendező munkáját dicséri.

Az emlékmúzeum a Soproni út 57. alatt található, keddtől péntekig 12 és 18 óra között látogatható. (Információnk szerint a héten tiszteletét teszi a szlovén válogatott Zlatko Zahovic, aki a Portóban és a Benficában is Fehér Mik lós csapattársa és barátja volt.) A múzeum falán ez olvasható: „Örökre velünk maradsz, őrizzük mosolyodat." Mi is. Fotók, újságkivágások, mezek, a gólokról készült filmfelvételek idézik meg fehér miklós emlékét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Ottó is aláírt Sopronban

A legutóbb az MTK-ban szereplő Szabó Ottó aláírt a Matáv Sopronhoz. Több játékost is tesztel a… Tovább olvasom